Ben çok severim hatta Syphnx cinsi alacaktım ama bizimkiler tüysüz olduğu için pek beğenmediler. Babam Chinchilla alalım dedi ama o da çok sorunlu tüyünü taramak vs. vs. bakım isteyen bir cins. Scottish Fold alacaktık çok pahalıydı anamın da canına minnet zaten :) dedi sen muhabbet kuşu al eve 4-5 tane biz de mecbur vazgeçip kuş aldım sonuçta eski kuşçulardanım :)
Kediler çok güzel tatlı akıllı ve dinen de bir sakıncası hatta evde olmasının bile bir bereketi olan bir hayvandır. İnşAllah ilerde alacağım :) Aslında sokaktan veya barınaktan alırdım ama tekir yani sokak kedilerinde de tüy dökümü çok var, sıkıntı oluyor o yüzden :)
ve tabi artık kapıya su da koymamız gerekiyor yazık hayvancağızlara..03 Yorumla- +1 yıl
Diyorum ya aslında tekir alacaktım barınaktan veya sokaktan bir yavru veya uysal bir kedi ama tekirlerin tüy dökümü çok fazla oluyor diye vazgeçtik. 5 tane yeğenim var haftasonları geliyorlar ve evimiz de şükür gelen giden çok olur o yüzden gelenler için de sorun olmasın diye alamadık. Scottish Fold'lar en az tüy döken cinstendi ama o da pahalıydı. Yoksa tabii ki ilk tercihimdir barınaktan kurtarmak.. Nice nice cins güzel hayvanlar geliyorlar oraya da millet yine para ödemek için çırpınıyor.
En İyi Cevaplar
benim için tüm hayvanlar önemlidir kedim var 6 tane koca bir aileler kendi kulubeleri var evimizede gelirler ama hep birlikte gelrler :) köpeğimde 2 taen 3 tür papağanım var cins ördeklerim var tavşanlarım var onlarda kocaman bir aile oldular 5 taneler hayvanlarım en kadim ve sadık dostlarım evcil olmayan hayvanlar için evimin dış duvarında suluk ve yemliğim var günlük iş dönüşü temizliğimi yaparım sokağımdaki kimseyi de rahtsız etmem ilerde eşim bu duruma ne der bilmiyor ama illede hayvan dostlarım ilede hayvan dostlarım önce sevgilim nişanlım severdi ama bitti şimdi hayatıma girecek kişiye ilk soracağım soru bu olacak :D
552 Yorumla- +1 yıl
ya hayvanlar canımdır ya işte gelirim bahçe elbisemi giyerim gidip bahçenin oratasına oturum tüm hepsi etrafıma gelir kimi üzerime çıkar kimi boynuma hepsini karını doyurur sverim doyan akadar evde yalnız yaşıyorum ama hiç yalnız değilim en çok sevdiğim can dostum ise tekir ve nazlı ikisde bembeyaz bir kedi ve şuan 6 yaşındalar 6 yıldır en kadim dostlarım onlarında 6 yıllık bir evliliği var :d
ço seviyorum onları bu gün petrolde bir mink yavru kedi gördüm tam yakıt aldım yürümüştüm durdum - +1 yıl
yakıt alıp yürüdüm yavru kediyi gördüm durdum sevdim biraz sora sütr aldım ve ailesi geldi anne kedi ve kardeşleri sütün tamamını bir litrelik dondurma alıp içini boşalttım ağacın dibine içine sütü doldurdum baya bir sevdim annemn sabrı tükendi kızdı sora ayrıldım yanlarından çok şekerledi ya hepsi petrol de herkes bana bakıyodu tualarına gitti :d
- +1 yıl
yavru kediler benm için kıymetlidir büyük kedilerde ya ben tüm hayvanları severim 2008 de haberlere çıkmıştım yolda araba köpeği çarmış kıvranıyordu yardım için gittim kenra gitmek isitordu yardım etmek istedim ısırdı tekrar denedm gene ısırdı veterine çağırdım ve hayata dndürdük çok şükür fkat hayvanların zarar vermesine bile anlam yüklüyorum insanlar gibi meanfaatleri için zarar vermiyorlar
- +1 yıl
evliliği bile düşünmüyorum hayvan sever ve beni sever bir insan bulana dek papağanlarım bile benm için değerlidir herşeyden paşam ve sultaanım var birde balkızm var hepsi ben gelince omzumda yer kavgası ederler ya onlar hepsi benim evladım tavşanlarım bile gelir yanıma 2 ayak üstüne kalkıp dikkat çekmye çalışır yuvarlarım öperim bile bazen yumağım vardı öldü 2 ay önce ona çok üzüldüm ilk tavşanımda ve çok büyükti fziksel olarak çok cana yakında ben onu ereğliden cebimde getirmiştim:D
