Otobüs daha samimidir bir kere. Uçakta olay biraz daha resmi.
Sonra uçak bileti son bir yılda %192 artış gösterdi, otobüsün zam oranı daha düşük.

Otobüste gece yolculuğu yapmıyorsan etrafı seyrederek gidiyon ama benm gibi kafayı vurduğun gibi sızıyorsan yolun 2/3 ü uyuyarak geçer... :D :D :D.. Tek sııntısı zaman... İstanbul Adanadan 11 saat sürüyor... Ama ucağın avantajı zaman onda da manzara var ama yukardan ne görürsen bir de gürültüsü fazla.. en son kanat kısımdna aldım mecburen yer kalmayınca motordan çıkan sesi beynimi yaktı ama dezavantajlarından bir bu diğeri de şu an ki fiyatlar.. en güzeli şahsi araçla yolculuk... istediğin gibi yapabilirsin yolculuğunu... :D
Uyumak daha iyi ya şanslısın. Yoksa dakikaları sayinca bitmek bilmiyor saatler 🤗
@Hayatgercek Bitmiyor... Normalde kafamı vurduğum gibi giderim ama Eskişehir bizim burdan 10 saat sürüyor Adamlar yolu uzatıyorlar... Önce Konya sonra Aksaray ordan geri Konya sonra Eskişehir 660 KM lik yol 10 saat sürüyor... bir tek o zaman uyuyamamıştım... Adana Mersin 1 saatlik yol Trenle onda bile sızarım ama kulaklarım açıktır ve uykumda saktır... :D
Saatlerin uzun ya da kısa olması değil önemli olan. Uyuyamamak başka şey, sen bu konuda şanslısın anlaşılan. Bu yüzden hiç tercih etmiyorum otobüsu
Aynen ben şanslıyım... darısı olmayanların basına diyeyim... 😃😃
Almayayım ben. Otobüsü yıllar oldu bırakalı. Sana sansınla uykulu iyi yolculuklar 😂😂
Ahhhaaaaa... 🤣🤣🤣.. peki ısrar yok bizde... 👍👍
Uçak otobüs gibi sarsılmaz. Zaman zaman hava değişimlerinden kısa bir sansıntı yaşar o kadar.
Uçakta hostesler bayan, otobüste muavin erkek.
İstatiki olarak yolcu ve yolculuk miktarına göre uçak daha güvenli.
Güvenli ve rahat. Yorucu değil. Yorumda ki tek eksik buydu ekleyim dedim
@Hayatgercek evet rahatlık ilk sıraya gelebilirdi. Uçaktaki havalandırma otobüstekine nazaran çok daha iyi.
Benim için en can alıcı farkı daha konforlu olması. Bir saaten fazla araba yolculuğu yaptığım zaman araba tutar hatta içim dışıma çıkar o derece. Zorunlu olmadıkça asla otobüs yolculuğunu tercih etmem.
ayaklarinin kıvılcımlaşıp hazzi ve güzelliğine kuş bakışı yeterli sebep.
Cevap
70Cevap
Ulaşımda geçen sürenin uçaklarda, otobüslere göre çok daha az olması yüzünden uçaklar tercih ediliyor. Dikkat edilmesi gereken tek nokta var. Uçaklara bilet alırken otobüsler gibi bir gün sonrasına bilet bulamıyorsun. Bulsan bile çok pahalı oluyor.
Uçak tabi ki çok daha konforlu, En iyi otobüste bile uyku zehir olur.
Denizli'den İstanbul'a 11 saatte gelmek için 85 ile 110 tl vereceğime üstüne biraz daha para ekleyip uçakla gelmeyi daha mantıklı buluyorum. Evet, pahalı ama zaman benim için daha önemli.
Otobüs sallanıyor çok dur kalk çok oluyor uçak öyle değil aralıksız uçabiliyor sessiz ve konforlu. Ancak bir gerçek var otobüsle giderken geçtiğin yerleri görebiliyorsun uçakla yolculuk yapınca aynı şey olmuyor.
- Mehmet suları dağıttın mı lan? - Otobüs şoförü
- Mehmet Bey yolcularımıza omletleri dağıttınız mı?
Uçakla Amerika ve Avustralya dışında hemen hemen her yere en fazla 2 saatte filan gidersin, otobüsle günlerini alabilir. :)
Valla :)
Kesinlikle :)
Ciddi ciddi yazmadım bunu zaten. :)
Bunu ciddiye alacak olan bir sensin, sanırım. :)
Farklı olmak iyidir de, her konuda, herkesten sıyrılıyorsan da bir sıkıntı vardır.
Sırf muhalefet olmak için yapmamak gerek. :)
Yolculuktan nefret eden biri olarak söylüyorum uçak bir nimet. 18 19 luk saatlik yol 2 saat bile sürmüyor.
Koltukların dar olması be benim gibi 18 saat uçak seyehatı yapmakta mecbur olan birisi için sahada zor oluyor
Uçak sıkıcı oluyor ama otobüs eğlenceli dışarı seyrede seyrede kulaklı müzik dinleyerek gidiyorsun hem bazen yakışıklı muavinler oluyor 😂😂😂
Seyir halindeyken ortaya çıkan aksaklık durumlarında hayatta kalma şansın arasındaki büyük fark, aynı zamanda en CAN ALICI farktır.
