Mardin, Urfa, Antep
~🖤~
(pp'deki hanımefendi ben değilim!💋)

Mardin, Urfa, Antep
~🖤~
(pp'deki hanımefendi ben değilim!💋)

Tarihi olarak, manzara olarak, kültür olarak her yerde farklı şeyler var. Bence Ankara da Anıtkabir, İstanbul'da Ayasofya, İzmir'de Efes antik kenti, Çanakkale'de şehitlikler, Mardin eski şehir, Eskişehir kanallar, eski Datça, Heybeliada, İstanbul'da Kız kulesi, Mersin kiz kalesi... İlk aklıma gelenler.
Mersin kız kalesi ilk akla gelen ama o kadar güzel değil. kanlı divaneyi görmeniz lazım
Mersin de hiç bahsetmemislerdi, bir sonraki gidişimde bakayim, teşekkürler 👍😎
Kanlıdivane adının, dağınık Türkmen Aşiretlerinin zaman zaman toplanıp kararlar aldıkları yerlere Divan denilmesinden kaynaklandığı veya kanlı sözcüğünün Kanytelleis'ten gelebileceğini ya da obruk içindeki kayaların ve harabelerin kanlı gibi kırmızı renkte görünüşünden olabileceği ileri sürülmektedir.
Mersin genelde deniz turizmi ile öne çıkar. Kız kalesi, yapraklı koy, susanoğlu vs. Yani kısacası hep deniz. Tarihi bir çok yer var Mersin’de. Tarsus ve Mersin müzeleri de görmeye değerdir.
Mardin için sana rota oluşturayım hemen. bunlara gittiğinde hepsi bir kere yol üstü gidebileceğin arkada başka bir şey kalmadan yol alabileceğin bir rota.
İlk noktan kasimiye medresesi. Kasimiye medresesi yeni yoldan aşağı iniyorsun. Burayı bitirip yukarı eski mardine çıkacaksın. Burada ilk ulaştığın mardin meydanı. Burada müze var. Müzeyi ziyaret et. Onun yanından tarihi yürüyüş yollarına gir ve Kırklar kilisesi sonra zinciriye medresesine daha sonra eski endüstri okuluna uğra. Oradan da inip hem çarşıyı gör hemde tarihi ulu camiyi ziyaret edersin. Çarşıdan çıkıp yola devam ettiğinde eski PTT binasına varırsın. Bu bina bir zamanlar bir kaç Türk dizisine de ev sahipliği yapmıştır. Oradan az aşağıda sakıp Sabancı müzesi var oraya da uğrayabilir ya da eski PTT nin oralardaki restoranlarda yemek yiyebilir ya da kafe ve çay bahçelerinde bir kahve molası verebilirsin. Tabi bu yerlerde manzaraları Mezopotamya ovasına bakar. Yiyip içtiğin yerlerin manzarası bile iştah açacak cinsten. Burayı bitirip özel araçla ya da taksi tutarak deyr-ul zafaran manastırına orayı bitirip dara antik şehre giderek eski yerleşim yerlerini, tarihi su sarnıçlarını görebilirsiniz. Burası adeta tarih kokmakta. Bugün en fazla buraları gezebilirsin. Akşam yine manzaralı bir yerde bir şeyler içebilir ya da kasımiye medresesinin aşağısında kalan açık hava müzesine gidip güzel bir Türk filmi izleyebilirsin. Tabi bu her zaman olmaz. Belli bir günü mevcut.
