Güncellemeler
+1 yıl
Guncel

Selamlar,
Vize uygulamayan ülkeler arasında yer alan Gürcistan’a gitmek için yanında kimliğinin bulunması yeterli. Pasaportla gidecek olan kişilerin ise dikkat etmesi gereken en önemli noktaların başında Güney Osetya ve Abhazya’ya giriş ve çıkışlar geliyor. Pasaportunda Gürcistan’ın tanımadığı bölgeler olan Güney Osetya ya da Abhazya’ya giriş ya da çıkış mührü bulunan kişiler, para ve/veya hapis cezası ile karşılaşabiliyor.
Gürcistan’da İngilizce bilenlerin oranı bir hayli az, ama Türk turistlerin sık sık gittiği Batum ve Tiflis gibi bölgelerde, iletişim kurulabilecek düzeyde Türkçe konuşan insanlar bulunuyor.
Kış sporlarına ilgin yoksa Nisan , mayıs ve haziran aylarını tercih etmelisin
Gürcü mutfağı ile Türk mutfağı büyük benzerlikler gösteriyor. Hamur işi konusunda Gürcü mutfağı gerçekten başarılı ve genellikle Anadolu’da oldukça yaygın olan tandırlar kullanılıyor. aç kalmazsın :)
Tiflis Metrosu
Kura Nehri
Meidan Baazar
Barış Köprüsü
Gabriadze Tiyatrosu
Sülfür Hamamları
Metehki Kilisesi görülmesi gereken yerler arasında
Bir de Gürcistan’da taksimetre kullanılmıyor, ama yine de polisin sıkı denetimi nedeniyle taksiciler turistlerden çok yüksek ücretler talep edemiyor. Taksiye binmeden önce kesinlikle fiyat pzarlığı yap derim
Cevap
1Cevap
Daha önce gitmedim ama orda bi heykel vardı adını bilmiyorum böyle hareket ediyorlar, mutlaka uğra gidersen.
Ben de. Azerbaycan...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?