antrenmanlara evde devam edeceğim hayatımda hiç deadlift yapmadım ama artık yapmak istiyorum
sorun şu halter veya barım yok, dumbbell setim var
nasıl yapabilirim?
sorun şu halter veya barım yok, dumbbell setim var
nasıl yapabilirim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer dambıllarlada deadlift yapılıyor ancak merakımdan soruyorum niçin deadlift yapmak istiyorsun? deadlift ileri seviye egzersizidir eger tekniğini iyi bilmezsen ciddi sakatlıklarla karşılaşırsın.. bu egzersizi sana öğreten iyi bir hoca oldumu?
spora yeni başlamadım fakat hiç yapmadığım ve çekindiğim bir egzersizdi. spor salonuna gidiyordum fakat şehir değiştirdiğim için bir süre gidemeyeceğim. son antrenörüm bu süreçte yapabileceğim bir program yazdı. içinde opsiyonel olarak deadlift de var. programın tamamını gösterecekti ama bazı sebeplerle olmadı. birçok video izledim, makale okudum ve birkaç kere deneyip antrenmanıma almaya karar verdim.
yeteri kadar denemiş ve bilgi sahıbı olmuşsan çalış peki.. düşük ağırlıkla çalışıyorsundur zaten yinede dikkatli olmanı tavsiye ederim
ağırlıklar değişiyor tabi.. yeni başladığım bir harekete alışana kadar ağırlıksız, hazır hissedince ufak ağırlıklar ekleyerek ilerliyorum.
normal deadlift mi yapıyorsun yoksa sumo deadlift mi? bence egzersizi yaparken videoyaya kaydet seni yan açıdan çekecek şekilde ve sonra izle duruşun bacak kalça bel açısı başının duruşu hatta gözlerinin ileri doğru bakması bile çok çok önemli.. ben çalıştıgım zamanlar kendimi kaydediyordum sonra inceliyordum nerede hata yapıyorum diye tavsiye ederim.. ve söyledğin gibi aynen boşla başla ufak ufak arttır
daha hiç yapmadım ama izlediğim videolardan çıkardığım sonuç sumo ile başlamak ya da ikisini de deneyip yol almak. video iyi fikir kesinlikle deneyeceğim :)
sumo daha tehlikeli bence normal deadlift dene... biliyormusun prof sporcular bile deadliftten korkarlar sende iyi cesaret varmış doğrusu :D
sumoda üst vücudu kontrol zor gibi görünüyor ama ağırlığı almak için dizini kırma açın daha geniş kalıyor. yanlış düşünüyor olabilirim :D
doğru formda ve kontrollü yapılırsa hiçbir egzersizde sorun olmayacağını düşündüğüm için.. teşekkür ederim :)
sumoda bacaklar daha açık pozisyonda olduğundan bele yük binme riski daha çok artıyor o yüzden normalini dene bence :)
tamam öyle yaparım. bugün başlayacağım denemelere.
iyi şanslar :)
Evde tek yapmaya kalkışma deadlift yapılması ve duruşu çok zor yapılan bir harekettir sakatlanabilirsin ki barsız yapamazsın
barsız çeşitleri de olduğu için denemeyi düşünüyorum. birkaç kez ağırlıksız deneyip bakacağım.
Dumbbell larla yapabilirsin. Ama hiç yapmadiysan dikkatli ol tehlikeli bir harekettir. Beline dikkat et iyice araştır nasıl yapıldığını.
ilk zamanlar forma alışana kadar ağırlıksız denemeyi düşünüyorum.
Cevap
3Cevap
halteri tuttuğun şekilde dumbeli tutup kaldırmayı deneyebilirsin
en iyi karın sıkıştırma deadliftte oluyor
sonunda birinden cevap geldi teşekkür ederim :)
videolarda var ama gösteren olmadığı için yanlış yapmamak için sordum. barı omza koyup bir denge yakalamakla farkı olur mu acaba sakatlanma korkum var da..
Deadlift dumbell ile düzgün olarak yapılmaz zaten sevdiğim bir hareket değil düzgün formda yapılmaz ve ağır kilolarda yapılırsa bel fıtığı olursun
Intarnete dumball squat yaz vb hareketler arastir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar