Ya limon?
Prenses?
Honti?
Kağıttan uçak yapardık, patlangaçlar yapardık.
Tornet diğer adıyla bilyalı kayardık.
Kışın kızak kayardık.
Bilyalımızı, kızağımızı kendimiz yapardık.
Çember çevirirdik.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer yesir adında bir oyun oynardık. iki grup olur. her grubun bir kalesi olur. ( kale dediğimiz bir taş olabilir). kaleden sonra çıkan ilk çıkandan güçlüdür. son çıkan ilk çıkana dokunursa sobelemiş olur. böyle böyle sobelenir herkes tek tek. hangi grupta tek kişi kalmışsa kale koruması yapar. oyunda amaç kimse sana dokunmadan karşı kaleye dokunabilmektir.
kuka diyede bir oyun oynardık. saklambacın biraz değişiği. bu oyunu geceoynamak çok keyifli. ortaya bir tane zeytin yap kutusu konulur. ebe olan saklambaçtaki gibi sayar. diğerleri saklanır. saklambaç gibi saklananlar bulunur ve sobelenir. tek fark. saklananların amacı ebeden önce gelip zeytinyağ kutusuna tekme atar. bildiğin şut çeker. ebe kutuyu alıp gelene kadar yakalanan herkes kaçıp saklanabilir
Ortada sıçan,istop,taştan kale yapıp 9 aylık ama tabi bunun değişik versiyonları da vardı 41 aylık,90 aylık vb...,saklambaç,simit,uzun eşek...Şimdilik aklıma gelenler bunlar :) .80'leri bilmem ama 90'larda çocuk olmanın oyunlarından başka bir özelliği ise büyüklerimizin bizi çingenelerin bizi kaçırıp dilendireceklerini söyleyerek korkutmalarıydı ve her çingene görünüldüğünde kaçmak ya da yolu değiştirmek olurdu :) .Ayriyetten şimdiki nesli eleştiriyorsun ve evet belki teknolojinin esiri olmuşlar ama şimdiye kadar gelmiş geçmiş en zehir nesil olarak geliyorlar...
9 aylık - ortada s.çan :)
lastik - ip atlamaca - köşe kapmaca -
oynarken tarkandan şıkıdım şıkıdım şarkısını söylemek
you are the best tarafını uydurmak - yuvardımest derdim mesela hahaha :D
şarkıcılık oynar bi erkek bi kız şarkıcı = oya bora olurdum hareketlerini yapardık
turnike yarışmasını oyardık
futbolcu kartı biriktirmek için sakız kutuları alırdık... cips alır taso oynardık
plastik borulardan ok yapar savaşa çıkardık hahahha:D
herkes tetris getirir yarışırdık
pisi pisi otlardından savaş yapardık
taş devri ve şeker kız candy başlıyor diyip evlere koşardık
... keşke geri gitseydik hiç büyümeseydik !
Babam genelde sokaga çıkmamıza izin vermezdi , kacak çıkardık evden annem babam gelince ispiyonlardı bazen . Yakartop , istop , yere kutular icine sayilar yazıp taş sektirdiğimiz oyun vardı , ip atlardık bilegimiden başlayip iki kisi karsilikli ipi gererek oynadigimiz oyun vardı , 5 taş turnuvalarımız vardi , meşe oynardik sokaklara yatip, yerdeyim taşdayım oyunu hatirladiklarim ...
hani küçük kızlar olurduya kocalmışta küçülmüş denen onlardandım , yerde koşar ebeye seslenirdin yerdeyim yerdeyim diye 3-5-10 kişi ebe de onlar yüksek bir yere çıkana kadar it gibi kovalar elini değdirmeye çalışırdı - doğuya sürgüne gittiğim zamanlarda ise genelde köyden başka köyleri gezer "teyzem diyoki şunu iste bunu iste" der erzak toplardım heybeme ,misal bir öğleden sonrayı dut ağacının dallarında rüzgarla sallanarak geçirdiğimi bilirim ...
yakalayamazkiii yakalayamazzkiii :))
henüz kimse vememişti vedimm nen ...
la bütün sorularını gezdim 5 yıldız verdim , anlaştığımız fiyat hala geçerli ona göre ...
kompleks insanı yer bitirir kardeş :))
çatıda diş perisini beklemek saylanıyor mu :((
evet dişlerimi çatıya attırırdı babannem ,para getircek diye bende madem para var bende toptan halledeyim dedim bu işi ve çatıda beklemeye başladım , uyumuş kalmışım :(
ekleme
aglattınız :(
Cevap
33Cevap
Sonunda açabildiğin başlığı, süren dolmuştu ve ben açacaktım. asdkjfkg
Heyecanla bekledik o kadar...
-Atari salonlarında Street Fighter oynardım babamdan bozukluk alıp
-Kan ter içinde yakar top oynardık gecenin yarılarına kadar, annemiz balkondan sarkıp kızıncaya kadar.
-Ev telefonuyla sapıklık yapmak da çok keyifliydi :D
-Miletin misketini ütmek, taso briktirip anneyi delirtmek.
-Aç kapıyı bezirgan başı oynardık bi de, deve cüce oynatırdı öğretmen ilkokulda.
Hatırlıyorum:)
Sağolun efem, teşekkürler, hürmetler.
Harika günlerdi ya. Gece yarısı girerdik eve. Zaten neredeydik ki? Ya bizim bahçede ya da komşunun bahçesinde. En fazla sokakta, evimizin önünde.
Hey sen kız başına taso biriktirir, milletin misketini mi üterdin?
Kızım da sana benzemiş galiba, ağbisi misket oynamaz, kart biriktirmez o yapardı. Canım kızım çok özlediim.
Ankesörlü telefonlar yeni çıkmıştı. Bizim mahalledeki postanenin yanında sıra sıra vardı.Biz hepsinin numarasını ezbere biliyorduk.Çevredki dükkanlarda hazırkıta beklerdik.Bir kız telefon etmeye geldiğinde hangi kabine girse o numarayı arardık.Sonra girdiği diğerini.Şaşkınlığını seyretmek ömre bedeldi.
Sokak oyunlarini yazin türkiyeye gittigimizde onyardik , malum avrupada böyle bir sey yoktu hala yok :( ama o yazlar benim unutulmaz yazlarimdi :)
Hava kararincaya kadar oynardik :))) beni paylasamazlardi :D
Oynadigimiz oyunlarin bazilarinin ismini bilemiyorum ne yazikki :(
atariler vardı super mario oynar kuşu vurmaya çalışırdık.Kızlar bebeklerine elbise diker kumaşı kestiği için annesinden azar işitirdi.Stop oyunu vardı adını istop zannederdik. Taso,misket,mahalle maçı,seksek,saklambaç,köşe kapmaca,dansa davet,uzun eşek,simit oyunu,sessiz film,isim şehir... ve daha adını sayamadığım bir çok oyun vardı
Günümüz çocuklarına en iyi örnek geçen gün İstanbul'da kar yağdı.Dışarıda bir tane bile çocuk yoktu.Bayramlarda artık çatapat patlatan çocuklarda yok.
Elim demir oyununu hatırlayan var mı?
Ya limon?
Prenses?
Honti?
ilk defa duydum hepsini. Belki başka isimlerle biliyorumdur.
pokemon tasoları, futbolcu kartları, lastikle oynana çeşitli oyunlar, klasik saklambaç, sek sek falan oynardık. Birde ben en çok toprakla, kumla oynamayı severdim. Kovalarla, küreklerle falan. Herkes evinden şekil verecek kaplar falan getirirdi. Kaleler, pastalar, şehirler neler neler yapardık.
Limon oyununu erkekler oynardı. Limon kabuğu ile oynanır. Herkes yanyana yaklaşık 2 metre kare kendi alanını çizer. Ebe dışrarıda kalır. Limonu ebeye havadan atarlar. Ebe onu el değdirmeden ayak, diz göğüs, omuz ve kafada sektirerek oyuncuların alanına düşürmeye çalışır. Oyuncularda el kullanmadan limonu en uzağa göndermeye. Kimin alanına düşerse ebe olur. Ebe değişiminde limon alanlrın en ortasına konur.
Prensen bizim bulduğumuz bir oyundu sonra bayaa yayıldı.erkekler topla oynar.biri kaleci olur.Kalenin önüne bir alan çizilir.kaleci oradan dışarı çıkamaz,oyuncular içeri giremez.Oyuncular topu yere değdirmeden el kullanmadan birbirine atar.gelen pas yere düşürülmeden gol atmaya çalışılr.Topu yere düşüren veya dışarı atan kaleye geçer.bir sayı belirlenir o kadar gol yiyen oyundan çıkar.son kalan iki kişi kolaları içer.
Çelik çomak, yakartop, dokuztaş, saklambaç, istop, misket,.. büyüklerimiz biryerlerden rulman bulur biz de bilyeli arabalar yapıp yolda yarışırdık.
Kareli kağıt üzerinde amiral battı oynardık. Yine kağıt üzerine sütunlar çizerek hayvan, bitki, eşya, isim, artist, şehir başlıklarını yazar, bir harf seçerek bulmaya çalışırdık. Monopoly, Borsa oynardık.
Mahalle maçlarına giderdik.
