Bildiğiniz üzere her şey aşırı pahalandı. Çoğumuzun tatile gitme planları hem corana, hem maddi durumlar yüzünden suya düştü. Tatil yapmak lüks bir şey haline geldi. Peki ya sizce iyi bir tatil için kaç para lazım?
Bence bi 15 bin lira gözden çıkarılabilmeli. Tabi ben bu parayı hayatta vermem. Ayıptır söylemesi baya bi cimriyimde. Tatil
Güzel bir tatil yapmak için kaç paraya ihtiyaç var?
Bu sorunun cevabı biraz da, tatilden ne anladığımıza bağlıdır. Bence 15 bin TL ve daha da altında bir tutar tatil için yeterli olabilir.
Ya da tatilden ne beklediğimiz de bu cevapta çok etkili olur. Gelecek yaz aylarına göre düşünürsek, özellikle otel konaklamalarında fiyatlar hatırı sayılır oranda yükselecek.
Bunu şimdiden haber vereyim.
Kendim de otelciyim ve çevremdeki havayı iyi gözlemliyorum. Oteller ve elbette acenteler de 2020 yılının kayıplarını çıkarabilmek için yüksek fiyat politikası uygulayacaklar. Bunun doğru bir politika olup olmayacağını da yaşayarak göreceğiz.
Eğer tatilden anladığın 5 yıldızlı bir otele gidip, deniz, güneş, kum, açık büfe, animasyon arasında turlamak değilse, farklı ve daha hesaplı seçeneklere bakabilirsin.
Tatile gitmek istediğin yerde ev kiralama seçeneği var. Bunu airbnb vasıtası ile yapabilirsin. Ucuz bir ev kirala. Kenti ya da çevreyi keşfetmek için hesaplı turlara katıl. Hatta hesaplı bir vasıta kirala ve kendi rotanı kendin oluştur.
Tatil için mutlaka pahalı bölgeleri seçmene de gerek yok. Mesela Antalya, Bodrum, Çeşme, Marmaris, Alaçatı... Buralarda nefes almak bile paralı adeta ve çok pahalı.
Bence Mersin, Çanakkale, Balıkesir, hatta Edirne bile çok keyifli ve hesaplı tatil destinasyonları olarak beklentilerini karşılayabilir. Mesela Enez, Ayvalık, Anamur, Gazipaşa, Edremit, Köyceğiz. Buraları bir düşün.
Eğer ev kiralama seçeneğini tercih etmezsen, kamp alanlarını da bir düşün. Denize yakın yerlerde böyle hesaplı tatil kampları var. Çadır, bungalov olabilir.
Eğer daha da hesaplı bir tatil istersen, bence Karadeniz ideal olacaktır. Bolu’dan başla ve Doğu’ya doğru yönel. Kastamonu, Sinop, Giresun, Rize, Artvin sana hem doğa hem de deniz tatili sunabilecek seçeneklerdir.
6 bin TL yetiyor. 1000 TL özel araç seyahati boyunca akaryakıt, yeme-içme masrafları, 4 bin TL konaklama, geri kalanları aracın yolda arızalanması durumuna karşı tedbir olarak ayrılacak.
Tatil bütçesi ne kadar olmalı?
Merhaba gizli üye,
Bu sorunun cevabı biraz da, tatilden ne anladığımıza bağlıdır. Bence 15 bin TL ve daha da altında bir tutar tatil için yeterli olabilir.
Ya da tatilden ne beklediğimiz de bu cevapta çok etkili olur. Gelecek yaz aylarına göre düşünürsek, özellikle otel konaklamalarında fiyatlar hatırı sayılır oranda yükselecek.
Bunu şimdiden haber vereyim.
Kendim de otelciyim ve çevremdeki havayı iyi gözlemliyorum. Oteller ve elbette acenteler de 2020 yılının kayıplarını çıkarabilmek için yüksek fiyat politikası uygulayacaklar. Bunun doğru bir politika olup olmayacağını da yaşayarak göreceğiz.
Eğer tatilden anladığın 5 yıldızlı bir otele gidip, deniz, güneş, kum, açık büfe, animasyon arasında turlamak değilse, farklı ve daha hesaplı seçeneklere bakabilirsin.
Şimdiden iyi tatiller.