- +1 yıl
hadı ya kıyamam uzulsum ya. bızım bı kedı vardı araba carptı öldu hadı dedık gıdıp uygun ı yere gmelım.babamlarla baga gıttık herkes bızle dalga gectı ımamda ıstıyomusunuz dıye bız okadar kahrolmuştukkı uulmuştukkı aılecek ınsalar dlga gectıler:( ınsan hayvanınamı uzulsun bu geeızekalılaramı zor valla allah herkese senın gıbı merhamet versın
- +1 yıl
ağladım yumak için doğruyu itiraf etmek gerekirse tarcın diye bir köpğim var lamrador cinsi hiç bir asilik yapmadı ne tavşanı neden ördeklerimi yemek olark gördü onlara sahip bile çıkıyor kont fiye alman kurdum var oda aynı tarcın gibi nazlım yavrularını diliyle yalardı çamura düşmüş yavrunun biri hiç unutmam vdeo suda var o yavruyu tertemiz etmişti yaladı yaladı bıkmadı termeiz etti kont ve odullendirdim hepsi bir birinden kıymetliler ya hiç biride profesyoneş eğitim almadılariç güdüsel dvrnıyo
- +1 yıl
yumağın cansız olduğunu fark ettim elime aldım dayanamdım su ile yıkadım falan olmadı canlanmadı çok kötü oldum tarcının kulubesine bıraktım (tarcın labrador cinsi köpeğim) eve girdim netten araştırma yapıyodum ne olmuş albilir diye veterinermi ardım falan o arada tarcın fark etmiş olmalı ki hızla kulubesine girip koklayıp çıkıyo ve merdivene kadar geli havlıyor bu dakikarlca sürdü geli gidip havlıyodu bana sesleniyodu onun o davranışı bile duygulandırmıştı sora azına alıp kapının önüne koydu
- +1 yıl
kapının önüne koyduktan sora biraz yaladı tam karşısına yattı ince ince tuaf sesler çıkarıyodu kontta geldi kokladı oda havladı yaladı çevirdi patileri ile kokladı yaladı tavşana bakarak havladı sora bana havladı oda yatıı ellrini patisine koydu onların o davranısı yumağımn cansız yatışı öyle bir duygusal sel aldı götürdü beni bahçeye gömdüm ama 2-3 gün çok kötü olmuştm
- +1 yıl
Taşınabiliyomuyuz sana :D
- +1 yıl
tek kelime harikasın !
- +1 yıl
ben huylanırım nazlıda geldi huylandırdı uykumu kaçırdı ayak baş parmağımı ısırdı perdeye tırmandı falan derken uyandım evlatlar uyutmadı :) baba yüreği dayanmıyor işte :) normalde günde 4-5 saat uyuyorum ya çok uyuyamıyorum gece cıkıp tarcınla bahcede güreştiğimi bile bilirim
- +1 yıl
26 yas yaslımı ya :D ben kedıler oyle yaptımı sevıyorum masaj gıbı gelıyor:D bızım kedıde ben bıgun yerde yatarken oyle bır koşup pençelerını kafa derime geçirdiki anlatamam aklında oynuyordu ama nasıl canım yandı bende buna bı bagırmışım hayatımda ona okadar bagırmadım ama sonra cok vıcdan azabı cektım cok uzuldum hayvan gıbı bagırdım cunku bıde benı uyandırıp duruyordu ozamanda bagırmıştım sonradan cok pişman oldum
- +1 yıl
siz evlisiniz sanırım evlilik çok ciddi bir durum bunu kaldıracak bir insan göremiyorum uni yıllarımda daha sosyal olduğum dönemlerde korkmuştum saten evlilik konusundan nedeni de şuan ki yaşıtım olcak bayanlar ise daha farklı eğilim ve caba içersinde evlilik yürütecek kapasite değil bir çoğu oyuzden sodum en çok güvendiğim insanda afedersin tırd çıkca abiyane deyişle kabuğuma çekildim artık:)
- +1 yıl
evlıyım ben evet cok cıddı bı kurum bır cok seye bıhtıyacı var evlılıgın ,sabıra,özverıye,fedakarlıga vs vs herkes kaldıramıyor her kadın her erkek kaldıramıyor herseyın bır zorlugu oldugu kadar guzellıgıde vardır elbegt. umarım sende bırgun mutluulugu ysarsın gonlune gore. kabugundan cıkarıcak bırı mutlaka vardır senı D: ınsan tek basına gercekten bır hiç. ben boyle dusunuyorum.
- +1 yıl
arkdaş çevrem var fazlası ile takılırız da gezerizde ama bayan arkadaşa cevrem yok uzak duruyorum bayan arkdaş çevresinden tekrar kapılmak istemiyorum böyle sanki daha sessiz ıssız rahat gibi galiba baya uzun süre savruldum yoruldum durulmam baya zaman alıcak sanırım şu ara birde kitabımı bitirme hevesi sardı artık daha da falza anti sosoyal oldum
- +1 yıl
hımm bitince ismine bulcam artık kibanın ismi yok şuan ama kapak resmi hazır çaraflı peçeli bir kızın yakın plandan çizlimiş gözleri olucak shepya bir resim kuru kalem çalışması gibi bir res,m olucak ismim fatih soy ismim oruç alır okursunuz umarım burda adını ve kitabın bir fotosunu yayınlarım hatta imkanım olursa hediye etmek isterim prf yavuz bahadıroğlu yardımı ile kaleme alındı inş. biticek kısa sürede
Cok cok severim bal,badem ve duman adında 3 tane kedim var biri 2 yasında diger ikisi henüz 1 aylık dünyanın en tatlì seyi onlar zaten kedilerde bilir onlar sevdigimi bir sokaktan gecerken kedi göreyim hemen pesime takılır sevdirir nankor de degiller ayrıca keske insanlarda kediler kadar olabilseler cevrdekilerden cok pisilerime anlatıyorum dertlerimi en azından anlamasada dinliyorlar canlarım benim
01 Yorumla
+1 yılEvet cogu insan kopek tercih ediyor fakat ben bir hayvanseverim ve her turlu hayvan gorunce geberiyorum resmen tanrim ne sirin yaratmis ya :) benim bir erkek arkadasim var o da kedi hastasi biz beraber bitiyoruz kedilere manyak gibi :D tatlim hatirlattigin iyi oldu ne zamandir su, yemek koymuyordum sagol canimsin. <3
12 Yorumla- +1 yıl
Amin canim cok sagol <3
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
8 i sokak köpegi olmak üzere 10 köpek bakıyorum :)... evde 10tane kedimiz var sokakta 50 tane bakıyoruzdur annemle beraber :D Bazılarınız kızabilir ama ben insanlara üzülemiyorum genelde , hayvanlar benim için bir adım önde, sanırm karsılıksız saf sevgilerinden olsa gerek . Etrafta ikamet ettiğimiz yerlerde 2 hayvan sever varsa 20 hayvan düşmanı var . yeni nesiller olarak , bu güzel canlılarımıza hak ettiği sevgiyi ,merhameti sağlayabilicek nesiller yetiştirmek boynumuzun borcu olmalı. Nefret ediyorum hayvanların itilip kakılmasından . umarım daha duyarlı nesiller yetiştirebilirz , insana , cevresine , canlılara duyarlı... Sizden de allah razı olsun , güc kuvvet versin tbrk ederim
13 Yorumla- +1 yıl
bende sızı tebrık ederım amin. allah sızdende razı olsun muhım olan evlatlarımızı bu sevgıyle buyutebılmek onlara merhametı aşılamak ne dıyor allah merhamet edın kı merhamet olunasınız ama sımdı herkes hayvanlara dusman ve ben ınlardan nefret edıyorum. kovalayanlardan taş atanlardan sankı ne zararı var bu haycvanın sana. ben bıkaç kere apartmanın onunde baktım apartmanı yıkayan kadınla tartıştım kedı apt gırıyomuş kaka yapıymuş fılan dedı hıc kedı gırerde apt yaparmı hıcbıse demedım
- +1 yıl
aslında demelıydım ozaman o kapıyı kapalı tutun otekı turlu hırsızda gırer her bok gırer ama yok hep açık o kapı onunede mermer koyuyolar tabı gırer kedı. sonra kedılerı kovdular çöpün orda buyuduler ve yemeklerı çöpun oraya cıkarıp verdım hep. su koyuyorum çöpun yaına copcu gelıyo kabı dokuyo kabı atıyo gıdıyo bu sekılde kapta dayanmıyo bırıktıryorum ama gıdıyo hepsı bızım ulkde cok gerı
Kedilere bayılıyorum birr sürü kedim varrr sokak şehir ülkee fark etmez hepsi benim kedim onlarla ilgilenirim sularını mamalarını veririm dişileri rahat etsinler diye kısırlaştırırım veterinerlere götürürüm çok seviyorum sadece kedilere değil bütün hayvanlara karşı öyleyim :))
12 Yorumlaaşırı severim kedileri.yalnız farkkettiğim birşey var bizim türkiyenin kedileri sıcak kanlıdır pisi pisi yaparsın direk gelirler şimdi kıbrısta yaşıyorum 2 senedir bir tanesini sevemedim arkadaş! ama mesele şu kıbrısın kedileri tok! bizimkiler aç ondan oluyo hep
01 Yorumlakedi seven erkeği çok severim :). harika arkadaş oluyorlar. diğer erkeklerden daha insan oluyorlar. ben kedi aşığıyım zaten. tapıyorum kedilere.
21 Yorumlaçoğu ınsan kedılerı sevmıyor ama ben kedılere aşığım resmen bana kalsa evdede beslerım ama annem musade etmıyor tuy dökermış fılan :D
14 Yorumla
+1 yılKanlarına bayılırım alskdja
Şaka bir yana eskiden bana kedi alın diye ağlayıp zırlıyordum şimdi burada olan yoğun sokak kedileri yüzünden hiçbirini sevmiyorum..Yavruları severim belki de o da on beş günlük olacak fazlasını istemem :D Köpek seviyom bennnnn00 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 300 cevap paylaştı. Bayılırım, ölürüm... Hatta içimden hep geçirirm: "keşke hiç kaçmasalar da mıncıklasam, sevsem" diye... :)
12 Yorumla
+1 yılKedi de besledim şuan köpegim var kaplumbagalarım var birde sokağa atılmış daha gözleri bile açılmamış 4 tane kedim var. Hayvan ayırt etmeden hepsini seviyorum. Köpeğim olduğu için şuan ancak sokaktaki kedilere bakabiliyorum. Zaten maşallah hepsini garfield gibi yaptım :)
00 YorumlaSeviyorum eve bir tane almak istiyorum ama gece uykuluyken ezerim diye korkuyorum :)
32 Yorumlaçok güzel bir yere parmak bastınız tebrik ediyorum açlıktan susuzluktan onca hayvan var ölen biraz duyarlı olalım arkadaşlar
11 Yorumlabendede aşırı kedi sevgisi var.bir kaç ay beslemiştim evde.bu gün bile yolda en az iki üç kedi sevmişimdir
(Kediyi sevmek imandandır.hadisi şerif)14 Yorumla
+1 yılEvde besleyecek kadar değil ama yemek veririm su veririm kötü davranmam lakin daha çok köpek severim ...
10 Yorumla8 senedir kedi besliyorum bizim bahçede her sene yeni yavruları oluyo ya
11 Yorumla
+1 yıltüm hayvanlarını seviyorum karıncasından fiiline kadar...
10 YorumlaŞimdi sana benim yavruyla annesinin resimlerini yollasam düşer bayılırsın :))))) Dinimizdeki önemini bilmiyordum?
01 Yorumlakedilere bayılıyorum çok harika canlılar.Çok eğlenceliler.
10 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılsanan bebeklerimden birinin fotosunu yollıyım ben bütün hayvanlara aşığım link
02 Yorumla- +1 yıl
<3
Sevimli hayvanlar evet ancak çok sevmiyorum. Besle kargayı oysun gözünü misali, arsız hayvanlar :)
03 Yorumla
+1 yılSevmiyorum sesinden bile tiksiniyorum önceden böyle birşey yoktu birden ortaya çıkıverdi sevmıyorum bu özelliğimi ama napalım
00 Yorumlakedi olarak sınırlmayalımda olyı bn hayvnlrın her çeşidini seviyorum
10 Yorumlaarada aynada kendime seni seviyorum diyorum. ama pek inandırıcı olmuyo :(
00 Yorumlakedim var ramses çok tatlı ablası :)
11 YorumlaSeverim evde en kolay bakılan hayvanlardandır. bütün gün uyur
00 Yorumlaben de severim kedileri tanışalım mı ? selam ranası hanım:)) şaka bir yana ben de severim kedileri bayılırım daha tatlı ve komik geliyorlar
00 Yorumla
+1 yılÇok severim, sokakta bulduğumu eve taşırım kırçiçeem.
10 YorumlaBizde çok severiz sağolsunlar her salı karnımız doyuyor :D
10 Yorumlabeni küçükken kedi ısırmıştı o sebepten midir bilemiyorum ama kedileri hiç sevmiyorum, köpeklere bayılıyorum ama özellikle kurt köpeklerine :)
02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılböyle ince düşünen insanlarında olması beni çok mutlu etti
10 Yorumla
+1 yılBaşta kedi olmak üzere bütün hayvanları seviyorum önceden kedimde vardı hala var ama sokakta sokaktakiler istemese her kediği doyuruyorum :D yakında kediden geçilmick sokak
00 Yorumla
+1 yılkedi görünce sağına soluna bant yapıştırıyoruz el freni çekik gidiyo sağa sola yalpalıyo ya da bıyıklarını bağlıyoruz yürüyemiyo :DD severim yani
00 Yorumlabnde butun hayvanlari severim .1 tane kopegim 2 kusum var .Kedileride severim elimden geldigince sokak kedilerini beslemeye calisiyorum:)
00 Yorumla
+1 yılSeviyorum hemde cooook
10 Yorumla
+1 yılÇok severim çok tatlılar yerim onları yerim <3
10 Yorumla
+1 yılhiç sevmem,nankör olurlar zaten. köpeklere bayılırım <3
00 YorumlaHer hayvan kutsal benim için ölürüm nan onlara
10 Yorumlaçok severim annem daha çok sever
00 Yorumlateşekkür ederim hayvan sever olmak bir ayrıcalık
00 Yorumla
+1 yılBizim iki tane yavru kedimiz var :D Cok seviyorum.
10 Yorumlasevilmezmi ya cok sevimliler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTiksinirim Korkarım en sevmediğim hayvan kedidir aslında çok itici gelir bana
00 Yorumlahayatta en nefret ettıgım hayvan
00 Yorumla
+1 yılben korkuyorum kedilerden :D
00 Yorumlagüzel canlılar sevilmicek yanları yok !
00 Yorumla
+1 yılSevmek ne kelime tapıyorum ben onlara
00 Yorumla
+1 yılhayvanları severim ama korkarım :(
00 YorumlaBen kedi sevmem, sevene mani olmam. Su veririm
00 Yorumla
+1 yılChinchilla Kedisi çok tatlı oluyor
00 Yorumlauyuzum ya hiç sevmem vallahi kedileri ::))
00 Yorumla
+1 yılKedilere alerjim var.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCansın ablacim bende kedilere hayranım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok severim bir sürü kedi beslemiştim zamanında
00 Yorumlatabi ki severim :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkedileri severim zaman oldukçada beslerim onları:D
00 Yorumla
+1 yılKedileri sevmem.
00 Yorumla