Uçak daha konforlu
Uçağada bindik. Uçaktan da gönlüm geçti. Ulaşım vasıtası olarak anca bir uzay aracına binsem heyecan duyarım artık
ucağın içinde yere yatan insan bulamazsınız ya da siz uyurken telefonla konuşan biri
Uçak yolculuğu ile kazalılan zaman faktörü en önemli fark bence.
Birinde uçuyorsun, diğerinde asfaltta gidiyorsun
Soruya bak :D
İyi ki söyledin ya öğrendik sayende. Cevaba bak 😇😂
@Hayatgercek Sen olayı anlamadan zıplama öyle :D
Vakitten yemiyor uçak en iyi yönü bu Fakat fiyatları tam bir rezalet. Kullanmayacaksın uçaklar boş boş bekleyecek bak nasıl eşşek gibi düşüyorlar fiyatı.
Kızların hepsi zaman
Erkeklerin hepsi hostes demiş 🤣🤣🤣
Otobüs yolculuğunda etrafı görebilirsin bu olumlu tarafı olumsuz tarafı yol uzunsa çok yorucu olur
Uçak yolculuğunda etrafı göremezsin ama insana yorgunluk vermez
Birde uçak yolculuğunda Kaza olma ihtimali çok düşükken otobüste daha yüksektir
Otobüs yolcuğu uzun olduğu için insan çevresindekilerle daha bir yakınlaşabiliyor. Ama uçak yolculuğunda öyle bir psikolojiye girilmiyor.
Zam olayında yanlışınız var ben memlekete hala aynı fiyata gidiyorum. Otobüs daha samimi evet erkek hostlar değdirmeden geçemiyor. Ama uçak öyle mi değse bile dünyalar güzeli hostesler değiyor 😀
ben uzun boylu olduğum için 2 side bana olmuyo. en iyisi tren
çağımızda otobüs eziyet kim ne derse desin 18 saat otobüs 1 saat ucakla gitiim istanbula
ya ben buna zaman farkı diyecektim ama sonradan aklım başıma geldi kesinlikle hostesler abi.
tabi ki zaman. en değerli şey. ve daha az yorgunluk
Zaman farkı ve yorgunluk. Uçağı asla değişmem hiç bir şeye. Belki gemi olabilir ama otobüs asla...
uçak süper lan ışınlanmış gibi gidiosun binlerce km yolu bir kaç saatte :D otobüste ayak kokusu osuruk kokusu filan hepsi war :D
otobüsler güzeldir ben severim zaman çok harcıyor ama
acelem olunca ucağı kullanıyorum mecburen:)
kesınlıkle zaman.
sahsen otobus tutarken benı ( ılaca ragmen )
ucakta bunu yasamıyorum.
Birinde yerde sürünüyorsun değerinde havada uçuyorsun
Ankara gaziantep arasi 60ken 100e cikti cok azmis gercekten
ucak daha iyi
Vallahi yükseklik korkusu var hacca bile otobüs ile gittik dayımla diyanet götürdü yani o olmalı bence en can alıcı noktası
Uzun yolun sonunda, otobüs koltuğundan seni spatulayla kazıyorlar. Uçakla, ülkenin en uzak yeri 2 saat sürmüyor.
Uçak henüz nasip olmadı. Tren mi otobüs mü dersen gideceğim yerde önemli tabii ama önceliğim tren
valla ben engelliyim %25 kafadan indirim alıyorum. Otobüs vs de olsa onlarda da indirim var. şehir içi ise her zaman bedava
Ucak daha konforlu , otobus resmen eziyet hele o koltuklar of of
Uçakta güzel hostesler var otobüs yolculuğunda abdullah abiler 😂😂
uçağın hostesi var memeli otobozun muavini var leş gibi terli
Biri daha kısa sürer yorulmadan gideceğin yere ulaşabilirsin, diğeri ise canından can alır gideceğin yere cok uzun sürede gidersin.
Otobüste yolcuya taciz.
Uçakta hostese taciz.
Sapık heryerde sapık
😂😂😂😂😂
Inis ve kalkislardaki o heyecan olsa da rahatima düşkün biri olarak uçak tercihim hep
Uçak iyidir
zaman kısıtlıysa uçak yoksa otobüs, hatta özledim yolculuk yapmayı yaa
Otobüste hayal kurma yeteneğin gelişir ama uçakla istediğin yere daha kısa zamanda gidersin
8 saat ist yolunu çekeceğime 20 tl fazla verip uçakla giderim 45 dakika
Otobüs gereksiz pahalı
Şahsen otobüs yolculuğunu tercih ederim. Asıl hedefe giderken farklı yerleride görebilirim
hep uçakla yolculuk yapıyorum otobus iki saat ikisi de kötü yolculuk sevmem
Uçak daha iyi ama gideceğiniz yerde havalimanı yoksa..
Zaman mesafe ve rahatlık
ikisindede uyuyorum farketmiyor açıkçası
zaman farkı açık ve net
Seyahat süresi birde jetlag etkisi 😳
Yolun kısaması uçuyoruz çünkü😄
Uçak kulağımı maffediyor otobüste bu yok :)
biri kara da biri hava da😏
Uçak zaman açısından çok avantajlı.
Uçak hızlıdır bunaltmaz
Bardaktaki içeceğin dökülmemesi
Uçakta yani
Otobüsde osuruk kokusuna alışanlar beğenebilirmi.
Uçakta sessiz olmak gerek ama otobüste serbest
Zaman ve yorgunluk hisssinin uçakta olmaması
Uçak bu ya ötesi var mı cınım otobüs kim uçak kim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar