mike tyson diyorum. mükemmel bir tekniği vardı , hapisten sonra çok bozdu sadece. 95 96 ya kadar yaptıktan sonra bıraksaydı , çok daha efsane bir kariyeri ismi olurdu bence.. sonradan sırf ismi değerli olduğu için , kendinden çok genç boksörlere karşı dövüştü.. para için maçlara çıktı yoksa gençliğinde tam bir makine gibiydi. o kütleye rağmen o serilik başka türlü açıklanamaz çünkü.
Oha bu adamı nasıl bilmezsin :D Muhammed aliyi yenmiş kişileri yenerek , onun intikamını almış birisi :D Arkadaş gibiydiler muhammed aliyle. Ve , gerçekten inanılmaz bir boksördü. Ben bunca zamandır boks yapıyorum , o farklı bir seviyedeydi. bu yüzden hayranlığını büyük kendisine. Birde yeni boksörler çok farklı.. Hiç eskisi gibi dövüşen boksörler çıkmıyor buda etkiliyor bu durumu
https://youtu.be/Zbhydll37C8 Bu videoyu izle mesela daha çok videoları yapılıyor böyle. Bizim yolda görsek korkacağımız 190-2 metrelik izbandut tipleri tyson daha 16 yaşındayken bile devirebiliyordu.
Şimdikilerin film yıldızlarını en iyi dovusculer olarak gostermesine aldanma yani. Ben 6 yasimdan beri dovus sporlari icerisindenyim. neyin ne oldugunu biliyorum. filmlerde hep karizma ve şov pesinde olduklari icin, sen gerceklere bak. gercekte ne boksorler var , misal , muhammed alinin bu kadar unlu olmasinin sebebi, big goerge denen herifi yıkabilmiş olmasıydı.. Yani en unlu isimler , hep en iyileri yenerek ortaya çıkar. benim şahsen söylüyorum , karşımda görmek istemeyeceğim bir insan goerge foreman. korkulacak cinsten bir gücü vardı. muhammed aliyse onu gücüyle değil dayanıklılığı ve ufak ufak vuruşları ile yorarak yendi. herkes muhammed aliyi çok süper vs diyor ama , muhammed ali aklıyla dayanikliligiyla seriligi ile o noktalara geldi. bunu herkes bilmez mesela.
Gerçekler bunlar :D Eğer düşersen veya sağlam bir yumruk yersen , her şey biter. filmlerdeki gibi kalkamazsın dünyan etrafında döner. adım atmaya çalışırsın merdivende boşluğa basmış gibi olursun.. Filmlerdeki gibi bir vurunca 10 metre ileri uçmaz adamlar. veya 1 e karşı 10 filan. hepsi hikaye. Maalesef gerçekler acıdır
merak sarmak değilde , spora başlamadan önce de kavga dövüş filan etrafımda olan şeylerdi. benliğime yapışmış yani başka bir açıklaması yok :D birde babam yoktu ve şamar oğlanı gibi bir şeydim :D kısaca böyle , sonrası tamamen alışkanlık
yok hayır. çok uzun zaman oldu , şimdi sadece hobi olarak haftada bir yapıyorum. tavsiye ederim sana da. yüzüne yumruk yemenin de ayrı bir tadı var :D her ne kadar korkutsa da başta , alıştıktan sonra yumruklar normal geliyor , bir çeşit satranç oyununa dönüyor. sadece daha ani kararların geçtiği bir satranç oyunu
hajime no ippo animesini seyredebilirsin :) veya yasak krallık , karate kid gibi , bu dövüş sporlarını inanılmaz derece de sevdiren , içinde sadece kavga dövüş barındırmayan yapımlar hep
insana bir şey kaybettirmez bu sporlar , hayır demesini öğretir , kendine güven getirir , karşındaki kişinin altında psikolojik olarak ezilmezsin. karşındaki kişi dahi hisseder bunu.
yo hayır :D 185 boyunda 75 kiloyum. zayıfım fazlasıyla :D dövüş sporlarında kas genetik neyse o kadar büyür , ağırlık antrenmanı olmadan bir yere kadar yani, benimki de o kadar işte.
Tabiki ben 10 metre mesafede bana dilah çekmeye kalkan birinin dibinde bitip silah çekeceği eli kırıp boynundan tutup yere yatırıp tek vuruşla iç kanama bikaç kırık kaburga beyin kanamadı tranva bile yaratıp hafızadını silebilirim sevdiğim birini hedef aldıysa ölmek için yalvartırırım
Tabi ki Bruce Lee. Ip Man diyenler olmuş. Boynuz kulağı geçer beyler. Bruce, bedenine oranla fazla güçlüydü, refleksleri inanılmazdı ve çok hızlıydı. Tekniğini sürekli geliştirdi ve zenginleştirdi. Bilinen dünyanın gelmiş geçmiş en büyük dövüşçüsü Bruce Lee dir.
dövüş sporlarında çığır açan, boksa çağ atlatan isim Muhammed Ali'dir, diğer isimlerin de farklı dövüş sporlarında kendi dönemlerinde namı yürümüş olabilir ama hiç biri muhammed ali kadar etkilemedi dünyayı
Bruce Lee ise işin beyaz perde kısmında efsanedir. dövüş filmlerinin zirvesi ondadır bence
Bedri hari iyi dövüşçü katılıyorum ama gelmiş geçmiş demek biraz abartı olur Muhammed Ali Mike Tyson gibi boksörler dururken heleki Bedri hari kick bokscu zaten herhangi bir boksör ün bile yumruğu onunkinden daha sağlam olacaktır Bruce Lee ye gelince evet aktördür Bruce Lee ama filmlerde yaptıklarını gerçek hayat da yapan bir adam ölüşmediyse bu diğer insanların hayrına olmuş
Sen Bruce Lee yi ne zanediyorsun Kung-Fu ile kickbox bir mi çıksın bakalım Alistair Owereem'in karşısına tek yumrukta Bruce leenin kafasını gövdesinden koparır aç bir izle adamı onun kadar sağlam bir dövüşçü gelmedi daha dünyaya.
Bu dediğin herif Bedri hari yi nakavt etmişti sonra Bedri hari de diğer maçta bunu nakavt etti 😄😄 Bruce Lee bunun içinden geçer sen ne sanıyorsun Bruce Lee yi adam Muhammed Ali ile kiyaslaniyordu hatta bir yönetmen mı dövüşçü mü ne Ali nin Bruce Lee karşısında şansı yok bile demişti
Kung-Fu darbesi sence bu hem MMA hem de Kickbox kralı bu adama işler diyorsan konuyu burada kapatıyorum ya sen bu işlerden anlamıyorsun ya ben 4 senedir bu spor içindeyim ben.
Mike tyson diyende var Muhammed Ali de. Bana soracaksanız Onlardan İyisi De Lee Jun fandı. Kendi dövüş sanatını Yapacak Kadar bir teknik, Direği yamultacak kadar bir gücü vardı. O sokak dövüşçüsüydü. Filmlerde gördüğümüz Bruce Lee Gerçek hayatta da dövüşçüydü. Ama işte o zamanlar Teknoloji bu kadar gelişmemişti. Huzur içinde yat Bruce Lee.
En İyi Cevaplar