Hayatımda ilk defa kamp yapacağım, bu sebepten temel kamp malzemeleri nelerdir bir fikrim yok. Daha önce kamp yapanlar yardımcı olabilir mi? Olmazsa olmaz, temel kamp malzemeleri nelerdir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Merhaba! Öncelikle beş yıldızın altında değil, bin yıldızın altında tatil yapmak; bence de en güzeli. Temel kamp malzemeleri listesine gelince, aşağıda sana bu konuda bilgi vermeyi ümit ediyorum. Daha önce pek çok kez kamp yapmış biri olarak, güvenlik ve sağlık açısından mutlaka yanında bulunması gereken malzemelerin olduğunu söyleyebilirim.
Temel Kamp Malzemeleri Nelerdir?
Temel kamp malzemelerinden başlayalım. Kampa ilk kez gidiyorsan, bu listedeki malzemelere mutlaka ihtiyacın olduğunu bilmelisin. Neyin ne zaman işe yarayacağını bilmemenle birlikte, barınman ve benzeri temel ihtiyaçlar için bulunan parçaları da aşağıda iletiyorum.
- Çadır: Kaç kişi kalacaksanız, ona uygun büyüklükte bir çadır almalısınız. Pek çok tip ve modeli var, ancak emin olmanız gereken şey; yağmur bastırdığında sizi kuru tutması ve serin bir ortam sunmasıdır. Buna dikkat ederek seçim yapabilirsiniz.
- Matara: Bir su matarası mutlaka yanınızda bulunmalı. Plastik şişeler çok da sağlıklı bir seçim olmayacaktır. Kaliteli bir matara edinmeni öneririm.
- Mat: Çadır zemini için matlar, yine barınmanız ve rahat uyumanız için uygun olacaktır. Yahut şişme yatak da alabilirsiniz. Bu da bir seçim.
- Sırt Çantası: Sağlam bir sırt çantası, önem arz ediyor. Ağırlığınız çok büyük. Çadırı ayrı, giyecekler ayrı… Dayanıklı olmasına ve sırtınızı acıtmayacak kadar rahat olmasına dikkat edin.
- Uyku Tulumu: Soğuk geceler için uyku tulumu da yine kamp malzemeleri listesi içerisinde yer almalı.
- Katlanır Masa & Sandalye: Çok şart değil, ama keyifli bir kamp için bence elzem. Katlanır bir kamp masası ve sandalyeyi şüphesiz çantaya koyamazsın, ancak karavan ile gidiyorsan; mutlaka yanına al derim.
- El Feneri ya da Işık Kaynağı: Gece için bir ışık kaynağınızın olması iyi olacaktır.
Bu Kamp Malzemeleri Ne Kadar Tutar?
Genel olarak yukarıdaki kamp malzemeleri kalitesine göre değişiklik gösteriyor, ancak iyi bir kit hazırlamak ve bu kamp malzemelerini birkaç defadan fazla kullanmak istiyorsan, bence gözden çıkaracağın miktar 1000 TL’yi bulabilir.
Bu Kamp Malzemeleri Nerede Satılır?
Temel kamp malzemeleri, genel olarak Trendyol, N11, Hepsiburada gibi online satış mağazalarında mevcut; bunun yanı sıra çeşitli esnaflarda da bulunuyor. AVM içerisinde ise Decathlon, Tekzen, Koçtaş gibi mağazalarda, yine kamp malzemeleri bulabilirsin.
Elimden geldiğince, temel kamp malzemeleri listesi sunmaya ve bunların nerede satılacağını, ortalama maliyetini belirtmeye çalıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Şimdiden iyi bir tatil dilerim! (:00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Ağa kendine güzel bir sırt çantası bul içine koyacaklarını söylüyorum.
Çadır, kamp baltası, kılıflı iyi bı bıçak, ip, ilk yardım çantası Ufak olsun, pusula veya pusulalı saat, litrelik su, uyumak için tulum birkaç bardak kaşık, avlanacaksan yiyecek koyma, ve tuz al yanına, son olarak yanına mutlaka ateş bulundur.00 Yorumla
- Tatil ve Seyahat+1 yıl
Merhaba,
Kamp yapmanın olmazsa olmaz ekipmanlarından bahsedecek olursak;
Kamp yapacağınız yerde size ev olması açısından çadır, mevsimine göre uyku tulumu ve mat.
Yiyeceklerinizi pişirmek, çay ve kahve yapabilmek için kamp ocağı ve pişirme seti, bardak, çatal, kaşık, bıçak.
Yeteri kadar yiyecek.
Bunların dışında mevsimine uygun bir kaç kıyafet, yağmurluk, sandalet.
Gideceğiniz bölgede yürüyüş yapmayı planlıyorsanız trekking ayakkabısı.
Mutlaka çöplerinizi toplamak için çöp poşeti almalısınız.
Gece için kafa lambası ve çadır lambası ve bunlar için yedek pil.
Şarj için powerbank.
Olabilecek her duruma karşı yanınızda bir ilk yardım çantası bulundurmanızda fayda var.
Bir kamp için olmazsa olmazlar bunlar benim için.
Ayrıca şu yazıyı inceleyebilirsiniz:
www.kampyerleri.org/.../30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
10Cevap
- +1 yıl
Su , yiyecek , çadır , battaniye yedek kıyafetler , birkaç poşet ( çöpleri koyarsınız) yer örtüsü , pilsiz çalışabilen veya pilli lamba , tarak , tulum da alabilirsiniz yorgan kullanmayacaksanız
Tavsiyem minder alın çünkü çadır altı ince oluyor ve yerin soğuğu ile taşları hissedebiliyorsunuz rahatsız olursanız diye herşeye rağmen minder almalısınız bence , kitap alabilirsiniz ilgi alanınız içerisindeyse , düdük ( kamp alanı değil ormanda kamp yapacaksanız kaybolmalara karşı ) , piknik gibi birşey yapacaksanız kampta ; kömür , taşınabilir mangal , kullan at tabak ve çatallar alabilirsiniz00 Yorumla Merhaba, güzel bir kamp için mutlaka gideceğiniz bölgenin şartlarına uygun kıyafet ve ayakkabı seçimi yapmalısınız, yaz aylarında böcek sinek çok olduğu için, spreyler var sizlerden uzak tutması için ondan alabilirsiniz. Bölgeye uygun çadır seçimi yapın ve bıçak çakmak, ilk yardım çantası mutlaka olsun yanınızda, konaklama gününüz kadar yetecek yiyecek içecek ve elektrikli aletler için akü keyifli kamplar dilerim.☺️
10 YorumlaÇadır
Şemsiye veya Tente
Uyku Tulumları
Mat veya Kampet
Şişme Kamp Yatağı
Şişme Ürünler İçin Pompa
Yastık veya Battaniye
Çok İşlevli Çakı
Sırt Çantası
Baton veya Baston
Katlanır Sandalye ve Masa
Fener veya Lüks
Pil veya Gaz
Su Filtresi
Buzluk veya Soğutucu
Termos veya Matara
Şapka veya Bandana
Pürmüz veya Magnezyum Tutuşturucu
Ocak ve Gaz
Yemek Seti00 Yorumla- +1 yıl
Çadır
Çakmak
Komür (bulunduğun yerde odun varsa gerek yok)
Su
Besin
Battaniye
Kolonya
Çok soğuk değilse kazak götürme ağırlık yapar
3 uzun kol üst üste giyersen daha iyi olur kazak fazladan yer kaplar
Kitap olabilir
Aklima bunlar gekdi oğlum10 Yorumla Tatil & Seyahat konusunda 1,9b cevap paylaştı. Kamp koşullarını süresini detaylı vermen gerekirdi. Kış kampı var, yaz kampı var, dağ var ova var... vs
10 Yorumla- +1 yıl
Çok üşüyen biri olduğum için battaniye ya da kışlık kıyafetler, yemek, çadır, su, fener, powerbank ✩
15 Yorumla- +1 yıl
Makyaj seti ve ayna 😂
- +1 yıl
Mantıklı bak, nemlendirici ve güneş kremi
- +1 yıl
Birde sevdiğimizi alsak yeter 😀
- +1 yıl
O yok :(
- +1 yıl
Bendede yok 😂
- +1 yıl
Ooops en sevdiğim soru... sonra konuşuruz bunu az işim var
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Eğer gitseydim Yarabandi su yiyecek kolonya makas eldiven ayna makyaj 😂😂herşey alırdım yanıma cantami doldururdm
13 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Bisey kesmek için
- Cevap sahibi+1 yıl
Belki bez
Kesinlikle şişme yatak lumeni güçlü ışık batarya powerbank pil ateş yastık kömür.
00 Yorumla- +1 yıl
Yastık çadır yiyecek içeçek giycek 🤣🤣
00 Yorumla - +1 yıl
Sevdiğimizi alsak yeter
00 Yorumla ÇadırYatakVe güzel bir kız
00 YorumlaTerlik
10 YorumlaÇadır önemli
10 Yorumla- +1 yıl
Böcek ilacı alın
00 Yorumla Çadır el feneri çakmak yorgan yemek
00 Yorumla- +1 yıl
Sisme karimi alaram