- Spor konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılher erkeğin yapabileceği bir şey değil evlenirsen bir daha geçmişi açmamak üzere kapatmalı o kadına güvenmelisin ben burda kadını asla suçlamıyorum çünkü dünyada insan ticareti dönüyor nelere zorlanan insanlar var yılda yüzlerce kadın bir şekilde kandırılıp kaçırılıp fuhuşa sürükleniyor ki kimsenin bu işi güle oynaya yaptığını sanmıyorum kim düzgün bir hayat varken bu yolu seçsin ki ama dediğim gibi türkiye de biraz zor onu yapabilecek olan
65 Yorumla- +1 yıl
Güzel cevap
- +1 yıl
körü körüne yaşayan kim ?
bu nasıl bir ithaftır kuzum!
ayet var ama devamında tevbe edenlere helal kılınmıştır.
sadece benim düşünceme göre yanlış, ters birşey lütfen saygılı olalım... - +1 yıl
sonuna kadar haklısın kimse fahişe olmak istemez ve olanında vaz geçmeye hakkı vardır
- +1 yıl
körü körüne inanmak sorgulamadan inanmak demektir canım yanlış mı biliyorum?
böyle birşey söz konusu değil tereddüte düşmedim hiç bir zaman
herneyse sana görede farklı bir anlamdaymış bu arada sende güzel cevaplamışsın
En İyi Cevaplar
+1 yılBöyle bir kadınla evlenmek daha sevap, doğru yolu bulmuş evinin kadını olcak,en önemliside tövbe etmiş, sahih tövbe edenleri Allah affeder yeni doğmuş gibi tertemiz olurlar artık..
82 Yorumla- +1 yıl
helal
diğer kızların farkı direk elden para almamaları değlmı onlar korunuyor enazından sınırları kuralları var ve bı sebeplerı var çaresizlik talıhsızlık vs oysa gunumuzde kı kızların hıç bi sıkıntısı olmadan zevk uğruna namusu hıçe saymıyorlarmı?diğer duşuncemse oişe başlıyan bırakmaz ara verir şartlar herzaman aynı olmaz papaz hep pılav yıcek dıye bı kural yok takrar aynı zorlukları yaşadığında dövbe edip etmediğni ozaman anlarsın
01 Yorumla- +1 yıl
düzeltmek ıstıyorum ozur dığer kızlardan kastım halk arasında kaşar dıye tabır edılen fark gözetmeksızın herkesın altına yatanlardı sakın yanlış anlaşılmasın.guncellemene gelınce alkolmu aldın bılmıyorum ama realıstık olmakta fayda vardır kımsenın aklını alamazsın boş rajon bunlar hepsını geç mutlu olamazsın şimdi oyle gelıyor sana ama aklını kemırcek odurum ve en ufak kavganızda duşunuceksın yerı gelıcek yuzune vurucaksın ayrıaa başını derde sokman an meselesi olucak
+1 yılevlenirim ve kimsenin düşüncesi umrumda olmaz genelevde pavyonda çalışan bır kadını koluna takmasını bılen erkek namusunu sahıplenmeyı de bılmelı senın yanında oldugu sürece senın namusundur o insan
54 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim
- +1 yıl
Öyle bir adam ile evlenilmez- zaten bahsi geçen durum eşit değil. Burada mağdur olan ve mağdur bıraktıran var.
- +1 yıl
helal kardeş aynı düşüncedeyiz seni takdir ediyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
Tevbe edip pişman olmuş bir kadına asla kötü gözle bakmak. Kesinlike bakış açım normal insan gibidir bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Çünkü her insan hata yapabilir ve Allahü teala bile her şeyin tevesini affediyorsa, bizim affetmememiz söz konusu bile olamaz. Ancak bunu gönlüme yedirebilir miyim bilmiyorum. Aklıma yaşadıkları gelebilir, canım sıkılır. Kendime yediremem. Yoksa namussuz gözüyle bakmam. Zor bir karar. Yaşamdan net cevap veremem...
42 YorumlaYasim geregi yasina bakarim. Haa eger yasta uygunluk varsa, sartlara gore olabilir. Hangi sartlar onu o isi yapmaya itmis.
Cunku cocugumun saglikli bir yasami icin kendi g.tumu satacak bir kafada/ozveride bir yapiya sahip oldugumdan o kadinin gecmisini bilmeden konusmak zor.
Sonuc olarak bakire o*larla evlenmekten iyidir.22 YorumlaSpor konusunda 363 cevap paylaştı. Hayat kadiniyla muhabbet eden adamda pek bi halt degildir zaten..
Yumurta ciktigi yeri begenmez misali..35 Yorumlabuna kendini hazırladıysan ve tam anlamıyla güven vermişse sana neden olmasın ? kimse bu tarz şeyleri yaşamak için dünyaya gelmiyor hayat herkes için adil değil . onun kurtuluş vesilesi belkide sensindir bunu bilemeyiz .
10 YorumlaSpor konusunda 2,4b cevap paylaştı. Alırsan büyük sevap işlemiş olursan.Ama niyetinden gerçekten eminsen.Seninle iken davranışı önemlidir çünkü.
30 Yorumla
+1 yılhelal olsun kardeşim erkeklik senın yaptıgındır
gurur duydum valla allah huzurunuzu bozmasın sağlıklı mutlu bir ömür dilerim11 YorumlaSpor konusunda 2,1b cevap paylaştı. Düşene vurmak değil ki bu; bende jigolodan bozma biriyle evlenmek istemem.
12 Yorumla
+1 yıltoto su yemez kimsenin .kapanırsa sizin için daha hayırlısı olur .
02 Yorumla- +1 yıl
allah mesut etsin .allah gönlünüzce yaşamayı nasip etsin .
açıkçası alırdım ama .etraftaki bakışlardan rahatsız olurdum sonuçta hayat kadını tanıdığı çevresi çoktur eh bunada zamanla alışırdım
00 Yorumlabizim toplumun erkekleri bence bun u kabullenmez namusluk damamları boy gösterrii böyle bir durumda..
06 Yorumla- +1 yıl
genel olarak öyle ama genelevdeki pavyondakı kadını koluna takmayı bılen namusunu sahıplenmeyı de bılmelıdır ben evlenırım
- +1 yıl
rahatsız ettiysem özür dilerim sorduğun bır soruyu begenmıştım yorum yaptım ama kaldırılmış sanırım o nedenle takıp etmek ıstedım kımseyı eklemem yada takıp etmem normalde
özür dilerim - +1 yıl
cok begenmıştım yazınızı uzun bı yorum yazmıstım ama üzüldüm kaldırıldıgını görünce diğer konulardakı düşüncelerınızı de merak ettiğimden takip ettim bırılerını eklemek takıp etmek huyum değildir ilk ve son olur zaten tekrar özür dilerim ıyı akşamlar
+1 yılgerçekten pişman olur ve tövbe ederse neden olmasın .
10 Yorumla
+1 yılkadından problem çıkcağını sanmıyorum delikanlı olur genelde o tarz kadınlarda nikahına alan erkek zamanla kızın suratına bu işi vurcak eminimki vurcak ;)
10 YorumlaSpor konusunda 3,5b cevap paylaştı. Allahın affetiğini ben mi hor görecem tövbe haşa tabi ki evlenirim
10 Yorumla
+1 yılBen evlenmezdim erkek olsaydım.Ama bakire olmayan bir kadınla evlenirdim.
24 Yorumla- +1 yıl
:)
- +1 yıl
Bunu aynı algılayan insan zihniyetinin vay haline..
+1 yılben erkek olsaydım eğer hayatta almazdım:) geldiğin yere geri dön evlattt derdim
10 YorumlaSpor konusunda 450 cevap paylaştı. genel evdeki bir kadınla tanışmam için benim genel eve gitmem lazım
22 Yorumla- +1 yıl
neden oradan hiç çıkmıyorlarmı aklınca admı ezicen ya
Spor konusunda 2b cevap paylaştı. diğer kriterlerime de uyuyorsa düşünülebilir.zor kriter ama.en az üniversite mezunu olmalı en basiti.
11 Yorumlaevlenilir...kadın kadındır..insan insandır..tövbe eden hiç işlememiş gibidir.
10 Yorumla
+1 yılsevginin de kriterleri vardır...
ve bır kadının gecmısı deıl kişiliği onemlı olandır...31 Yorumla- +1 yıl
büyüksün
+1 yılBoşversene abi !
Bize AIDS bulastıracak , hangisi ile uğraşacağız ?06 Yorumla- +1 yıl
Başka ülkeye geçer , orada mutlu mesut yaşarız.
- +1 yıl
evlilikten önce anlaşılmıyormuş o heralde
- +1 yıl
Yahu ne derseniz deyin , 19 yaşında daha kimse ile birlikte olmadım ve evlenene kadar kimse ile birlikte de olmam inşaallah...Nikahıma hayat kadını mı alacağım ?
+1 yılŞimdi herkeste bir ön yargı olur böyle bir kadına karşı.Ben olsaydım hiç bir şekilde nikahıma almazdım... Hiç bir zaman güvenemem yani o kadına karşı..
10 Yorumla
+1 yılSeven adam alır diye düşünüyorum ama bunun için büyük bir yürek gerek
10 Yorumla
+1 yılAşkın önüne hiç birşey geçemez arkadaş. Hatalar bizim için hiç sorun değil
17 Yorumla- +1 yıl
dinimde kitabımda !
- +1 yıl
Abdullah b. Ömerden, İbnü Abbastan (r.anhüm) Mücahidden, Said b. Cübeyr'den ve yine Said b. Müseyeb'den gelen rivayetlere göre bu ayetin iniş sebebi şudur: Cahiliye devrinde fahişeleri işleten kirahaneler (Kerhaneler) kerhaneciler vardı. İslam geldiği vakit Medine de bunlardan Ümmü Mehz�l gibi meşhur karılarla, kapıları bayraklı, alametli dokuz kadar kerhane bulunuyordu. Bu karılar, bu kerhaneciler hep müşriklerden idi. İçlerinde servet edinmiş olanları vardı.
- +1 yıl
İslam'da zina haram olduğundan bu fahişelerden bazıları, yeni Müslüman olmuş olan bazısına nikah teklif temiş ve kabul ederlerse nafakalarını taahhüt etmek istemiş, onlarda fakirlikleri ve ihtiyaç içinde bulunduklarından dolayı Resülullah (asv)'dan izin istemişler, bunun üzerine bu ayet indirilmiş, o nikahın mü'minlere haram olduğu anlatılmıştır.
- +1 yıl
Nur suresi üçüncü ayet-i kerimede "Zina yapan erkek, zina yapan kadınla ya da bir müşrik kadınla evlenir; zina yapan kadın da zina yapan bir erkekle ya da müşrik bir erkekle evlenir." buyurulmuştur. Peki yanlışlıkla bu yola sapmış birisi sonradan tevbe-i nasuh ile tevbe ederse durum ne olur?
- +1 yıl
Özetle söylemek gerkirse; zinayı helal sayanlar, ancak zina eden biriyle evlenmelidir. Zinanın haram olduğunu kabul edip nefsini uyarak zina eden bir müminin zina etmeyen birisiyle evlenmesi helaldir. Ayrıca içten ve samimi yapılan tövbeler inşallah kabul edilir.
- +1 yıl
tekrar kopyalıyorum altta var zaten;
Nur suresi üçüncü ayet-i kerimede "Zina yapan erkek, zina yapan kadınla ya da bir müşrik kadınla evlenir; zina yapan kadın da zina yapan bir erkekle ya da müşrik bir erkekle evlenir." buyurulmuştur. - +1 yıl
tartışmayı bıraksan gerek yok herkes bildiği kadar yaşar körü körüne bağlanmayı sevebilir insanlar bebeğim gerek yok
+1 yılZina eden bir insanla zina eden bir diğer insan evlenebilir ancak..
011 Yorumla- +1 yıl
sen ne saçma birşeysin ya ! Nerde yazıyor bu ?
- +1 yıl
bana o ayeti bulur musun ?
- +1 yıl
bu söyledigin kesin degil
- +1 yıl
ayetin devamında ne yazıyor ? sadece işine gelen kısmını mı okudun yoksa ?
- +1 yıl
Ayeti elbette biliyorum fakat anlamı zina yapanın kaderinde zina yapan vardır diye düşünmek doğru değil zina bu bir hüküm bir ceza olarak verilsin diyor şöyle düşün ülkemizde yaşayan erkeklerin çoğu neredeyse hepsi evlenmeden cinsellik yaşıyor ve sonrada illaki evleniyor dolayısı ile kadınlarda öyle olması gerekir yanlış mı?
- +1 yıl
sana ters olmasıyla ilgili bir eleştiri yapılamaz zaten sadece bu durum bir kader değil ayet ceza olarak bu şekilde olmasını istiyor ve tövde eden bir kişi o sucu hiç işlememiş sayılır Allahın affettigini bizim eleştirme hakkımız yok
- +1 yıl
senden sadece ayet istiyorm . hangi surede geçiyor ? nerede geçiyor ? kitabımız mı farklı bizim anlamadım ?
- +1 yıl
birşeyler söylemek isterdim şuan ama :) neyse peki
- +1 yıl
saygısızlık etmedim insanlar kendine göre ve bilgisine göre yaşa bu benim içinde geçerli sana saygısızlık yaptığımı sanmıyorum inancını körü körüne yaşayabilirsin bu bir hakaret değildir düşüncene bağlısın yani bu anlamdadır
- +1 yıl
nur süresi ücüncü ayet-i kerim de
zina yapan kadinla ya da bir müsrik kadinla evlenir
zina yapan kadinla ya da bir müsrik kadinla evlenir
zinayapan kadin da zina yapan bir erkekle ya da müsrik bir
erkekle evlenir buyurmustur
o duruma gelmeden bilmek zor..yapabilir miyim yapamaz mıyım...ama şimdiki mantığımla belki bir şans verilir denenebilinir
10 YorumlaSanmıyorum evlenmek isteyeceğimi ama size mutluluklar dilerim ve kimsenin de size laf etmeye hakkı yok.
00 YorumlaEvlenmek istiyorum kısmet kadere yazılımsal neden olmaz
10 Yorumla
+1 yılhayatta herkesin tercihi kendinedir sen böyle tercih ediyorsan mutlu olmanızı dilerim
02 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
tamam ayet buyrulmuş ama tevbe edersen nolur durum değişir mi değişir
ama bana yanlış bana ters ötesi yok
anlayabilseydim yardım edecektimde anlamadım
08 YorumlaNasıl geçti ilk gününüz?
02 Yorumla
+1 yılevlenmek biraz yürek birazda döt ister..
00 Yorumlaheralde bu işi kimse isteyerek yapmaz ya.
00 YorumlaSen alıcaksın sanırım ?
10 Yorumla
+1 yılBu soru erkek üyelerimize ağır gelir hocam .
03 Yorumla- +1 yıl
ben kabul ettiğimi söyledim de sızın için böyle bır soru olsaydı daha önce kadın pazarlayan bır erkek tövbe etse sızı cok sevse evlenırmıydınız
buyrun sıze de agır bır soru - +1 yıl
evet güzel bir cevaptı kesinlikle haklısın
valla eğer yasal olarak mümkün olsaydı olabilirdi
03 Yorumla- +1 yıl
neden yasal olmasın kı devlet engel mı koyuyor böyle durumlarda ben evlenırım kımsenın düşüncesı de umrumda olmaz
- +1 yıl
eşcinsel değil arkadaşım genelevde calısan bır bayan tövbe etse sızı cok sevse sızde sevsenız evlenırmısınız dıyor erkekler ıcın soruyor
+1 yılBunu yapan birisi ancak velidir:)
00 Yorumla
+1 yılvallahi bilmiyorm seni nerde görmüş sevmişki
00 Yorumla
+1 yılAlmazdım herhalde.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt