İzmir, sırf ülkemizde değil dünyada da değeri bilinen ve aşık olunası bir şehir. Türkiye’nin en büyük üçüncü şehri olmasının yanı sıra İzmir; doğası, yemekleri, kültürü ile yaşamak için özel bir yer. Yaşamak yetmiyor yolu bir kez olsun İzmir’den geçmiş olanlara. İzmir’de yaşlanmak istiyor insan.
Deniz havası almak için kilometrelerce yol gitmeye gerek yok.

İzmir’in havası insanı özgür, huzurlu ve mutlu hissettiren biraz da keyfine düşkün hale getiren bir havadır. Nefes aldıkça rahatladığınızı hissedersiniz. Havasından mıdır, suyundan mıdır İzmirli insanların güzelliği de dillere destan olur.
İzmir’in yemekleri İzmir’de tazecik meyveler sebzeler, bağdan bahçeden masanıza gelir, bu zaten başlı başına bir İzmir’de yaşama sebebi.

Bunun yanında balık çeşitlerine de kolayca ulaşmak, başka bir keyif. Midye dolmanın, kokorecin, enginarın, börülcenin, envaiçeşit otun en güzeli hep İzmir’de bulunabilecek nimetler. Doymayanlar için her sabah kahvaltısında fırından yeni çıkmış gevrek veya boyoz yeme lüksüne sahip olmak da var!Özellikle en sevdiğim Şirince şarabı... Hayat İzmir de yaşayana güzel…
Kordon’da çimlere uzanmak İzmir’de bir kez olsun sahil kenarına uzanıp keyif yapmış herkes için bu bile başlı başına bir tercih sebebidir.

Ege’nin havası dolar ciğerlerinize, tertemiz bir gökyüzü... İzmir'de yaşayana Çeşme, Foça, Seferihisar, Urla ve hatta komşu şehirlerin bazı yerlerine ulaşmak taş çatlasa bir saatlik mesafede! Gel de yaşama İzmir’de şimdi !
Dil kendine özgü bir dile sahip olmak da İzmirli olunca tadılacak keyiflerden. Simide gevrek, çekirdeğe çiğdem, sigortaya asfalya çamaşır suyuna klorak diyebilmek bir ayrıcalıktır!
İzmir’de aşık olmak da başkadır, İzmirli birine aşık olmak da başkadır!

Tarihi Asansör’de bir akşam yemeği, Kordon’da el ele yürümek, şirince de mükemmel manzaraya karşı keyif, Çeşme’de bir hafta sonu… Sevdiğiniz insana her baktığınızda yeniden aşık olmanız için ideal bir yerdir İzmir.
Trafikte insanların birbirine saygı duyduğu medeniyet. Yazı da kışı da ayrı güzel, yazın Çeşme Urla Foça kışın Bozdağ Kayak Merkezi.
İzmir’in taşı toprağı Atatürktür! Atasına aşıktır İzmirli. Onun izinden gider. Her ne olursa olsun bayrağını indirmez balkonundan. İzmir için; Mustafa gurur, Kemal onur, Atatürk şereftir!

Bence'min sonuna geldim umarım beğenirsiniz.
Kendinize iyi bakın ^.^
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar