Siyah çarşaf giyen insanlardan korkuyorum. hayatım boyunca arı hariç hiçbir hayvandan korkmadım ama nedense bu insanlardan korkuyorum. iletişim kurmamaya çalışıyorum çünkü mimiklerini göremediğim için ne dediklerinide anlayamam koskoca siyah bir çarşaf ve 2 keskin göz korkutucu değilmi sizcede sadece ben mi böyle düşünüyorum. Lafım türbana değil türbanlı insanlara saygım var ama siyah çarşaf beni çok korkutuyor siz neler düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir keresinde doğuda bir şehirde minibüse bindim. Kadın ehram denilen link bu kıyafetten giymiş, tabii ben İstanbul'dan biri olarak bunu ilk defa görmüştüm. Kadın minibüs ücretini uzatıyor ama koluma vurarak. Baktım şöyle bir, çok korktum. Bir de o kadar insan var, sadece bana garip geliyor tabii, kimsenin dikkatini çekmiyor, bakmıyorlar. Zaten o kişiler erkeklere uzatmazmış para falan, ondan erkekler hiç oralı değilmiş. O yüzden o kadar korkmuştum ki 'Allah'ım bu kadın sadece bana mı görünüyor?' deyip baya bir süre alamamıştım o ücreti. Sonra şaşkın şaşkın aldım, uzattım, ama o kıyafetin ne olduğunu öğrenene kadar baya bir korkmuştum yani.
Bir de siyah çarşaflılardan biri bir gün bana 'Aaa beni tanımadın mı evladım?' demişti, gül gül ölmüştüm. 'Teyzecim sadece gözlerden kim olduğunu anlamam mümkün değil!' demiştim sadece.
Maalesef korkuyorum, çünkü dediğin gibi mimikler belli değil ve ister istemez ürkütücü geliyor insana.12 Yorumla
Soran+1 yılhahaha 2. anlattığın olay gerçekten komikmiş. güldüklerini veya nasıl tepki verdiklerini gözlerinden anlamak güç karşılıklı iletişimde mimikler önemli bu açıdan iletişim kurmak güç
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle. Ben daha kadının ne dediğini bile anlamazken, o kim olduğunu tahmin etmemi bekliyor. Gerçekten ilginç
En İyi Cevaplar
+1 yılNiye seni mi oldurduler ne guzel iste bizde tum pis bakisli insanlardan korunuyoruz amacini yasatmasi harika birsey
10 Yorumla
+1 yılYanlış bilgi paylaşmamaya özen göstermek gerek. Bir de daha saygılı olmalısın bir dinin peygamberinden bahsederken. Kara çarşafa da gelirsek bu devirde bence artık gerek kalmadı, heryerini tamamen örten ve daha açık renkli, ışığı yansıtan şeyler giymek daha akla yatkın geliyor. Bir de güvenlik açısından bence herkesin yüzü görünmeli günümüzde. Artı ben arapları da gördüm, çarşafın altında neler var bilseniz aklınız hayaliniz durur. Ama çarşaf giyen türk kadınları genelde dinine düşkün olduğu için giyiyor, araplarda adet o elbiseyi giymek olduğundan içinde çok çirkin insanlar da oluyor.
00 Yorumla
Spor konusunda 2b cevap paylaştı. onlar benden korkar.iyi kesişiriz
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
28Cevap
kara çarşaflı kadınları görünce içimdeki bir ses başını eğ saygı duy ve git diyor. şimdi anladımki o çarşaf sadece onu kapatmıyor. onu görünce benim nefsimede bir tokat çarpıyor
130 Yorumla
+1 yılÇocukken ben de korku değil de çekinirdim onları görünce..
Büyüdükçe asıl insanlara empatiyle bakmayan, duruşlarına saygı göstermeye yanaşmayan, ötekileştiren ve sanal korkular-yönlendirmeler empoze etmeye çalışanlardan korkmak gerektiğini öğrendim..50 Yorumla
+1 yılAslında korkmuyorsun, sadece alışık olmadığın bir durum olduğu için yadırgıyorsun. Mimiklerden bahsettin, belki de bunları göremediğin için muhabbet sırasında tam olarak neyi nasıl kastettiklerini kestiremiyorsun.
.. ve insanlar bilmedikleri şeyden korkabilirler.
dipnot: Eskiden çevrede "Ben başörtüsüne değil türbana karşıyım" tarzı laflar duyardım. Onun modası geçmiş galiba..22 Yorumla
Soran+1 yılNormal bir şekilde başını kapatan insanları kastetmiyorum ama ağzını burnunu kapatıp sadece gözlerini gösteren kara çarşaflı insanlar bana garip gelen.
- +1 yıl
Kara çarşaf, örtü, türban... bunlar arasındaki ayrım bilgisine sahibim ama yinede teşekkür ederim.
Lafim türbana felan değil saygm var demişsn alttaki yorumdan peygamber efendimize hakaret etmişsin. Kendini ne sanıyorsun anlamıyorum sana o eli o dili o gözleri içindeki konuştuğun sesi veren Allah elbet bunun hesabını soracaktır. Çünkü sen onun en çok sevdiği kuluna laf ettin. Bunun elbet hesabını soracak. Ve üstelik elli tane kadınla evlenmiş diyorsun elli tane kadınla evlenmedi ve diğer evlendıgı kadınlarla bak bakalım araştır bir niye evlenmiş. Kendinizı ne sanıyorsunuz anlamıyorum yazık çok yazık Allah ıslah etsin. Sonra da müslümanlar şunu dedi bunu dedi. Sen öyle hakaret et ile de müslüman dinini savunmasın hadi ordan ya.
33 Yorumla
Soran+1 yılBen doğaya inanırım tanrıya değil
- +1 yıl
Bir kuvvetli rüzgar estiğinde bir büyük afet sel de yok olan doğaya mi. hem yok olan bir şeye inanmayiz diyorsunuz hem de doğa diyorsunuz ve üstelik gözünüzün önünde her gün yok olup geri canlanan doğaya. Hadi diyelim inanmadın kendin demissn türbanlıya karşı saygım var diye. Ama o türban takanın peygamberine hakaret etmişsin bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Daha başka bir şey demem
+1 yılÇarşaf farzdır senin hanım olarak korkman yersiz zaten mümin hanımın sahih niyetle çarşafı giymekteki amacı namahreme hoş nefsani görünmemektir.
82 Yorumla
Soran+1 yılO zaman erkekler gözlerini kapatsın.
- +1 yıl
Zaten inanan erkekte gözünü kapatır bunun göz zinasi olduğunu bilir ama hadi inançsız olanlar
+1 yılkorkulacak bir şey değil .içindeki insan sandığın gibi biri değildir . kendince en uygun kıyafeti giyer ..kara çarşaf sadakati simgeler ,çevresinden gözleri uzak tutar .kara çarşaf giyen kadın aslında dininin gereği olan kapanmayı en doğru şekilde uyguladığını bilen kadındır
68 Yorumla
Soran+1 yılErkeklerde gözlerini kapatsın öyleyse bence daha sadık olabilirler :) erkekler bu kdr aç olmasaydı kadınlarda bu şekilde kapanmazdı mesela.
- +1 yıl
size hak veriyorum sonuna kadar .ama birde şu gerçek var .bayanlarda bu kadar açik giyinirken bu zamanda kara çarşaf giyen kadınında bu şekilde kapanma isteği görmesi de normal arkadaşım .
Soran+1 yıl:) Çarşaf dinin gerektirdiği birşeydir ama aynı şekilde erkeğinde görüntüsel olmasada ruhen kapanmas gerekmiyormu yani sen ona buna bak istediğini yap sonra kadın kapansın sadakatli olsun de. sen sadakatlimisinde kadından aynı şeyi beklersin. senin namusun yokmu. ayrıca profiline şöyle bir göz attım pekte senin deyiminle "namuslu" sayılmazsın. yani sen bu durumdayken kadınında senin deyiminle "namuslu" olmasını beklememelisin bu inancına da hakaret sayılır. bilmem anlatabildim mi
- +1 yıl
haklı olduğun konu var .kendim adına bir şey diyecek sözüm yok .ben bayanlar açık giyinirken dedim .açık giiyinen bayanlara namussuz yakıştırması asla yapmadım yapmamda .haklısın profil resimlerimde bayan resimleri var .bana çekici gelen resimlerdir .kendimi şimdi aklamak için fazla söz söylemem anlamsız olur .ne desemde size yaranmak gibi olacak .sadece şunu diyebilirim beni yakından tanısan bayanlar hakkında ne düşündüğümü ve nasıl davrandığımı anlarsın .ama sizde beni haksız yargılamayın .
Soran+1 yılKendinle çelişiyosun bu pek normal bir davranış değil.
- +1 yıl
yanlış düşünüyorsun .ama şunu diyebilirim bazen her konuda açık sözlü olabiliyorum .ama kesinlikle bana normal değilsin ya da kişiliksizsin demeyin .beni tanımadan ağır yargıladığının farkında değilsin .bakın şimdi bile efendi gibi cevap veriyorum size .farklı da konuşabilirdim fakat kişiliğim bu , zaten kaba biri değilim .açık veya kapalı kadın ayırımı yapmam .yorumlarımdan takip etti isen beni asla bayan giyiminde aşırı yorumlarım ya da yakıştırmalarım yoktur
Soran+1 yılÇarşaf sadakattir diyip dekolte giyen kadınlara sadakatsiz demeye çalışıyorsun. benim biçok türbanlı tanıdığım sevgilisini aldatan tipler tabi sevgililerinin haberi yok. açık giyinen hiçbi arkaşımda bunu görmedim. nedense. kapalılığa karşıyım kapanarak biçok şeyi gizleyip istediklerii yapıyorlar sadakatli değiller
- +1 yıl
dekolte giyen kadınlara asla sadakatsiz demedim .konuyu saptırdın .dediğin de haklısın kapalıyım diyipte uygunsuz kapanan bir çok bayan var .altına dar pantolon giyen ama başını kapatan bir çok bayan var .gerçekten hiç bir bayana giyinleri hakkında yorum yapmadım .
+1 yılkorkamam teyzem giyer mesela...dünyanın en melek insanıdır...yani bir insan bu kadar mı güzel olur...yani çarşaf giydiği iy olmuş onu görmeyi herkes haketmemeli bence...ben yeğeni olduğum için şanslıyım...nursel teyzem bir tanedir...
40 Yorumlanormal kapalı bayanlar daha iticı buluyorum
nedenıne gelince..
tesetturn kapanmanın amacı vicüt hatlarını belli etmemektir..
çarşaf giyildiği zman da tam anlamıyla tesetturun amacına uygun bır hal alınır
ben sevıyorum çarşaflı kardeşllerimizi..21 Yorumla
Soran+1 yılTabi bacağa tayt giyipte saçı kapatmak normal değil ama uzun bir etek onun üstüne çarşaf giyileni kastettim ben yani modern yaşama daha uygun bana göre. tabi senin düşünceni bilemem sadece kaşı gözü ağzı burnu karaya bürüyüp bir çift keskin göz itici geliyor bana
siyah çarşafa karşı biri olarak hiç bir şekilde korkmuyorum hiç bir zaman iletişimim olmadı onlarla yani denk gelmedim ama benim saygım müstehcen yerlerinin kapatana da kapatmayana da birdir. Bence sen de korkma koca eşek olmuşsun artık
00 Yorumla
+1 yılSaçma bir düsünce..
Korkmuyorum ,korkmam..
Ayrıca o insanlar hakkında böyle düsünmek ne seni laik yapar ne de çagdaş..41 Yorumla
Soran+1 yılBen ne çağdaş olmak nede laik olmak için çabalamadım sadece düşüncemi belirtip diğer insanlarında benimde aynı düşüncede olup olmadığını sordum. fobi yani.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen onlardan değil, onları çarşafa sokan zihniyetten korkuyorum.
13 Yorumla
Soran+1 yılAslında bu daha korkutucu.
- +1 yıl
Bense sizin gibi düşünen insanlardan korkuyorum
Cevap sahibi+1 yılBiz adam yiyoruz kardeş kork bizden :D
Samuraylar geliyor aklıma dayak yemekten korkabilirim belki :)
10 Yorumlaniye korkuyım ? :) daha önce denk gelipte konuştuğum oldu son derece iyi ve güler yüzlüler konuşurken gözlerinin içi parlıyor coğunun neden korkuyım ki ?
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsenin profil resmindeki gibi gezeceğime çarşafla gezerim daha iyi
42 Yorumla
Soran+1 yıl:) bencede benim gibi gezipte insanların göz zevkini bozmamalısın kapanman daha doğru olur eminim ki çirkin bir kızsındır çirkin ve kıskanç :)
Cevap sahibi+1 yılyüzün gözükmüyorki ne bileyim benden güzelmisin çirkinmisin demekki çirkinsinki yüzünü dumanlamışsın hahaha :)
+1 yılyok korkmuyorum onların inancı öyle o yüzden öyle giyiniyorlardır bu kadar basit ister türban takar ister çarşaf giyer ister mini etek giyer ister kot giyer şort giyer insanların ne giyimine ne inancına ne yaşam tarzına karışmama taraftarıyım ;)
10 YorumlaKorkutmuolrda kapalilr her zmn antipatik gelmistir bna
10 Yorumlahayır.bir halam karaçarşaflı gayet iyi anlaşırız. kaldı ki saygım var cümlesini bir lütuf olarak kullanmak ayrı saçmalık. nasıl ki ben kemalizme , milliyetçiliğe, cihadizme böyle konuşmuyorsam kimsenin de kimse için böyle konuşma hakkı yok
74 Yorumla
Soran+1 yılHerkesin düşüncesini belirtme hakkı var
;)
Soran+1 yılKorkmak aşağılamak mı. öyleyse insanlar uçaktan korkarken uçağı aşağılıyor ya da köpekten korkarkende köpeği aşağılıyor. komiksin
Herkesin hayatı kendine derim ben korkmamda çünkü içindeki insan senin benim gibi duyguları var
40 Yorumlaİnşallah korkunu yenmissindir. biraz empati kursan keske
00 YorumlaSpor konusunda 403 cevap paylaştı. Isteyen istediği gibi giyinir yok anlaşamıyorum diyorsan dialoğa girmezsin o insanlarla olur biter
00 Yorumla
+1 yılben de her şeyi apaçık ortada gibi görünen ama içten pazarlıklı sinsi insanlardan en az yılandan korktuğum kadar korkuyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOysa bana karşımda sahte gülüş atan insanlar daha korktucu gelmiştir.
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmalmısınla korkaksında ondan korkuyon ben korkmuyorum aksine onlara sizin gibilerden daha çok güveniyorum.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende bacakları güzel olmayıpta mini etek giyen kızlardan korkuyorum ne yapmalı
22 Yorumla
Soran+1 yıllldkdsk :D evet bu konudada haklı olabilirsin aslında
- +1 yıl
😅😅
+1 yıladı sanı lüzümsüz biri der ki faşizim Kendisi gibi düşünmeyene tahammül etmemektir
30 YorumlaKemal suna aklıma geldi hasdgffg
youtube.com/watch?v=PXVecOUAmeA
youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=cURXW37p2mI#t=227101 Yorumla
+1 yılinsanlar tercihlerinde özgür zevkler ve renkler tartışılmaz çok iyi insanlar...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben merak ediyorum içinde ne var diye daha çok dikkatimi çekiyor.iyi ki erkek değilim.çarşaf fetişi olurdum.
01 Yorumla
Soran+1 yılahaha :D
+1 yılBunu buruya yazmandaki maksan can sıkıntısımı o hatunlar gibi olaBİLSEK o allahın emridir sen ne diyorsun kardeşim gizli sirke düşme
00 Yorumla
+1 yılçarşaflı insanları seviyorum , sempati duyuyorum .
60 Yorumla
+1 yılNeden oyle korkuyorsun... benim yasadigim kuktur oyle korkma zarar vermezler
00 YorumlaNeden korkalım ki. Annem de çarşaf kullanıor
60 Yorumla
+1 yılİll önce Çarşaf-ı Şerif'in nerden nasıl geldiğini öğren ... !
57 Yorumla
Soran+1 yılbanane nerden geldiyse yaa
- +1 yıl
Merak etme az kaldı cehennemde ilklerine kadar yandığında aklın başına nasıl olsa gelecektir ... !
Soran+1 yılNe cehennemi ya :D ayrıca buna senmi karar veriyosun. ayrıca ben bilime inanırım dine değil
- +1 yıl
Benim kadar vermek haddime dahi düşmez fakat düşüncelerin bariz ortada... Siz yaşayın bu dünya da doya doya artık ne kadar yaşarsanız ... Birde ebedi ahiret var ben sizi orda görcem...
Acaba elini normal ocak ateşine bile götüremeyen insan ahirette ki güneşin 1 mızrak kadar yakın olacağı zaman ne yapacaksınız ... Siz aynen yaşamaya devam edin elbet Ölüm size de var ...
Soran+1 yılYok tatlım boğma sizde taşla öldürmek kafa kesmek falanda vardı ben boğularak ölmek istemiyorum öldürceksen kafa kes hoşgörülü müslüman seni :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılİçinden ne çıkacağı belli değil, g.tüm g.tüm kaçılması gerekir yanlarından.
00 Yorumlaniye korkulacakmış ki insan oda nihayetinde
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılninjalara benziyorlar
10 Yorumlaitici .
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılne korkacağım böcek gibi basarım
11 Yorumla
Soran+1 yılhaha :D
korkacak başka bişe bulamadın mı
40 Yorumla
+1 yılkorkunun ecele faydası varmı?
00 Yorumla
+1 yılkorkutucu evet
10 Yorumla
+1 yılOnlarda insan
40 Yorumla- Spor konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvet...
00 Yorumla Hayir korkmam.
12 Yorumla- +1 yıl
Bana mı diyorsun cardgre ... ?
- +1 yıl
Anladım ... : /
+1 yılamaç sebep ?
10 YorumlaHayır korkmuyorum
10 Yorumla
Devamını Gör(31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz