Judo yapıyorum. Merak ettiğiniz sorular var ise sorabilirsiniz. (soru kaldırılmıştı yeniden yayınladım)
:D
:D
bu tekniğin adı ne? bu tekniği görünce judo çalışırken mutlaka bayan partnerle çalışılması lazım! diye düşünüyorum. bu tekniği bana bir erkeğin yaptığını düşünüyorum da... böööğk.
hocam su hareketi yapabilir misiniz
cdn-st1.ofpof.com/.../...10-insan-gifi_780x439.jpg
Hayır 😂😂
Onu yapabilmek için baya esnek olmak gerekir. O kadar esnek değilim
Cevap
14Cevap
Judo ne demektir? Judo da kaç çeşit teknik hareket vardır?
Yaklaşık 100 tane teknik var. Bir savunma sporu dur. Güreşe benzer. Tekme ve yumruk yoktur.
Judo dalında Türkiye ve dünyada katılıp , kazandığının müsabakalar var mı? Kaçıncılıkla kazandınız? Teşekkürler.
Var 37 yaşında biri judo yapabilir mi? Judo nasıl bir spordur temeli neye dayanır? Ne zaman bulunmuştur? Judoya ilişkin efsaneler nelerdir?
Boş işler 1 Tokatlık canın var judo felan kurtarmaz seni
😂 😂 😂
Ben cok merak etmisimdir güreşten farki ne puan nasil kazaniliyor hangi durunda cok puan aliniyor vs diye :)
Judo nasıl bir sanat :D
Bence müthiş 😂 çok eğlenceli ve disiplinli. Hobi olarak mükemmel bir spor :D
Güreşe benziyorr ama birbirinden farklılar.
Judoda yumruk ve tekme yoktur. Direk atış.
Nedenkii
😂😂 olsun iyi bir deneyim olmuş
Judodaki amaç nedir kız ayool
Savunma :D
dışarda birine uyguladın mı hiç yamuk yapana felan
Kavgacı değilim.
kavgacı ol demiyorum yani bişey olsa dışarda rahatlıkla kullanabilir misin teknikleri
Nasıl bir judocu olduğuna bağlı dövenlerde var dövmeyenlerde. Ben dövebilenlerdenim 😁
o zaman uzak duralım senden nolur nolmaz :D
sülalede milli hakem var
Judo yapalım mı tatlım:)
beni dövebilirmisin
Saldırı sporu değil savunma sporu.
pff bir kızdan dayak yemek istiyorum judo falan deyince heveslenmiştim
Ne içtin sen? 😂😂
yok...
Judonun farkı nedir❓
Judo ne demek?
Savunma sporu.
Hepsi için geçerli o isim ben anlamını öğrenmek istedim nerden gelmiş kim vermiş bu ismi neye dayanarak demiş neden başka bisi değilde judo denmiş?
Ohoooo ben şimdi onu burda anlatırsaam. Ben sormak istediğiniz kısa sorulardan bahsetmiştim 😂😂
Oooo hemen şu koyuverdin 😂
😂😂😂
İyi dövüşebiliyormusun
ju: yumuşak do: usül. yumuşak usül anlamına gelir. ama rakip seni ıpon tekniği ile kaldırıp yere vurursa belini kırabilir. bıçaklı saldırılarda, dövüş bilmeyen salla pata girenlere karşı oldukça etkilidir ama kik boks bilen birine yapmaya kalkarsan yeri öpersin. https://www.youtube.com/watch?v=-zElqmU57HY
Al adam iki kelimeyle anlatmış beceriksiz 😏
O yüzden sordum karşıma çıkma sakın yere sererim 🤗
ilkokul çağındayken köylü çocuğu olmanın getirdiği bir takım özelliklerle önüme geleni döverdim. sonra daha iyi dövüşeyim diye bir yıl kadar judoya gittim. yok rakibe saygıydı.. yok yere düşen rakibi kaldırmaydı... işin felsefi yönüne fazla girince kızlardan bile dayak yemeye başladım. diğer dövüş sporlarına göre pasif bir dövüş sporudur. judo yapan birisi örneğin boks gibi kik boks gibi 2. bir dövüş sporu daha öğrenmelidir. dövüşten anlamayan salla pata gelenlere karşı işe yarar, ama karşınızdaki karate, boks, kik boks dan aç buçuk anlayan biriyse siz judoda dünya şampiyonu olsanız canınıza ot tıkar.
Bruce Lee abimiz dövüş sporlarına win chunla Ip Man'in öğrencisi olarak başlamıştır. Aynı Bruce LEE abimiz: Uzak doğu dövüş tekniklerinin %90'ı palavradır, sokakta hiçbir işe yaramaz! demiş ve batılı dövüş teknikleriyle harmanlanmış olan Jit Kon Do'yu geliştirmiştir. Ip Man 2'de ingiliz ağır siklet boksör, çinli kung fu'cuların canını okuyor hatta birini öldürüyordu. Ip Man abimiz filmde boksörü zor da olsa dövüyordu. İp Man gerçekte de ingiliz bir boksörü dövmüş ama ağır siklet değil, orta sikletmiş. Deontay WILDER'in tek yumruğunun yaptığı işi dünya kung fu şampiyonu ancak 50 teknikle yapar. kafes dövüşlerinde ben hiç uzak doğu sporcusu görmedim. karateci kung fucu vs. yok. güreşçiler boksörler kik boksçular var ama uzak doğu sporu yapanlar gelip o kafese girmezler. girerlerse komalık olurlar.
https://www.youtube.com/watch?v=SjRvuxcdedo
Dövüş sanatı mı
Ewt savunma sporu
Mutlaka yap bence
Ewt cidden. Çok seveceksin antrenman günlerini dört gözle bekleyeceksin. Adım gibi eminim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar