Annenizin ya da babanızın adı ne?

Tamam, kabul ediyorum. Bu srouyu az önceki "Buse" sorusundan esinlenip soruyorum. Geçen her an biraz daha modernleşme havaları, çabaları, yersiz nedensiz gazlamalara giriyoruz. Ve tuhafımsı isimler koyuyoruz bebişlere. Şu anki nesil ve ardından gelecekler için diyorum. Bizim anaların, ninelerin böyle entel isimleri yoktu açıkçası. Hoş, benim annenin ismi biraz tuhaf lakin Pelinsu'da olabilirdi, amanın düşman başına.

Efsun gayet güzel, hoşumsu ve kadınsı. Diğer adı da Zeynep. Mahalledeki gacılar Zeyneeğp diye seslenir ve sahiden de e'nin yanında bi "ğ" olur. Nedenini de bilmiyorum.

Babam "hatun" diye seslenir arada tartıştıktan sonra Efsun der falan filan işte. Ha, babamın adı da Murat <3

Neysem, sizin annelerinizin adı ne? Ben eski adları seviyorum, garipler biraz ama hoş oluyor. Çevremden duyduklarımı sayayım bari, Güllü, Kezban, (sahiden var) Yeter, (çoh ilginç) Şeyime, (çok ciddiyim) Azize, Sultan, falan fistan.

Not; gözünüzü seveyim çocuklarınıza isim takarken onların bir gün nene/dede olacağını unutmayın. Sonra çok gıcıklayıcı oluyor.

Bkz; "adın ne amcacığım?" -ÖGEDAY evladım.

Amca geri gir içeri bi yaa.
Annenizin ya da babanızın adı ne?