merhabalar iyi aksamlar herkese.Moralim cok bozuk.Canım o kadar acıyor ki.7 aydır her zaman ilgiyle sevdigim baglandıgım ailemizden biri gibi saydıgımız muhabbet kusumuz bu sabah evden kactı.Kactı diyorum ama cıktıgını bile görmedim evde oldugum halde.Oglum, cok alısmıstı bana, kahvaltı da agzımdaki lokmaya gelir, beni görünce sımarır, kafesinin kapısını acmaya calısır, basımıza konar, kulagımdaki küpeyi ısırırdı. Bir kus olsa bile bir canlıya o kadar baglandım ki.O kadar sevdim ki.Ailemdeki kisilere bile bu kadarını yapmadım.Aldıgım sanırım 1,5 aylıktı.Şimdi 1 yaşına bile girmedi.Göremedim onun ceresinin renk degistigini, gözlerinde çizgiler cıktıgını. Oglum gitti canımdan parca koptu sanki. Bütün gün agladım. O benim ilkimdi. Hayvan korkusunu onunla attım ben. Siz de bu acıyı yasadınız mı?:(
Cevabın nedir?
+1 yılNe demek istediğinizi çok iyi anlıyorum. Bunu 2 kere yaşadım.
Benim de bir muhabbet kuşum vardı. İsmi de Zagor'du. Ne yazık ki kuşbeyinli amcamdan daha akıllı olan muhabbet kuşum kaçtı ve bir daha bulamadık. Üzüntümüz çok büyük oldu. Uçup giderken arkasından mutlu olmasını diledim. Açta açıkta kalmamasını istedim. Çünkü o bir evin tatlı Zagor'uydu.
İkinci vakamız, profil resmimizde görülen yakışıklı arkadaşımız NURİ. Sarışın olmasını Nuri Alço'dan alan bu arkadaş ailemizin bir ferdi gibiydi. Birlikte geçen 13 güzel yılın ardından ne yazık ki küçük bedeni artık ömrünün sonuna geldiğini söyledi. O kadar üzgündüm ki mucizevi birşey olsa ve şeytanla küçük Nurimin hayatına karşılık tam 7 tane akrabamı anda teslim etmeye hazırdım. Kendi ellerimle gömdüm onu ön bahçemize. Küçük kardeşimi, en iyi arkadaşımı, sevgi yumağımı kendi ellerimle gömdüm. Onu düşünmeden geçirdiğim bir gün bile yok. Geri gelmeyeceğini biliyorum ama bana yaşattığı her saniye için onu sonsuza kadar kalbimde taşıyacağım. Ailem, sevdiklerim, arkadaşlarım olabilir ama küçük tatlı Nuri'm artık kalbimde yaşıyacak.
Masum ve sevgi solu bir canı böyle aniden kaybetmek insanı çok kötü yaralıyor ama sonra onu tıpkı eskisi gibi sevmeyi öğreneceksin. Evet yanında olmayacak ama kalbinin onun sevgisiyle dolduğunu anlayacaksın. Ona dokunma şansın olmasa bile içinde onun sıcaklığını hissedeceksin.133 Yorumla- +1 yıl
Ağlamanın kötü bir yanı yok. Ağlamak Türk Ceza Kanununa göre suç teşkil etmiyor.
Nuri'den sonra asla bir daha bu acıyı yaşamamaya karar vermiştim. Bir daha aynı yoldan geçecek kaadr aptal değildim. Sonra bu yeni sarışın geldi. Yeni bir kedim var; Tarçın. Tarçınla birlikte şunu anladım. Nuri'yi çok seviyorum ve hep seveceğim ama onun yeri farklı. Kalbimde kocaman bir yer var ve verebileceğim daha çok sevgim var. Sevgisiz robot gibi bir hayat geçireceğime severek yıkılmayı tercih ederim. - +1 yıl
- +1 yıl
Evet tabi ki bağlanmanız çok zor. Şu an çektiğiniz acıyı biliyorum.Küçük Nuri'm kollarımda öldüğünde bunun gerçek olmadığını kötü bir rüya olduğunu ve "hadi artık bitsin bu kabus. Çal be kahrolası alarm" diye düşündüm. Her sabah uyanıp Nuri burdamı diye baktım. Şu an acınız çok taze.Bunu sindirmeniz, kabul etmeniz biraz zaman alacak.Herşey zamanla yolunu bulur.Siz şimdi giden oğlunuzun sevgisini tekrar kalbinizde şekillendireceksiniz.Bu formasyon bitmeden bir karar almanız çok zor.
- +1 yıl
aynen bir umut bakıyorum hala belki evde bir yere sıkısmıs kalmıstır ıslık calıyorum yok yok.aklıma gelidikce videolarını izledikce kahroluyorum.zaman icinde gececek ama ben belki ömrümün sonuna kadar onu unutmıcam desem abartmam cünkü İLKLER unutulamaz. . .çok teşekkürler yorumunuz için...
- +1 yıl
Umudunu kaybetme. Dilerim ki gelsin.
İlerleyen günler biraz zor geçecek. Islak yastık sendromu.
Konuşacak birisini ararsanız buralardayım.
Dilerim herşey gönlünüzce olur. - +1 yıl
şu an acınız çok taze.Hiç bir söz sizi teskin etmez.Sevdiklerinize sarılın.Annenizle beraber ağlamaktan çekinmeyin.Biliyorum ev şu an size bomboş geliyordur.Bunu hissetmeniz çok normal.İçinizden büyük bir parça şu an kayıp.Akıbetini bilmiyorsunuz.Telaşlanmayın.Büyük bir ihtimalle bir eve sığınacaktır.Hayatı sona ermeyecek.Korkmayın.Sadece sizinle olan macerası sona erdi.Bundan sonra yeni bir evde yaşamına devam edecek.Dilerim onu sizin gibi sevecek insanlara rastlar.Sizde böyle düşünmeye çalışın
- +1 yıl
Çevrenizde kaç kere duymuşsunuzdur; "Camdan içeri muhabbet kuşu girdi.".Sevgili oğlunuz mutlaka kendisine bir yuva bulur.Size kavuşmasa bile muhabbet kuşları insanlara alışık oldukları için bir eve girecektir.Onun iyi olacağını düşünün.Sizinle hayata harika bir başlangıç yaptı.Artık yeni bir serüven başlıyor onun için.Bahsettiğiniz gibi canayakın çocuğunuza ev bulmak zor olmaz.O şirin yavrucak kendini sevecek bir aile bulacaktır elbet.İnşallah yakın bir eve girerde sizin de haberiniz olur.
- +1 yıl
Benim Zagor'um uçarken 4-5 saniye arkasından görme şansım oldu. Nede güzel uçuyordu kerata. Onu son kez gördüğümü biliyordum ve içimden dedim ki "uç oğlum,özgür ol, mutlu ol.sonunda seni sevecek insanların yanında ol.Beni çok mutlu ettin. Umarım kısmetin açık olur.Güle güle oğlum"
Ondan sonra gerçekten bir daha görmedim ama hep iyi hissettim onun hakkında.Sizde benim gibi düşünün.Eninde sonunda mutlu olacağı bir yere varacağını.Allahım bu güzel canlılar için kötü bir son hazırlamaz. - +1 yıl
Hepsinin ayrı bir zorluğu var. Kedim kollarımda can verdi. Keşke o kadar acı çekmeseydi. Ölmesinden daha çok acı çekmesine üzüldüm. Derler ya ölümün bile hayırlısı diye.Bazen karga beslemeyi düşünüyorum. Uzun ömürlü oluyorlar. Hepimizi gömerler. Şaka bir yana, bu an bir hayvan sahibi için kaçınılmaz son.O yüzden anılarınıza tutunmayı ve sevginizle onu içinizde/kalbinizde yaşatmayı zaman içinde öğrenmelisiniz.Bugün olmasa bile ileride bu başınıza gelecek.Lütfen bunu düşünün.Daha rahat edeceksiniz
- +1 yıl
Nuri 13 yaşında aramızdan ayrıldı. Bir kedi için normal bir yaş. Bana kalsa beraber bir ömür yaşardım.Onun çocuklarıma tanıştırmak istiyordum.O kadar çok hayalim vardı ki :(( Fakat takdiri ilahi ve önüne geçemiyorum.İnançlı biriyim ve öldüğümde ona kavuşacağımı düşünüerek kendimi avutuyorum.Yavrumun bedeni toprak altında olabilir ama o her an benimle beraber.Anıları içimi ısıttıkça o hiç ölmeyecek.Eskiden hergün mezarına giderdim ama artık nadiren gidiyorum.Onu bırakmam gerektiğini anladım :((
- +1 yıl
OLMAZ ! Biz sevdik.Onlarla harika zaman geçirdik.Hiçbiri için pişman değilim.Tekrar olsa tekrar yaşarım.Hastayken veterinere götürdüm.Aynı bir çocuk gibi ilgilendim.Aynı şekilde muhabbet kuşumla da unutulmaz anılarım oldu.Bana yaşattıkları için onlara ne desem az.Bazen bir insanda bulamadıklarımı fazlasıyla onlar verdiler bana.Nuri'ye kardeşim derdim.Zamanı doldu.İmkanım olsa yapmaz mıydım.Yemin ederim amcamı verip şeytana Nuriciğimi almak için tereddüt bile etmezdim.Ama olmuyor :(( gitti :((((
- +1 yıl
İyiyim, sorun yok.Küçük tatlı Nuri'yi her saniye özlüyorum tabiki.Zagor'umu da istiyorum.Sadece olmayacak şeylerle aklımı bulandırmıyorum.Nasıl olsa onlara kavuşacağım diyorum.Ayrıca Tarçın var yanımda.Onlar gitti ama bana bakan Tarçın var.Şu an tam dizimin arkasına kafasını sokmuş uyuyan.Daha öncede söyledim.Böyle durumlarda geride kalanlar birbirlerine sarılmalılar.Sevgi çok özel bir duygu.Sevdim ve sevildim.Bunun için çok şanslı hissediyorum kendimi.Beni hala sevenler varken,onlara tutunacam.
- +1 yıl
"hala" diye birşey yok. Nuriciğim gideli 2 sene oluyor bu ay.Birşey değişmedi.Her gece ona iyi geceler oğlum diyorum.20 sene de geçse birşey değişmeyecek muhtemelen.Sevginin zaman mefhumu yok.
- +1 yıl
Aynı robotlar gibi olalım değil mi. Duygusuz ve umarsız.
- +1 yıl
Hayır. Öyle değil. Onunla geçirdiğin güzel zamanların dakikaların yerine hiçbirşeyi koyamazsın. Biliyorum acı çekiyorsun fakat acıyı zamanla sindirip sevgiye tutunmayı öğreneceksin. Anladığım kadarıyla hiç bir yakınını veya akrabanı kaybetmedin daha önce. Bu duruma yabancısın.
- +1 yıl
Keşke dediğin gibi olsa ama değil. Hepimiz çok sevdiğimiz yakınlarımızı kaybediyoruz ve kaybedeceğiz. Bu hayatın döngüsü. Yakınlarında mutlaka Hastahane vardır. İçeri gir, çekinme. Örneğin Acil Servise git. Orada yaşamlar yitiriliyor. Üzüleceksin ama dur henüz korkma. Sonrada yeni doğan bebekleri gör. İçin umut dolacak, sevgiyi hissedeceksin. bu düzeni anlaman gerek ve bu şekilde kabul etmelisin. Ne kadar çabuk anlarsan o kadar kolay özümsersin acıyı
- +1 yıl
teşekkür ederim.ama inanın o hastane ortamlarını ben gayet iyi biliyorum.acil servisine cok ugramıslıgım vardır.evet biliyorum hayatın döngüsü bu.evet tabi ki kaybedecegiz biz de ölecegiz.ama ben su an icin konusmustum.görüyo musunuz kücücük bir candan neler konustuk.o benim oglumdu.bırakıp gitti beni.simdi ölmüs müdür?Cesedi nerdedir?oglum benim gitti bıraktı beni...
