Arkadaşlar Hereke'ye gidiyoruz bir haftalığına. İstanbul'a kesin olarak bir günlüğüne gitmek istiyoruz. İstanbul'un en yakın bir semtindeki gezilecek yerleri bilen ve de oraya yakın gezilecek bir kaç yer önerirseniz mutlu oluruz. Hereke gezilecek yerler nereler? herekede gezilecek yerler
Hereke veya Gebze'ye yakın gezilecek yerler nereler?
Hereke'ye yakın Ballıkayalar Tabiat Parkı var. Oraya gidebilirsiniz. Bir de Gebze'de Eskihisar. Hereke sahili de güzel. Milli Saraylar dokuma fabrikası, Willhelm Köşkü gibi yerleri gezebilirsiniz. Herekede gezilecek yerler listemi sunayım size.
- Ballıkayalar Tabiat Parkı
gebzede gezilecek yerler
Gebzede gezilecek yerler konusunda en güzel, en huzurlu, en doğal yeri neresi derseniz kesinlikle Ballıkayalar derim. Bir kere tabiatı hiç bozulmamış. Çok rahat bir şekilde kamp yapabiliyorsunuz. Deresi var. Temiz temiz akıyor. Hafta sonları için kafa dinlemelik en ideal alan diyebiliriz.
- Eskihisar
gebze gezilecek yerler
Alırım bisikletimi sürerim akşama kadar diyorsanız Eskihisar tam size göre. Dümdüz bir sahil yolu var. Git git bitmiyor. Bir tarafında kale bir tarafında deniz. Gebze gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer alır.
- Kaıser 2. Wılhelm Köşkü
hereke gezmelik yerler
Yıldız Sarayı'nın kopyası desek yalan sayılmaz. :) Zamanında Alman İmparatoru'nun gelişi şerefine aynısı yaptırılmış. Gidip fotoğraf çektirilecek bir alan kesinlikle. Hem tarihe de dokunmuş olursunuz.
herekede fazla bir yer yok oraya yakin.. eskihisar kalesi ve sahili var guzel mekandir... ballikaya tabiat parki var orasi guzeldir... tarihi yerlere bakarim diyorsan anibal mezari darica kalesi hamdi bey muzesi var.. ama ben senin yerinde olsam hobbit evlerine giderim kartepede... bak bunlari bir gebzeli olarak yaziyorum 😂
Gebze pendik arasi pek bir sey yok. Pendik ten sonra sahil serisi hareketli ama izmit tarafina gelirsen ya da körfez sahile gelirsen motorlarla Değirmendere tarafina geçebilirsiniz. Herkeden izmite gelip oradan Maşukiye arabalarına binip Maşukiye sapanca vs gezebilir siniz
Ben gebzeliyim. Alis veris icin gebze centar guzel ve cekici bir yer. Darica ve eskihisar sahilleri cok guzel. Bide ata binmek istiyorum dersen gebze gaziler dağında at ciftligi var. Hereke marinada guzel. Biraz daha uzaklas Tuzla marina harik bir yer.
Darica var. Sonra ballikayalar falan var gezenin köyleri de güzel diyorlar ama hiç gitmedim. Bak hereke de güzel sonda kefken kandıra var oralarda iyidir.
Gebzede hic bir halt yok. Darica ve eskihisar sahilleri guzel eskihisar kalesine cikabilirsin. Hereke de ise aşagi hereke sahilde restaurant cafe ler var.
babam kandıra da şker ve böbreklere iyi gelen şifalı su duymuş. baktım ama bulmadım netden. bir bilgin var mı? birde ailecek güzel manzaralı piknik alanı ya da kendin pişir kendin ye tarzı yerler var mı?
En İyi Cevaplar