Son zamanlarda revaçta olan Doğu Expresi ile Ankara-Kars yönünde tren yolculuğu yerli turistlerin gözdesi oldu. Uygun fiyata daha rahat yolculuk imkanı sunan tren yolculuğunun avantajları ve dezavantajları nelerdir? Sen hiç tren yolculuğu yaptın mı?
Yapmadım ama Doğu expresi ile yapmayı çok istiyorum uygun değil 2.200 tl 3 gece 4 gündüz tek kişilik 😒 avantaj; alaturka dönemi canlı şekilde yaşamak , farklı şehir , mekan ve kültürle iç içe olmak 😌😍 dezavantaj 3 gün için 2.200 elden kayıp gideyor 🙄😒
Tren yolculuğu denilince aklıma gelenler -Kendi mesleğim -Haydarpaşa-Adapazarı -3,5 saatlik yolculuk -Tuvalet kokusu -Vagon aralarında içilen sigaralar -Lokomotif kornası -Lokomotif dumanı -Biletçi -İstasyonda düdük çalanlar -Karşılıklı koltuklar -Odalı vagon gelince oluşan mutluluk -Pişmaniye -Simit ve daha sayacağım bir çok şey Evet çocukluğumdan bu yana Haydarpaşa kapanana kadar yılda 10 kez kullanırdım :) Değerini bilemedik şimdi bize pazarlıyorlar
Çokca yaptım etrafta bolca manzarayı sindire sindire seyrederek gitmektir, tuvalet ihtiyacını rahatça giderirsin hem de alttan hava gele gele, doğaya direkt gübre bırakırsın, tuvalette priz garanti bütün trenlerde var ama artık çoğu trende koltuk yanlarında da var.
Doğu ekspresi ile 24 saatte karsa gittim geçen sene. Bu sene 24 saatte kurtalan ekspresi ile diyarbakıra gittim. Kompartıman kapatmak yerine yataklı vagon tercih ettim ikisinde de. Çünkü içinde musluk ve buzdolabı var yataklıda. Keyifli. Hem de çok keyifli. Mesela şu ayrıntı da var. Trende hiç seks yaptınız mı. Evet diyebiliyosun. Tabi ilişki anında sessiz olabilen biriyseniz. Ses yalıtımı o kadar yok. Gecesi de güzel gündüzü de
Hızlı tren iyi değil ama ekspres yolculuğunu eskiden çok yaptım, onun kadar keyifli yolculuk yok... Doğu ekspresini yakından takip ediyorum fırsat bulursam gidecem..
Hem kışın hem yazın gitmek daha güzel olur diye tahmin ediyorum.. Arkadaşım gitti çok güzel olduğunu söyledi.. Üniversiteli gençlerde çok gidiyormuş.. İşten fırsat bulamıyorumki...
Bende arkadaşımı haberdar ettim benden önce gitti... Adama doğu ekspresi, kayak, treking hepsini anlattım... Şimdi hepsini yapıyor instagrama atıyor 😀 ben yarısını bile yapamıyorum...😀
Doğu ekspresi ile yolculuk yaptım yataklı bölümde çok eğlenceli ve güzeldi iki kişiydik yanlız yolculuk için ten yolculuğu sıkıcı olabilir normal otobüs yolculuğundan daha uzun tek dezavantajida bence bu fiyat olarak daha uygun trenler
Vakitin varsa ve camdan izlemeyi seviyorsan.. Tren yolculuğu mükemmel bir seçimdir. Hızlı Tren de güzeldir 😀 trene bindim.. dezavantaj olarak sadece vakit derim başkada birşeyi yok..
Hiç şehirlerarası tren yolculuğu yapmadım, yoksa trene çok bindim 🙂 Doğu ekspresine binmeyi çok isterim ama yanımda birisi olmalı ve kompartman tamamen bize ait olmalı ☺️
Siteden yapan biri oldukça güzel olduğunu söylemişti. Gitmeden oranın güzel tatlarını bile sipariş edip trene getiriyorlarmış. Bir çok kez tren yolculuğu yaptım ama bu tarz yapmayı da isterdim.
Trenle cok yolculuk ettim. garip ama trende yeni insanlarla tamismak cok kolay. trende insanlar birbirine daha cok güveniyor. tren yolculugu ulasim icin degilde sanki bir cafe vb yere gidip vakit geçirmek gibi. farkli bir havasi var.
En İyi Cevaplar