Sporun kişiye kattığı bedensel fayda tartışılmaz tabi. Fit görünmenin yanısıra sağlığımız için de gerekli mutlaka. Peki sağlıklı yaşam, spor yüz güzelliğini de etkiliyor mudur? Benim şahsi görüşürüm etkilediği yönünde. Sizin?
Evet kesinlikle bir etkisi vardır
Hayır bir etkisi yoktur
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sporun, kişinin yüz güzelliğini de etkilediğini düşünüyor musunuz?
Evet, bir kere metabolizmayı direk etkiliyor ve metabolizma ne kadar iyi çalışırsa sıkıntılar da o kadar azalır. Ayrıca biyolojik saatleri olması gereken düzene getiriyor. Kan akışını düzenlediği için ve aslında çok aktif şekilde olmasa da günlük yaşamda yüzümüzde çalıştırdığımız kaslardan daha fazla kasın çalışmasını sağladığı için bir nevi yüz yogası etkisi veriyor ve bu da sarkmaları geciktiriyor. Özellikle su sporlarıyla uzun yıllardır uğraşan insanların dinç bir yüzünün olması da sudan kaynaklanıyor ama suyun bu yönde nasıl bir etkisi var, onu çözemedim. Sadece yüzme antrenmanlarımı arttırdığımda yüzümde sivilce ve siyah nokta kalmadığını, porselen gibi bir cilde sahip olduğumu fark ediyorum. Belki de fazla duş almam gerektiğinden ama evde duş alınca aynısı olmuyor yani suyla çok fazla haşır neşir olduğum için mi yoksa havuz, deniz suyunun daha farklı bir etkisi mi var, onu çözemedim. *Gecen bol olsun.*
Bence var.. ama doğru düzgün yaparsan var. Testestoron hormonu insanı güzelleştiren bir hormondur, bu yüzden doğru bir şekilde ağırlık kaldırmak daha iyi testestoron salınımını tetikler elbet. Bunun yanında cardio antrenmanlarıda yapılırsa, ve vücuttan iyi bir şekilde yağ atılırsa daha estetik ve güzel görünür insan. Özellikle erkeklerin çene kemiği ve elmacık kemikleri çıkabilir, mesela benim öyle gayette memnunum :D
Yuzun sporla gızelleşmesi veya çirkinleşmesi tamamen kemik yapısına bağlı. Spor sadece vücüt taki ywğ dokusunu değil yuzdekini de eritir. Ve kaybedilen yağ oranında kasla namaz. O yuzden yuz kemik yapısı zayıf olan kişilerin goz altları ve elmacık kemikleri etrafı doku kaybından dolayı çöker ve hatta sarkar. Eğer kemikli bir yuzunuz var ise, spor deriyi gerdipi için ve yuzun bol kemikten dolayı yumuşak dokuya ihtiyacı olmadığı için daha kemikli ve dinç bir yuz olur. Özetle tamamen genlere bağlı.
Insan zayıfladığı zaman yüzdende gidiyor ve vücud mükemmelken surat güzellini bir nebze kaybediyor. Ama kilo alıncada yüz doluyor ve güzellişiyor ama vücud bozuluyor. Bu işin bir ortası yok maalesef. Hem yüzü hem vücudu güzel olan çok az onlarında suratları botox, dolgudan ibaret😊
Etkiliyor bı kere kendini birakmiss bakimsiz yiyen oturanla spor yapan biri birmi spor yaptgn zaman dinç oluyorsun eline yüzüne renk geliyo ve kendine özen gosteriyorsun bakiyosunki aaa ne güzel vücudum var diyosun guvenin oluyo kendine ben kucuklugumden beri dans ve sporu birakmadim
Yüzü daha zayıf görünüyor. Bazıları zayıflayınca yüzü daha çirkin oluyor. Benim arkadaşımın öyle oldu. Mide ameliyatından sonra fiziği düzgün ama eski hali yüz olarak daha iyiydi.
Spor sadece kilo vermek değil vücut dengesinin düzenlenmesinde de rol oynuyor. Zaten düzene girdiği için kilo veriliyor. Düzenli bir vücut da elbette birçok problemi ortadan kaldırıyor ve evet, yüz güzelliğini etkiliyor.
En İyi Cevaplar