Mesleğim gereği hem çok gezdim, hem de turizm ile ilgili çok araştırma yaptım. Türkiye'den bir kaç örnek bölge verebilirim. Mesela 1986-1990 arası Kaş'ta idim. Otelde çalıştım. Aradan bu kadar zaman geçti, o denizini, manzarasını, insanını hala unutmadım. Kaş'ın balık restoranları da muhteşemdir. Sonra 1990- 1994 arası Abant'ta çalıştım. Bırak Türkiye'yi, Dünyada böyle yer az bulunur. Havası. Suyu. Gölü. Mutfağı. Bak hala unutamadım. Daha sonra Side, Kemer, Belek, Konyaaltı'nda uzun süreer çalıştım ve yaşadım. Bir başka bilgi vereyim. Ben Mengen'liyim. Gel sen uzun süreli tatilini Bolu'da yap. Bak neler var? Gölcük Abant Esentepe Aladağ Yaylaları Göynük - Mudurnu Yedigöller. Şimdi sen söyle Bunlar nerede var?
İzmir'de doğmuş ve büyümüş biri olarak İzmir desem bana neresi diceksiniz.. Ki bu kadar güzel bir şehri adım adım gezebilmek hayalimken daha gerçekleştiremedim.. sadece Konak ve merkeze yakın yerlerde dolaşıp durdum. Mesela Çeşme'yi çok övüyorlar. Ne var orda baya merak ediyorum. Şirince var bide.. bir ara baya turist ve yerli insan akımına uğramisti. Allahin felaketlerden koruduğu bir yer olarak görülüyordu filan.. Orayı da çok merak ediyorum. Bunun yanı sıra Ayvalık'ta da kaldım. Fakat kötü anilarla dolu olduğu için midir bilmem orayi hicbir zaman güzel bulmadim. Gitmek isteyenler özellikle Cunda'ya gitmeli. Ek olarak Manisa da güzel bir tatil beldesi. Sakin ve meyve ağaçlariyla dolu bir semtine gitmiştim. İsmini şu an hiç hatırlamıyorum.
İzmir'in bir çok yerini gördüm, Alaçatı, Seferihisar, Yeni Foça tarafları en güzel yerleri. Plaj isteyenler buraya gitmeli. Bende, Şirince'nin olduğu ilçede oturuyorum zaten. Ama bir ben ısınamadım oraya defalarca gitmeme rağmen.
Ya işte en güzel yerlerini göremedim gitti.. Plaj değil de mesela çiftlik hayatı istiyor bizimkiler. Bunun için ağaçlarla dolu olan yerleri tercih ediyorlar. Şirince tam olarak nasıl bir yer?
Şirince'nin kendine has bir atmosferi var. Tam doğanın merkezinde bir yer. Bir dağın ortasında, eski rum evleri, bir kaç kilise ve bolca, lokanta, kafe, şarap evleri var. Mimarisini koruması insanları cezbediyor.
Aaa umarım nasip olur yalnız bende modası geçmeden Mardin'i gezmenizi tavsiye ederim. Gerçi Şirince, Mardin, Pamukkale travertenleri gibi turist çeken yerlerin hiçbir zaman modası geçmez sadece insanlarin başka şeylere olan ilgisi değişkenlik gösterir. Bunu kıyafet yönünden örneklendirebilirim.. Geçmişte giyilen ispanyol paça kotlar şu an moda.. bir ara modası geçmiş diye düşünüldü oysaki insanlar farklı arayışlar içindeydi şimdi yeniden geçmişte giyilen şeyler moda oluyor. Yani bu tarz yerler de zaman zaman değer kaybetse bile içinde doğal güzellik olduğundan insanlar dönüp dolaşır yine buralara rağbet ederler. Kendi galerimden üç adet fotoğraf koyacaktim da koyamiyorum şu an. Kebap Adana'ya özgü bir yemek olarak biliniyor ya hani Mardin'e gittiğinizde muhakkak "Mardin kebabı" da yiyin.
Yani şartlara göre bir çok şey değişiyor. Arz talep meseli aslında. Doğu taraflarında sadece Van'ı gördüm. Mardin hep aklımda ama bir türlü fırsatım olmadı. Rica etsem galerinizden o fotoğrafları atabilir misiniz özelden. Kısa vadede o taraflara gideceğimi sanmıyorum. Önceliğim maalesef yurt dışı olacak. Ege ve Akdeniz'in bir çok yerini gördüğümden.
Terminali birde biraz büyük olsa iyi olacak onun dışında fevkalade bir şehir. Hayran kalmıştım ilk gelişimde oraya. Oraya gelenler mutlaka yamaç paraşütü yapmalı. O ölüdenizin orada, halk plajının o tarafta bir tepe vardı, adını unuttum. Bize kısmet olmadı oradan atlamak, ama bir daha ki sefere yapacağım ilk iş.
Montana tepesi resimdeki yer 🙈 ve evet terminal biraz daha büyük olsa çok daha güzel olabilir, yamaç paraşütü ben bile yapamadım daha ama çok istiyorum.
Bir gün belki nasip olur. Benim oraya geldiğimde tekrardan yapacağım ilk iş yamaç paraşütü olacak :D Şu korona olmasaydı bu yaz planımda tekrar oraya gelmek vardı. Tabi haliyle yattı bu yazı artık.
Abi şimdi beni bilirsin senin şu tatil sorularına pek fazla bir şey söyleyemiyorum gerçi hiç gerçekleşmiş bir şeyi nasıl anlatabilirim ki tatil ilgi alanımın dışında kaldığından hep birbirine benzer yorumlar bırakıyorum da yapabileceğim bişey yok ki be. 😂
Muğla'nın deniz tarafları Bodrum, Gümüşlük, Dalaman, Fethiye, Göcek Bir de Edremit, Altınoluk, Küçükkuyu, Ayvacık hattı. Özetle egenin kuzey ve güney uçları
Merhaba Arkadaşlar,
@florianii
Mesleğim gereği hem çok gezdim, hem de turizm ile ilgili çok araştırma yaptım. Türkiye'den bir kaç örnek bölge verebilirim. Mesela 1986-1990 arası Kaş'ta idim. Otelde çalıştım. Aradan bu kadar zaman geçti, o denizini, manzarasını, insanını hala unutmadım. Kaş'ın balık restoranları da muhteşemdir.
Sonra 1990- 1994 arası Abant'ta çalıştım. Bırak Türkiye'yi, Dünyada böyle yer az bulunur. Havası. Suyu. Gölü. Mutfağı. Bak hala unutamadım.
Daha sonra Side, Kemer, Belek, Konyaaltı'nda uzun süreer çalıştım ve yaşadım.
Bir başka bilgi vereyim. Ben Mengen'liyim.
Gel sen uzun süreli tatilini Bolu'da yap. Bak neler var?
Gölcük
Abant
Esentepe
Aladağ Yaylaları
Göynük - Mudurnu
Yedigöller.
Şimdi sen söyle
Bunlar nerede var?
@Adil Gürkan Teşekkür ederim hocam. Bu saydığınız yerleri tek tek not aldım. İnşallah şu korona dönemi geçsin tekrardan gezmelere başlayacağız.