Her bayanın sorunlarıdır bu ! Çoğu erkek küçük kalçalar ister ; çoğu bayanlar da büyük kalçalar... Ben de büyük kalça isteyenlerdenim. Bunun için önereblieceğiniz yöntemler nelerdir?
temel olarak squat egzersizidir ancak sadece squat yapmakla hedefine ulaşamazsın.. bacaklar ve kalçalar birbirne bağlı kas grupları bunları herbırını farklı egzersizlerle çalışmalısın.. idmanlarında agırlık kullanmalısın ve 8-10tekrar max ağırlık sistemıyle çalışmalısın. squat etkılı temel bir egzersizdir ancak agırlıkla çalışacagın ıcın tehlıkelı teknıgını ıyı ogrenmelısın aksi taktirde ciddi sakatlıklar yaşabilirsin.. beslenme konusu ıdman kadr cok onemlı.. kg başına 1,8 - 2grm hayvansal proteıni alacaksın ve bunun yanına kompleks karbonhıdrat alacaksın sağlıklı yağlrdan bir mıktar tüketebilirsin balık yagı gibi zeytın yagı gibi kuruyemışlerdekı yaglar gibi.. egzersizlerini ve beslenmeni doğru yaparsan yag oranın dusucek kas oranın ve sıkılaşman artacak (çok fazla kaslanırım dıye korkma öyle bırsey yok).. uzun vadede eger dısıplınlı olursan sonuca ulaşırsın
Büyütmek istiyorsan yap :) sayısını kendine göre ayarla ve zamanla artır. Ben yapmıyorum mesela çabuk kas yaptığım için. Bana uygun olan Pilates Yoga tarzı şeyler. 😄 Belli bir süreden sonra ağırlıklı squatlara geçersin. Yani hedef kas yapıp büyütmekse faydası olur. 😄
Agirlik kullan diyolarda bilemiyorum. Gunde 2×30la basladim 30 yaptim mi ayaklarim gidiyor o kadar kotu hissediyorum. Bu arada teşekkürler. Squatta gelişme nasil olur boy kütle nasıl etkiler biliyor musun?
Rica ederim :) herkesin yapısına göre değişir ne kadar sürede nasıl etki edeceği. İnternette bir sürü örnek var bakabilirsin squat before and after yazıp. Kalça ve baseni büyütür şekillendirirken. Bazı kızlarda güzel sonuç veriyor ama bazılarında çok büyük ve kalın durabiliyor. Zayıfsan ve hacim de kazanmak istiyorsan yap. Zaten birden büyük bir fark olmaz, zamanla olur. Kötü hissediyorum demişsin, vücudun buna alışana kadar bu şekilde devam et. Ondan sonra ya sayısını artırırsın ya da ağırlıkla çalışmaya başlarsın. Dikkatli ol ama, bence ağırlık kullanmadan sayısını artırarak yeterli olur, yetmezse ağırlıklara geçersin.
Alışana kadar böyle devam et. Ondan sonra geliştirirsin. Bak sana göre bir sayfa buldum :) blog.pozifit.com/kusursuz-squat-nasil-yapilir/ Üzülme :) senin yapın da böyle demek ki, manken gibi zayıfsın. Kıvrımlı olmak zorunda değilsin ki, önemli olan sağlıklı olman. Ama böyle bir hedefin varsa da kendini üzmeden zorlamadan hedefine ulaşmaya çalış. :) Yeterince beslenirsen daha kolay olur kilo alman, sağlıklı karbonhidratlara ağırlık vermelisin hedefin kilo almaksa. Baklagiller, meyve ve yulaf mesela tam sana göre. :) Squat etkisini gösterir mutlaka, devam et sen. :)
1 yilda iyi beslenme ve iyi bir antrenman programıyla yapabilirsin. 2 3 kg dumbell ile calismakla olcak bisey degil
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Dumbell kullanmayı bile düşünmedim 😊 squat yapmaya yönelik cevaplar aldim ama kol ve bacak kasi yapmak istemiyorum sadece hafif büyütmeye yönelik hareketler 😀 ama kararsiz kaldim ne yapacagim konusunda
Squat yapmak sihirli bir degnek degil her yapanin oyle kalcasi olmaz. Yuksek agirliklara cikman lazim. Yoksa bosuna ugrasirsin tabi seni gormedugimden yatkin olup olmadigini bilemiyorum. O fotodaki bayan da emin ol kol kasim olmasin kalca yapayım sadece demiyor tum vucut calisiyor aksi takdirde boyle fizik yapamazdi :)
Sen de yapıyor musun? Aslında benim için tek sorun boyumun 1.70 olması ve 50 kilo olmam. Sırık gibi dolaşıyorum 😂 . Aklıma geldikçe bir şeyler deniyorum fakat bu boyla kalçalar nasıl büyür ki?
En İyi Cevaplar