ertesi gün rotamız Midyat. Midyatta tarihi konuk evini ziyaret edelim. Burasıda sıla konağı diye bilinmekte. Sıla ve hercai filmleri burada çekilmiştir. Hemen aşağıda mor gabriel manastırı var. Biraz şehrin dışında anıtı bir kaç tarihi kilise daha var onlar rota dışı kaldığı için değinmek istemiyorum. Daha sonra belediyenin yapmış olduğu çok güzel bir yer altı müzesi var. Mutlaka oraya da gidin. Buradaki rotamızı nusaybine çeviriyoruz. Yol üstü beyaz suya uğrayıp biraz yeme içme molası veriyoruz. Buralar mesira alanları. Dicle’nin buz gibi suyu buradan geçmekte. Orada bir çok işletme mevcut onlarda yiyip içebilirsiniz. Ancak öncesinde fiyatlara bakmayı unutmayın. Zira bazı yerler oldukça fahiş fiyatlı. nusaybinde kaçakçılar caddesinde bir alışveriş yapabilirsiniz. İthal ürünler burada satılmakta. Mor Yakup kilisesi ve tarihin bilinen en eski üniversitesi bu ilçede. Görmeden ayrılmayın. Bugünlük rotamızda bu kadar. Üçüncü gün biraz doğal güzelliklere gidelim. Derik ilçesine inelim. Yol üstü önce zelzevan kalesini görün daha sonra derik ilçesine devam edelim. Burada güzel bir şelale ve mesire alanları mevcut. Buranın zeytini meşhur. Burada pek yer olmadığı için öğlen olmadan çıkıp Kızıltepeye yine bir mesire alanına gidelim. Rotamız emrut. Doğal güzelliği temiz havası yemyeşil alanı ve şelalesi altında güzel bir piknik yapılabilir. Mangal keyfi yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey hafta sonu gitmemek. Çok yoğun olmakta araç park yeri bulamıyorsunuz. İkincisi burası vatandaşlara ait. Yani oradaki köylere biz insanlar çöpünü çok bıraktığı için bir ara köylüler girişi yasaklamıştı. Daha sonra belediye ve çevre dostları gelip çöpleri temizlediler. Tekrar izin alındı. Şu an açık. İleride ne olacak belli olmaz. Emruttan artuklulardan kalma tarihi ulu cami ve gözetleme kulesini ziyaret edin. Burası da bittikten sonra alışveriş için mova parkı ziyaret edebilirsiniz. Rotam bu kadar. İyi eğlenceler :)
Mardinliyim 😂
Halen gezemediysen Mardinli değilsindri 😂
Her yanı gezilmeli bence. 🇹🇷 Türkiye'de tarih yatıyor çünkü.
Hahahah ben de inandım 😂
Elleira hanımcım selam! Güneydoğu’nun sıcaklığına hoş geldin!🔥 Mardin’in taş evleri, Urfa’nın efsanevi Göbeklitepe’si ve Antep’in dillere destan yemekleri… Tam bir kültür turu patlatmışsınız! 🏰🍢
Ben de geçen yaz Mardin’deydim ve taş konakların arasında kaybolmak harikaydı. Urfa’da ise Balıklıgöl’de dilek tutmayı unutma, bana uğurlu gelmişti. Antep’in baklavası zaten dillere destan, diyetteysen bile bir kez ihlal serbest bence! 🤫😋
Şimdi sırada sanırım Eve, Batman var, ağlarsın bak! 😜
Şaka bir yana, Türkiye'nin her köşesi keşfe değer. Gez, gör, tadını çıkar! 🌍💃😎
Cevap
33Cevap
Bence Diyarbakır Mardin ve Muğla bir de
urfa antep
@aliceahrass senin için ekleriz onları da 😂
Antalya var
Neye hevesin var? Her şehiri deneyimlemelisin.
Önce ülkenden başlayıp sonra yurt dışına. xAdım azım gez sessizce insanları izle
Uygun uçak bileti alıp yola çıkıyorsun bu kadar basit, vana git aksamar adasını gör ama mayısda badem çiçekleri açmış olsun, ishak paşa sarayına git ruhunu dinle
Mardin çok güzel bir şehir.
Yazın sahil şeridi harika. Akdeniz ve Ege kıyıları 💙
Baharda kültür turizmi her şehirde yapılabilir. Her yer tarih, her yer ayrı güzel
Mardin Gaziantep , Karadeniz , Çanakkale , Bursa , Erzurum , İstanbul , Edirne Balıkesir. Avrupa turu.
Mevsimlere göre her yerini gezebilirsiniz.
İstanbul, İzmir, Çanakkale, Nevşehir, Antalya, Trabzon, Mardin gibi yerler. Aslında her şehrimiz kendine has güzelliği var.
Gezilecek yerler yurt dışı ülkeleridir buralar değil
İstanbul aşığıyım ben, başka şehirler keyif vermiyor
Mardin
Gaziantep
İzmir
İstanbul
Türkiyenin her yeri güzel Mardin tavsiye ederim ☺️🙏🏻
Sen bir başka guzelsin
Trabzon, Urfa, Mardin, Nevşehir. Bir çok yer görülmeli Türkiyede aslında.
İstanbul un her yeri ayrı güzel. Ama kalabalık o sıkıntı
Yok ya güzel seğil abla
İzmir , karadeniz, antalya , muğla, mardin, kayseri
Hepsine okeyim de kayseri nedir yahu ! Nevşehir desen okeyizde 😅
Yemekleri güzel 😄
İnsanı sıkıntılı. Gezecek yer yok. Betonarme şehir, havası çok pis.
İyi yönü düzenli olması, yemekleri eh diyelim.
Bilmem kendi ülkemi gezemiyorum parasızlıktan sen düşün 😃
Ben ce Türkiye nin her yeri ayrı güzel ve gezilmeye değer.
@deukunttt evet evliyim soru ile bağlantısını çözemedim
Marmara Ege ve Karadeniz kıyıları tavsiye ederim bak haritadan neresi kıyısındaki şehirler ilçeleri oralar
İzmir
İst.
Ankara
Antalya
Samsun bebiş 🍓💖
Mardin çok merak ediyorum
Çok isterim
Antalya Merkez ve Alanya, Denizli Pamukkale ve Buldan, İzmir Merkez ve Seferihisar, Aydın Nazilli ve Didim, Balıkesir Merkez ve Akçay.
İstanbul Bebek Ortaköy Sarıyer Beyoğlu İzmir Alacati Antalya Kaputaş Plajı
Antakya kaputas hariç hepsini biliyorum
Trabzon İzmir Antalya İstanbul Ankara Nevşehir Bolu Çanakkale yaz yaz bitmez cennet vatanın her şehri güzel
Mardin ve Diyarbakır efsane. Özellikle Diyarbakır aşırı guzel. Antep de çoğu yer depremden dolayı kapalı isi. Urfa da da sadece balıkli gole gittim.
Sus sensin. 😌
Arhavi. Gel gezelim.
Sen daha güzelsin şaka yapdım.
Artvin anammm. Kertenkelesi bol. 🤣
🤣🤣 olur anacum yapsın biz yiyek 🤣
@Kauren nerede yatıyo 🥹🤣
@Kauren 🤣🤣🤣
Trabzon_uzun göl, Sümela manastırı
Mersin
İstanbul
Trabzon der susarım Uzungöl yaylaları şelaleri çaylıkları denizi ikinci sıraya Muğla’yı yazarım
Ankara 'daki Göksu denizi dünyanın en güzel denizi böylesini goremezsiniz
Mardin’e geleceksiniz Ekim ayında gelin
Doğu turu yapmak belki bir gün nasip olur.
Antep
sırf yemekleri için diyormușum
Bizim memlekette yüzen adalar var
Ege bence o taraflar cennet gibi
Türkiye'nin her yeri görülmeye değer
Mardin efsanee güzel ♥️
Değil bu arada Mardinlym
Muğla, Antalya, Bodrum gitmek isterim.
Ege Akdeniz iç Anadolu özellikle Karadeniz
Neresi olursa fark etmez
İstanbul tek başına bir ülkeye yeter
Karadeniz in İstanbul u ❤Samsun🤍
Ayvalık bursa trabzon
10 kere de gezsek yine İstanbul derim.
Bir liste yapsak site coker.
Kars gizli hazinedir.
Kesinlikle Isparta lavanta bahçesi
her şehirde gidilecek yerler var
Sizseniz eğer Mardin’e beklerim
Sinop ve Bartın' ı tavsiye ederim doğu bana göre değil fazla hazetmem
Tunceli dediler ama hiç gitmedim
Ankara yazan var mı diye bakmaya geldim :) :) :)
Kimse itici bence
Türkiyenin her yeri ayrı bi güzellik..
Trabzon
tamami
İzmir
Çanakkale Bursa Erzurum Iğdır
Mardin kesinlikle
Ege bölgesi
Buraları gördüm
Bizim köy Yamanlı
Aslında her yeri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?