- +1 yıl
Cesedi ? Hemen de öldürdünüz yavrucağı. Olur mu öyle şey.Eminim bir yerlere sığınmıştır.Hatta belki bir ailenin yanına girmiştir. Ceset ve ölüm unutulacak. Böyle birşey yok. Dün ne anlattım. Onun yaşamında yeni bir serüven başlıyor. Şimdi yeni bir aile bulacak onlarla yaşayacak.Çevrenizde çok görmüşsünüzdür.Hep bir muhabbet kuşu bulunur.Bir yerlerden kaçan kuşlar içeri girerler.Bu seferde hikayenin kahramanı sizin oğlunuz oldu.Bırakmadı. Sadece yollarınız ayrıldı.Belki birleşir,kimbilir.
- +1 yıl
estagfurullah, mahcup ediyorsunuz beni.Siz şimdi acı çektiğiniz için farklı bir düşünce yapısındasınız.Aklınıza hep kötü kötü şeyler geliyor.Biraz zaman geçsin, sakinleşince sizde benim gibi düşüneceksiniz.Kendinizi kötü duyguların yönetmesine izin vermeyin.Sevgi gibi acı da var hayatta.En yakınlarımız bize bunu verince daha da acı oluyor.Bence ilk önce anne-babanıza sarılın.Oğlunuz size giderken son bir iyilik yapmış kabul edin.Sevdiklerinize onları sevdiğinizi gösterin.Özel bir olay beklemeyin
En İyi Cevaplar
Merhaba! bizim kuşumuz bizle konuşurdu, herkesin ismini bilirdi ve cağırırdı, çocuklarla top oynardı, Balkonu bahceyi bildiği için dışarda kacmazdı, yemek yerken bizle yerdi ve kovsanda bazen sinir ederdi ama yine gitmezdi sürekli muhabbet isterdi ve müzik calındığında oynardı ama iki gün önce evin arkaya bakan yani yola bakan camdan uctu gitti😭 hiç ummazdım gideceğini gitmez derdim ama az bir aralık camdan kacıp gitmiş:(( kafayı yeme durumuna geldim, sanki kalbim skışıyor çok özlüyorum çok endişeleniyorum benim paşam şimdi nerde nasıl buz gibi dışarda kalacak:(( çok aradık ama bulamadık:(
00 Yorumla
- Spor konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılKüçükken bir kuşum kaçmıştı, diğeri de ölmüştü.Kimse onlar gibi demiştim.Ama 2 yıldır yeni muhabbet kuşum var ve onu çook daha fazla seviyorum ona çok bağlandım:) Yani yenisi eskisini unutturuyor merak etme.
13 Yorumla- +1 yıl
Ben ölen kuşuma şiirler bile yazmıştım ölünce çok kötüydüm.Sonra sevdim yeni kuşumu hem de çok.Neyse geçmiş olsun sana da
+1 yılOnlar evin bireyi olurlar, senin hayatının parçası hatta anlamı. Hayvan sevmeyenler asla anlamadıkları gibi köstek olurlar böyle durumlarda...
Gerçekten çok zor bir durum, umarım bulursun onu... :(21 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
7Cevap
neden benim kuşum böyle yapmıyor bana:(
birtek yaptığı,misafir vaken gizlenip ben varken çıkıyor:(14 Yorumla
+1 yılbenimde muhabbet kuşum ölmüştü agladm baka baka o güzel hayvanların verdigi zevki keyfi hiç kimse veremiyor geçmiş olsun yapacak bişey yok
12 Yorumla- +1 yıl
önemli degil.
+1 yılbenimde bir muhabbet kuşum vardı.. sarı renkli adı limondu .. 10 yıldan snra öldü.. o kadar üzülmüştüm ki:( seni çok iyi anlıyorum. inş bulursun
13 Yorumla- +1 yıl
kaç gün yemek yiyemedim.. çünkü yemeklerde hep yanımıza gelirdi. insan gibiydi ya... çoook zor oluyor çook
3 SENEDİR BERABER OLDUGUM KUŞUM İLKİM DAHA DÜNE KADAR EŞEKLİK YAPIYODU AMA BUGÜN YOK :( BABAMLA TEMİZLİK YAPIYODUK CAMI ACSAN DAHİ GİTMEZ AMA TEMİZLİK YAPARKEN BAKTIK KUS YOK ARADIK EVİ HERYERİ ARADIK BULAMADIM KAPIDA KAPALIYDIII NASIL ÜZÜLDÜMM O BENIM HERŞEYİMDİİ ARADIK BULAMADIK VE HALA AĞLIYORUM :(
10 YorumlaCamı açık bırak bir umut dışarda beslenemezse gelir belki
16 Yorumla
+1 yılbenim erkeğin yanına bugün bir dişi geldi sarı yeşil seninse kuş emin ellerde benimki ona iyi bakıyor :D
15 Yorumla- +1 yıl
benim erkeğin yanında :D düzenli bir ilişkileri olacak benimki 4 aydır eşsiz abaza olmuş yani :D makbule geçti :D
- +1 yıl
ha ha ha ak duygulandım ha ha ha geçmiş olsun evlat acısı gibi :(
Benim kuşum kaçmısti komşumuzun arkadaşının evime gitmiş o da almış. Sonra yan komşumuza bayram ziyaretine gelmiş ve bir kuş bulduğunda bahsetmiş. Yan komşumuza da kurumun kaçtığını söylemiştim. O da sahibini tanıyorum diye kuşu alıp bana getirmişti. (Biliyorum çok kötü bir şey.) 1 kuşum ölmüştü bu 2. Kuşum. Ben niye bunlar hep benim başıma geliyor diye ağlamıstim. İnşallah döner kuşun. Sadece sabırlı ol😊
00 Yorumla
+1 yılBenimde ölmüştü muhabbetim kuşum, çok üzülmüştüm. Seni iyi anlıyorum.
10 Yorumlaevet benimde tavşanım vardı 5 ay bizdeydi annem başkasına verdi 1.5 ay oldu hala kendimde değilim
10 Yorumla
+1 yılBenim de bugun kacti cok agladim cok aradim ama donmesi imkansiz sadece 1 aydir bizimle ama cok baglanmistim seni cok iyi anliyorum
00 Yorumlabenim de kuşum öldü. arkasından ağladım.depresyona girdim.
10 Yorumla
+1 yıldün sabah da benimki kacti yenisini aldim.
11 Yorumlakaybolan kuşunuz ne renkti nerede kaybettiniz şehir öğrenebilirmiyim ve ne zaman
14 Yorumla- +1 yıl
BÖYLE BİR İHTİMAL AZ DA OLSA OLABİLİR DÜŞÜNCESİYLE BUGÜN BULDUĞUM KUŞ İÇİN SAHİBİNİ ARAMA GİRİŞİMİNDE BULUNMAK İSTEDİM. bu siteye tekrar ulaşamam sanırım kaydoldum ama bana ulaşmanız da mümkün olamayacak sanırım eski mesajları okuyorum son mesaj hakkım ovunc. aydin@gmail. com
- +1 yıl
Merhaba 9.7.27 tarihinde kuşumuz kanaryada kayboldu mavi renkte. Cinsiyeti erkek.
+1 yılKargalar yemiştir onu...
10 Yorumla
+1 yılbenim de köpegim ölmüstü :((((((((((((((
21 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri