Otellerin neresine bakılıp yıldızlandırilıyor?
Bir de yıldızsız otel var mıdır?
Bir de yıldızsız otel var mıdır?
himzete göre yıldızlandırılır. Ve her otelde yıldız olur. Sırf yatak hizmeti verse bile bir yıldız için yeterlidir. 4 yıldızlı oltellerde 24 saat oda servisi olmaz. Ama 5 yıldızlı bir otelde mutfak 24 saat emrine amadedir. Dediğim gibi hizmetine göre değişir. Eğer paran varsa 4 yıldızlı otelden aşağısına gitme. Bir yemek yaparlar içine ne koydukları belli olmaz. En iyisi 4 ve üstü.
Yıldız önemli değil ki hacı temiz ve güvenilir olması kafi
Şartları var
Cevap
3Cevap
Verdiği hizmete göre. Atıyorum havuzu denizi falan.
Yine de 3 yıldızlı iğrenç oteller bile var. Muhtemelen yerlerine göre.
gtüne bakıp aa vakıfbanktan fatma diyerek 5 yıldızı çakıyolar
Sanırım o otele gelenlerin yorumlarıyla alakalı. Tam bilmiyorum ama öyle duymuştum.
Gökyüzüne yakınlığına göre
Konfor ve lüxe göre
Kalitelerine
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba @succesffulisactive
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bir yönetmeiği vardır. Çok kapsamlı ve uzun bir belgedir. Bu belgedeki kriterler esas alınır. Her yıldız sayısı için bir puan oranı vardır. Bu oranlara göre yıldızlama yapılır.
Yıldızlanacak ya da sayısı arttırılacak olan tesise bir STK uzmanı (Turizm ile ilgili) ve Bakanlık uzmanları gelir. Her tarafını gezerler ve puanlama yaparlar. Bu işlem yaklaşık olarak bir günü alabilir.
Belgenin linkini aşağıda paylaşıyorum. Bu bir fikir verebilir.
Bu arada evet yıldızsız oteller vardır. Belediye tarafından denetlenir. Otellerden farklı olarak ayrıca pansiyonlar, apartlar ve kampingler de vardır. Bunlar da ayrı konaklama tesisi kategorileridir.
Bir not ekleyeyim: Bizdeki 5 yıldız süreçleri ve kapsamı ile yurt dışındaki gerçek 5 yıldızlar arasında çok fark vardır.
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/3.5.20058948.pdf