Üç teist dinin hepsinde tanrı’nın her şeyden (tüm zamanlarda gerçekleşmiş ve gerçekleşecek olaylardan) önceden haberinin olduğu kabul edilir. O halde Adem ve Havva’yı yaratmadan önce onların cennetten kovulacaklarından, dünyada günahkar ve inançsız evlatlar doğuracaklarından daha en başında haberi vardı. Yani islam’a göre hesap yaparsak, sadece bugünkü dünya nüfusunu dikkate alsak, teist dinlerde kabul edilen birkaç bin yıllık insanlık tarihini hesaba katmasak dahi en azından 5,4 milyar insanın (bugün islam’a inanmayan insan sayısı) ilelebet cehennemde kalacağını biliyordu ve buna rağmen Adem’le Havva’yı yarattı. Tanrı’nın insana ihtiyacı var mıydı ki onu yarattı? İhtiyacı olmuş olsa bunca insanın cehennemde acı çekecek olmasına değsin diyebilelim. Fakat ortada herhangi bir ihtiyaç da yok. O halde tanrı’nın insanı yaratmasında ne gibi mantıklı bir sebep arayabiliriz?
Biz insan olmamıza rağmen ileride dünyaya gelecek çocuğumuzun esrarkeş ve etrafına zarar veren biri olacağını, bu sebeple uzun yıllar acı çekeceğini bilsek çocuk yapmaktan vazgeçecek ahlaki yapıda isek tanrı dediğimiz kusursuz kavram neden bu konuda insan kadar ahlaklı davranmamıştır?
Böyle düşündüğümüzde yaratılış, cennet, cehennem kavramlarının aslında ahlaki olarak sağlam temellere dayanmadığını göremiyor muyuz?
Not: Başlıkta “acı çektirmekten zevk mi alır?” yazmak yerine bunun terimsel ifadesini yazacaktım fakat bu şekilde başlık daha yumuşak görünür diye yazmadım.
Biz insan olmamıza rağmen ileride dünyaya gelecek çocuğumuzun esrarkeş ve etrafına zarar veren biri olacağını, bu sebeple uzun yıllar acı çekeceğini bilsek çocuk yapmaktan vazgeçecek ahlaki yapıda isek tanrı dediğimiz kusursuz kavram neden bu konuda insan kadar ahlaklı davranmamıştır?
Böyle düşündüğümüzde yaratılış, cennet, cehennem kavramlarının aslında ahlaki olarak sağlam temellere dayanmadığını göremiyor muyuz?
Not: Başlıkta “acı çektirmekten zevk mi alır?” yazmak yerine bunun terimsel ifadesini yazacaktım fakat bu şekilde başlık daha yumuşak görünür diye yazmadım.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer