Bilgilendirebilir misiniz yöre ile ilgili,, nereye gidilip nerede kalınabilir.. ?
Onerebileceginiz yerler var mı.. ?
Onerebileceginiz yerler var mı.. ?
Sapanca'da Nereye Gidilir?
Sapanca’ya geldiğinizde öncelikle Sapanca Gölü’nü görmelisiniz. Göl çevresinde güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz, yeşillikleri ve doğanın çeşitliliğini seyredebilirsiniz.
Sapanca merkezde bulunan ve Osmanlılardan kalan tarihi cami, han ve hamamları gezebilirsiniz. Rahime Sultan Camii ve tuğrasını görebilirsiniz. Kanuni Sultan Süleyman’ın veziri Rüstem Paşa adına yaptırılan Rüstem Paşa Camisi’ni görebilirsiniz. Merkezdeki Hükümet Konağı’nın önünde Bizans Dönemi’nden kalan lahitler sergileniyor, onları görebilirsiniz. Ayrıca Sapanca merkezde 1800’lü yıllardan kalma 60 kadar tarihi özellikte ev bulunuyor. Bu müze evleri görebilirsiniz.
Sapanca merkezde gezebilir, çarşıya gidebilirsiniz. İlçe merkezinde Mimar Sinan tarafından yapılan ve Vecihi Kemeri olarak bilinen kemeri görebilirsiniz.
Sapanca’nın güzel ve şirin köylerinden biri olan Maşukiye’ye gidebilirsiniz. İsmiyle müsemma olarak siz de gördüğünüz güzelliklere âşık olabilirsiniz.
Eğer kış mevsiminde bölgeye geldiyseniz Kartepe’ye gidebilirsiniz. Bembeyaz örtüyle kalanmış doğayı seyredebilir ve kayak yapabilirsiniz.
Sapanca’ya yakın mesafede bulunan Derbent beldesine gidebilirsiniz. Burası da en az Sapanca kadar doğal güzellikleri ile ünlü ve büyüleyici bir belde. Sapanca’da göl kıyısında bulunan Kırkpınar beldesine gidebilirsiniz. Burası da en az diğer beldeler kadar güzel ve etkileyici bir doğaya sahip.
Sapanca’ya bağlı olan ve İstanbuldere olarak bilinen bölgeye gidebilirsiniz. Burası da kuş sesleri arasında huzurlu ve dingin zaman geçirmeniz için adeta özel olarak tasarlanmış gibi. Doğanın içinde, tüm yorgunluğunuzu atabilirsiniz.
Lale otel güzel diyorlar iyi eğlenceler 😇
Lale otel sapanca da mı acaba ,, yoksa bahsettiginiz beldelerden birinde mi?
Sapanca galiba maşukiye de olabilir 🙂
Teşekkürler
Sapanca gölü kenarında 5000m yeşil alanda Rüstem paşa mah özkum Caddesi No:17 Sapanca
Hmm.. Cok teşekkür ederim..
Rica ederim efendim iyi tatiller 🙂
eig için teşekkürler 😊
Her yere gidebilirsin. Danırım maşukiyeyi biliyorsun güzeldir gezilir. Daha ileri giderek Akyazı'da balık keyfisi yapılır. Kâzımpaşa da köfte yenir ancak ilşa Sapancsysa hrr tarafı güzel.
Sapanca ya kadar gidebiliriz.. Daha ileri gidemeyiz sanırım..
Doğanın içinde 2 gün gecirip dinlenip yürüyüşler yapıp,, biraz kendimize gelmeliyiz..
İnşallah~ planlar tutarsa
Hiç gitmedim canım :/ ama şimdiden gidersen güzel vakitler geçirmeni dilerim.
Cevap
10Cevap
Sapanca gölü çevresi dışında güzel bir yer yok zaten. Kısa tatiller için güzel bir kafa dinleme yeri. Sapanca gölü çevresinde otel ve pansiyonlar var.
Sapanca golü çevresine bakacağım evet.. Teşekkürler~
Lale Butik otel güzeldir, Sapanca gölü kenarında hem şirin güzel bir yer ; hem yemek hem kalmak için ideal. Özkum da burası. Onun dışında Kırkpınar doğallık açısından güzel bir yerdir.
Gitmedim ama gidenlerden bildiğim Karasu. Güzel olduğunu söylüyorlar.
Kaç senedir Kocaeli'deyim daha oraya gitmek nasip olmadı.
Aynen bende.. 3 senedir buradayim ama henüz nasip olacak..
Giderken dikkat edinde yol çalışması yapıyoruz o bölgelerde trafiğe takılmayın.
Hafta sonumu gideceksiniz
Hafta başı
Tamam sana özelden bizim resmi sitemizin linki atacam ordan gir çalışmaları incele tamam mı ben sana tarif edecem şimdi.
Evet çok güzel bir yer doğayla iç içe ve muhteşem kahvaltıları var
oraya gidersen geniş güzel bir yer gezerek bulabilirsin her istediğini
Sapanca Gölüne en yakın yer 100 evler civarı.
100 evler mevki mi ,, köy mü?
Gitmedim ama güzel diyorlar
#Themre00
Guzel guzel de.. Gidebilrsek eger..
İnşallah amin
Hayır ama götürürsen hayır demem
hıc gıtmedım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar