Kendini nokta kadar değersiz hissettiğinde dönüp arkana bak... Bu söze katılıyor musunuz?

Herkese günaydın.Yeni yılda ilk sorum yine bir kişilik sorusu olsun istedim.

"Kendini nokta kadar değersiz hissettiğinde dönüp arkana bak; belki önemli bir cümlenin sonundasındır." Bu söze katılıyor musunuz arkadaşlar ve buna örnek oluşturacak durumlarda kaldınız mı hiç? Kaldıysanız paylaşır mısınız?

Güncellemeler
+1 yıl
Hiç sevmememe rağmen güncelleme yapma gereği duydum. Cevap veren arkadaşların bunu tek taraflı ve sadece bir konu bazlı düşünmelerine şaşırdım açıkçası. Oysa bu konuya örnek teşkil edebilecek çok durumla karşı kaşrıya kalınabiliyor. Sözüm meclisten dışarı ama at gözlüklerini çıkarırsak sevinirim.
Güncellemeler
+1 yıl
Verilen cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar ama bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Bence insanın kendini değersiz hissetmesi sözünden kastedilmek istenen şey, o kişinin bir işe yaramayan olduğu değil. Bence kastedilen o kişinin bir işi istediği gibi yapamamsı sonucunda kendini yetersiz hissetmesidir. Fakat durum böyle olsa bile o işi elimizden gelen en iyi şekilde sonuçlamdırmak için çok çabaladıysak ve buna rağmen olmadıysa bu da takdire değen bir uğraşdır demektir bence.
Güncellemeler
+1 yıl
Bir başka anlamı ise bir ilişki olsun, bir uğraş olsun bunun bitmesinin herkes için daha hayırlı olacağı kesinken bunu bitirmekle herkese iyilik yapılmış olabileceği düşüncesidir. Önemli bir işi en iyi şekilde sonuçlandırmak onu bitirmekse bunun neresi yanlış olabilir ki. Eğer o iş ya da ilişki kötü bitti diye üzülüyorsak ama bitmesi en iyi seçenekse bu önemli bir işi başarmaktır diyor bence üstat burda.
Kendini nokta kadar değersiz hissettiğinde dönüp arkana bak... Bu söze katılıyor musunuz?