Hangisi ya da hangileri takımını para için satmışdır.
Sergen Yalçın.
Tümer Metin.
Rüştü Reçber.
Gökhan Gönül.
Hepsi.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu çok yanlış bir anlayış. Futbolcular emekleri karşılığında para kazanan birer çalışandır. Profesyonel kişiler. Geliri nerede fazla bulurlarsa giderler. Olaya duygusal bakmamak gerekir. Kulüpler ne futbolcularla doğdular, ne de futbolcular kulüplere karşı sonsuz bir sorumluluk taşırlar. Bu anlayıştan kurtulmamız lazım. Yapılan sporun bir meslek olduğunu anlamak gerekir. "Kulübü satmak" yanlış bir tanımlama.
İşte bu duygusal yaklaşımlar yüzünden Türk sporu ilerleyemiyor. Futbolcular, teknik ekip ve takıma maddi getiri karşılığında hizmet eden herkes birer çalışandır. Kulübe aidiyet duygusunu fazla abartıyoruz. Daha çağdaş bir bakış açısı kazanmadıkça başarılı olamayız.
Bu tür duygusal açıklamaların kime ve neye faydası var?
Fenerbahçe'de oynamaktan mutluyum dese daha kibar ve zarif olmaz mıydı? Hayat bu. Belki yarın Beşiktaş'ta oynayacaktı. Rüştü Reçber Beşiktaş'ta oynadı kötü mü oldu.
Her spor kulübü değerlidir. Hiç birisi diğerinden üstün değildir. Sportif başarılarla övünmek ile rakibini aşağılamak farklı konular.
Volkan Demirel gibi toplumun tepkisi çeken aykırı insanlar yerine Mehmet Topal gibi her kesimin sevip saydığı güzel adamların spor camiasında yaygın olmalarını dilerim. Örnek alınması gereken kişi Mehmet Topal'dır.
İşte bu verdiğiniz örnekler bize şunu anlatıyor. Sporcular ağızlarından çıkanı tartarak konuşmalılar. Duygusal yorumlar yapmak ve günlük kazançlar için ortamı bozmak yerine aklı selim ve mantıklı konuşmalılar. İnsanlar aptal değiller. Kimin fanatik kimin değersiz olduğunu görüyorlar. Tepkileri hoş olmasa bile doğru insanlara karşı tutum sergiliyorlar.
Atatürk'ün bir sözü yazardı eskiden skor tabelasının altında ; Ben sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim. Benim için çok büyük anlam ifade eden bir söz.
EİC seçimi için teşekkür ederim, Sistem.
hiç biri bir şey satmadı bildiğim kadarıyla, takımını satan mukavelesine uygun olmayan davranışta bulunandır, Bunların bir vukuatını duymadım hiç
Cevap
4Cevap
Bu iş bir ticarettir. Nasıl ki takımlar futbolculardan kâr sağlayacakları zaman satıyorlar onları, futbolcular da kendi çıkarları doğrultusunda hareket ederler. Duygusala bağlamaya gerek yok.
Caner Mesela / Emre vs...
futbolcuların yüzde 90 ı...
örnek vermeye gerek yok, futbocuların hepsi paragöz ve dönek...
Emre beleşoglu
Bizde parladı aziz parayı basınca avrupa dönüşü sattı takımını
Benden iyimi bileceksin paraları senmi saydın
Benim takım bu
Geçen gün yazdım diye küsüp gittin yazma dedin
Tamam sus yazmasam da sen küsüp kapatırsın kesin
Niye sorunların mı var kılık değiştiriyorsun
Niye cevap veremiyorsun kılık değiştirmek niye hoşuna gidiyor yoksa erkek değilmisin
Önce cevap ver sonra karı gibi ağlarsın küfür ediyorlar diye
Sen kimsinde cevap vermeyeceğim kız çocuğu gibi küsüp kapatacak mısın
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar