Otobüs taşımacılığında sistem kökten değişiyor. Değişimin sebebi Kamil Koç’u alan Alman Flixbus... Otobüste muavin kalkıyor, ikram bitiyor, servis sistemi değişiyor, koltuk da ‘numarasız’ satılacak. Otobüs taşımacılığının köklü kuruluşlarından Kamil Koç’un Almanya merkezli Flixmobility GmbH’ye satılmasıyla otobüs taşımacılığının tüm sistemi kökten değişmeye başladı. Avrupa ve ABD’de Flixbus adıyla hizmet veren ve milyonlarca yolcu taşıyan şirket, yoğun olan otobüs hatlarında muavin, host, hostes uygulamasını kaldırdı. Firma, bu uygulamayı tüm Türkiye geneline yaymaya hazırlanıyor. ‘Uygun fiyatlı’ taşımacılık konusunda öne çıkan firma, Avrupa ve Amerika’da uyguladığı sistemi bu şekilde Türkiye’ye getirmiş oldu. Bu kapsamda diğer otobüs firmaları da, maliyetlerle rekabet edebilmek için aynı sistemleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Daha fazla yolcu taşımak için uzun araçları tercih eden firma aynı zamanda 2+1 otobüsleri de kaldırıyor. Artık tüm mesafelerde 54 kişilik araçlarla yolcu taşıyacak. Firmanın otobüs taşımacılığında gelecek dönemdeki bir diğer uygulaması da, ‘numarasız bilet’ satmak olacak. Otobüsteki koltuk sayısına göre bilet satacak firma, servis uygulamasını da kaldıracak.http://www.milliyet.com.tr/ekonomi/otobuste-alman-usulu-6109947#çarliabiniz#Kamilkoç#Muavinsizyolculuk
Kamil Koç, otobüslerinde muavinleri ve koltuk numaralarını kaldırmayı planlıyor, Bu kararı hakkında ne düşünüyorsun?
Çok ilginç bir karar. Diğer ülkelerde nasıl olur bilmiyorum ama Türkiye'de kolay olmayacağı kesin. Daha belediye otobüsünde insanlara yer vermekten aciziz Muavinsiz, koltuk numarasız yolculuk nasıl olur tahmin bile etmesi güç. Maliyetleri azaltmak için yapıyor olabilirler ama başka bir şekilde mevcut sistemden daha iyisini ve daha az masraflısını getirsinler o zaman. Diğer yorumlar çoğunlukla o zaman başka firma kullanırım uçak kullanırım demiş. Ben mümkün olduğunca tren tercih ederim. Şu an yaşadığım yerde tren yok ama proje var. İnşallah bir an önce yapılır da trene kavuşurum.
Bunu Turkiyede yaparlarsa çok karışıklık çıkar. Kamilkocu severdim şimdi hangi ellere düşmüş üzüldüm. Sistem saçma ve gereksiz ayrıca koltuk numarası yok ne demek kimse rastgele koltuk satın almaz millet koltuk kapmaca mı oynayacak.
Sayısı kadar olsa bile belli bir numara yok bu koltuk benim diyemiyorsun gıcığın biri moladan sonra gelip senin koltuğa otursa ne diceksin olay olayy 😄 12 saat yolculuk yapıyorum numara olduğu halde karışıklık çıkıyor bazen böylesi hiç olmaz.
Artık nasıl olacak bilmiyorum eski türk filmlerinde bile müavin var gibi hatırlıyorum ben bu sistem Türkiye de zor gibi sigara falan da serbest olursa her yer duman altı D:
Millet müşteri cekmek icin kalitesini konforunu arttirir bizimkiler firsattan istifade nasil masraftan kisarizdalar... kullanmam bende aylar oncesinden ucak bileti almak daha mantikli ya da tren o otobusu cekiyoruz bir keki cok goruyorlar😂
burası almanya degıl bu sıstem turkıyede asla yurumez bence kamıl koc bu sıstemı getırsın ılk bu sıstem yuzunden batan otobus fırması olur devam etsın bakalım ne olcak
Ana Sayfa > Tatil & Seyahat > Sorular > Kamil Koç, otobüslerinde muavinleri ve koltuk numaralarını kaldırmayı planlıyor, Bu kararı hakkında ne düşünüyorsun?
En İyi Cevaplar