Çok zor yerden sormuşsunuz. Resimdeki yağ oranı bayan için son derece düşük. %8 civarı görünüyor. Şunu bilmenizi isterim derslerde bize öğretilen bayanlarda yağ oranı aşırı derecede düşerse adet dönemlerinde bozulma regl olamama baş gösteriyor.☺️
Sana bağlı eğer beslenme ve yeterli hareket yaparsan 4-5 ay olabilir ama herkesinki %14 olabilecek diye birşey yok kimininki %12 olur anlatabildinmi birde kaslarına bağlı sadece yağ düşürmekle olmaz.
Hocam uzun mesafe koşucusu bayanların yağ oranı 5 altına indiği için adet göremiyorlar. Bayan erkek için ayrı skala varsa paylaşın lütfen her yaşta öğrenmek güzeldir ☺️
@porselendemlik Maraton koşucuları ayrı bir kefeye koymamız gerekiyor. Fotoğraftaki kadın fitness model muhtemelen. Fitness ile uğraşan erkek ve kadınlar yağ oranları birbiriyle eşit olmaz. Erkekler %4-5 e kadar yağ oranlarını düşürür ki bu da yarışma evresinde olup podyuma çıkacaklar için geçerli. Yarışma gibi bir durum yoksa o yağ oranlarına düşmek erkekler için de zararlı. Kadınlar ise yağ oranlarını erkekler kadar düşüremez yani %4-5 yağ oranına düşen bir kadın fitness sporcusunun muhtemelen iç organları iflas edecektir. O yüzden en fazla %8-10 a düşülür kadınlarda. Erkekler için estetik vücut yağ oranı %8-10 ken kadınlarda bu %15 civarındadır. Aynı vücut yağ oranına sahip olamazlar metabolizmasından tutun tüm vücut fonksiyonları farklı çalışır çünkü
Hocam tebrik ederim dişime göre sohbet edecek birisini buldum. Ben kaynak olarak size 19 mayıs üniversitesi beden eğitimi fakültesi beslenme dersi fizyoloji dersi kinesyoloji dersi diye giden ders sıralamasından öğrendiğim bilgiler ve bunun dışında kendi üzerimde yaptığım denemeler çalıştırdığım bayan sporcular ışığında söylüyorum. Bayanların normali 18 civarıdır. 14-15 ile o görünüm elde edilse bizim okul pro muscle modellerden geçilmezdi. Bayan erkeğin eşit olduğunu iddia etmiyorum erkekler için podyum 6-7 civarı oluyor genelde bayanlar 7-9 civarı oluyor. Yinede yazdığınız için teşekkürler ☺️
@porselendemlik 5 sefer mr. olympia seçilen Phil Heath son şampiyonasında yağ oranının %3 olarak podyuma çıktığını söyledi. Bu yüzden %4-5 söylemiştim. Atletik fizik yarışmalarında 6-7 olur evet ama ifbb pro da işler farklı yürüyor :) teşekkürler bilgiler için
Fotoğraftaki hanım bacımızın yağ oranı %10 civarlarındadır diye tahmin ediyorum Karın kasları adonisler köprücük kemikleri %15 ve aşağısından itibaren gözükmeye başlar
Bu kiz su icerek six pack yaptigini iddia eden kzidi sanirim neyse onemli olan o degil vucuduna bakar misin kizin? Boyle olsan reklamlara cikar unlu olursun. Dergilere cikarsin. Cok ciddi calisman lazim ki baska bir isle uğraşıyorsan cok zor bu benim gidip de encrypted-tbn1.gstatic.com/images Nasil boyle olurum dememle ayni sey
En İyi Cevaplar