Küçükken oyunlar bitmezdi ki. :)
Atari salonunun müdavimiydim, abim öğretti. :D Michael Jacksonlu bir oyun vardı, onu da severdim. Hani kırmızılı beyazlı çakma maykıllar. Adını unuttum:D
şimdiki çocuklara bakıyorumda eskiden oynanan her oyuna uzaydan gelen oyunlar gibi bakıyolar...
bence şimdiki çocuklar çocukluklarını yaşayamıyorlar sürekli bilgisayar teknoloji peki bizim sokakta oynadığımız saklanbaç,yakar top,ip,çizgiler vs.. oyunların zevkini bu bilgisayar oyunlarında gören bi kişi gösterin bana ?
ilerideki çocuklar daha beter olacak...
bu bizimde suçumuz aslnda
:)) :D
Meşe oynardık (bileyeye İzmir'de meşe deniyor, İstanbul'a taşınınca öğrendim) başı vuran hepsini alırdı, çok güzel AGAF dediğimiz düz beyaz üzerinde mavi sarı kırmızı renkleri olan lar daha değerliydi :D Hatta bu oyunda 2 sokağın birbirine girdiğini bile hatırlarım :D :D :D :D
simit çok oynardık ya sesimiz kısılırdı :) köşe kapmaca oynardık, geceleri saklambaç oynardık, el kızartmacaoynardık, aç kapıyı bezirgan başı , yakar top , kim kiminle nerede , kralın tacını kim çaldı ,istop oynardık , taso oynardık , isim şehir , amiral battı falan aklıma gelenler yazarken baya oyalandım hepsini yazarken tek tek hatırladım o günleri :)
Bizim sokakta karı koca iki huysuz ihtiyar vardı.Hep onların bahçesine kaçardı.Kim alacak diye sayışırdık.Bazen onlar önce bulur ve keserlerdi.Birgün adam kaçan topu almış kapıya getirdi. Biz şaşkınız, adam topumuzu getirdi verecek! Kendisinden hiç beklenmedik şey.Adam topu yere koydu, öbür elinde tuttuğu lazımlığın içindeki tüm pisliği topun üstüne boşalttı.İğrençti.Kimse almadı :(
su zamanda cocugum olsa ultra guvenlikli site harici ben de sokaga salmam. sosyopat mi olacak? olsun butun cocuklar. organlarinin satilmasindan, kacirilmalarindan, dilencilige zorlanmalarindan, tecavuze ugramalarindan iyidir. parkta markta oynasin ne bileyim. hayat artik bizim zamanimizdaki gibi tozpembe degil. ha gel de mahallelerde park bul, cocuklarda suc bulacagina. o da ayri.
Evet aynen katılıyorum. 3 çocuğum var aynısını yapıyorum. Fazla baskıcı olmaktanda korkuyorum aslında. Ortanca kız 9.sınıfta ve tam ergenlk dönemi sebebini bilmeden bana isyan ediyor, arkadaşlarım özgür diyor. Yılbaşı programına gitmek istedi izin vermedim. Anlatamıyorum ona.
Sıkıntıdayız.
arkadaslarini eve cagirsaydiniz keske.
kafe sahiplerinin telefonunu aldiktan sonra sorun yoktu bence. gider alirdiniz.
sizi kotu bilmesinden cok uzaklasma ve yasadiklarini saklama ihtimali, ailesinin ona guvenmedigini dusunme ihtimali uzerinde duruyorum.
Betona tebeşirle platformu çizerdik ve 3 taş dama oynardık. Yerden yüksek, saklambaç, taso, evcilik, alman kalesi (topa bir defa dokunmak şartıyla tek kale maç :D ), yakantop, istop, kağıt-taş-makas, uzun eşek,...,sapanla şişe devirme, öyle gidiyor işte :D
Misket
Futbolcu kartları
Gazoz kapağı
Kızların saçını çeker kaçardım çok zevkliydi
Bide geçen muhabbeti oldu eve geldiğimde bütün kollarım sümükmüş kollarıma silermişim eee mendil vermemişsiniz demekki dediydim veriyorlarmış mendil tertemiz eve geliyomuşum kollar sümüklü:/
Attalos, o zaman kağıt mendiller, kağıt havlular veya kağıt peçeteler yoktu ki. Hele hele ıslak mendil hak getire. Diğer adıyla yağlıca yani bez mendiller vardı. Tertemiz yıkanır, ütülenir, katlanır ve çocuğun cebine konurdu. Ama nasıl kıyılacak ki o tertemiz mendile, sümük mü silinir ona? O tertemiz yine cepte dururdu.
Bizim sokakta gazoz imalathanesi vardı. Oğlu benim yaşımda (halit) kızı 2 yaş küçüktü (hülya) çocukluk arkadaşlarımdı. (kulakları çınlasın) Gazoz kapağı biriktirmeye ihtiyacımız yoktu bizim. Gazozhaneden hiç kullanılmamış kapakları alır, başka mahallelere (sokak) hava atmaya giderdik, ne yalvartırdık o çocukları be. :))
ip atlamak, tombik, toplu saklambaç, yağlı kayış, istop, yerden yüksek, saklambaç, dansa davet.
mahallemiz çok neşeliydi bu oyunları tüm çocuklar anneler babalar hep birlikte oynardık. gece eve ailecek yatmaya girerdik.
Dansa davet çok burjuva bi oyun galiba. Bizim yörede halaya davet versiyonu oynanırdı :))99
Aynen :)) Mendil kapmaca var ya onu da çok kreatif hale getirmiştik biz. Mendili alan halay başı olurdu :)))99 Her oyun halaya çıkardı bizde.
10 kişi nintendo da Tsubasa 2 oynardık.Ordan aldığımız gazla dışarda maç.Sabah 7 gece 2 maç mesaisi.Akşam 9 da mahalle maçı yapdığımızı bilirim.8 e 8 falan.Tabi yıl 1998 - 2002 arasıydı.Daha önceler pek dışarıya çıkmazdım.89 doğumluyum bu arada.Bazende bisiklet turu yapardık.Böyle geçti bizimde.Yakar top falande oynardık ama ayakla şut atarak :D
Birde Pokemon tasolarıyla falan sokakda oynardık ne zamanlardı.Şile yani futbolcu kartlarıyla oynardık gene sokakda. :)
evet güzldi.Her zamanın bir güzelliği var ama.
Yağ Satarım bal satarımmm :)) Ayağımın altı 36 vardı bide dansa kaldırmaca okulda oynadığım oyunlardı :)
Körebeyi severimm :) 9 Taş (ortada kuyu var yandan geç :) )
Bezirganbaşı vardı bee kızlarla ne oynardık..
Sek Sek falan ah ah..
bende senin yazdıklarını bilmiyorum ne tesadüf :)
anlatmaya çalışsanda yaşamadım sonuçta anlayamam..
ne mutlu sana
söylenenlerden farklı olarak istop, yağ satarım bal satarım, 9 aylık, yakar top, bom, seksek, hırsız polis, isim şehir, kim kiminle nerede, sos, nesi var, simit, mendil kapmaca, aç kapıyı bezirganbaşını sıralayabilirim bende :)
Yağ satarım, bal satarım.
Ustam ölmüş ben satarım.
Ustamın kürkü sarıdır,
Satsam onbeş liradır.
Zambak, zumbak,
Dön arkana iyi bak.
link
Senin yaşın 23 nerden biliyosun bunları ya. Biz özellikle kış geceleri oynardık bu oyunları. İsim şehir ne heyecanlı olurdu. Kim kiminle oyununda ne enteresan sonuçlar çıkardı.
Kuka. topa vurup saklanırdık ebe topu alıp sabit bi yere koyup bizi aramaya koyulurdu. bulunca topa sobelerdi bulamazsa saklanan kişi topa tekrar vururdu ebelenenler tekrar saklanırdı.
Basit bir diyişle top'lu saklambaç :)
dansa davet, aç kapıyı bezirgan başı, yağ satarım, çinçan, ip atlama, çivi, misket ...aklıma gelenler bunlar
bizde "bir sıçan, iki sıçan, üçte kapana kapan" dı :D dolaba kaçan ilk duydum
Zımba
Uzun eşek
Birdir Bir
Şap, kuyu, dizi ( bilye oyunları isimleri yöresel farklılıklar gösterebilir )
Yerden yüksek
Pokemon Tasoları
Futbolcu kartları
Bunları oynamak caiz mi hocam?
hiç sorma o kayak işini biz deli gibi yapardık ayrı bir zevk verirdi o zamnlar köyde idik. şu mavi büyük bidonları 2 ye kesip dağa doğru çıkıp karşımıza köyün evlerini alıp başlardık kaymaya şansa hiç eve çarpmadım :D
abimle kumdan kanal yapar su dökerdik,istop,düşüren eşşek,yağ atarım bal satarım,yakar top,futbol,kartopu,saklambaç aklıma gelmiyo fazla hiç unutmam abimle yemek yerken ben senden aha çok şey görüyorum diye saçma bi oyun oynardık
kağıttan kayık yapmayı hiç bi zaman başaramadım malesef o duygudan yoksunum :(
ben onları da yapamıyodum :/
gerçekten üzücü bi durum abm sivri uçlu uçaklarını kulak deliğime sokardı
o bana neler çektirdi bilemessin hala yapamıyorum öyle şeyleri bu travmayı atlatamadım bu yaşa geldi eşşek kadar oldu hala saçma sapan şeyler yapıyo
kesinlikle yapıcam :)
pc de oynayıp da şimdi bulamadığım oyunlar:
volfied ve supaplex
bilen var mı? ya da bulan?
Bilye
Kose kapmaca
Yerden yuksek
Sek sek
Ortada sican hassshsjshsjej
Korebe
Yuzuk kimde
Yag satarim, bal satarim ustam oldu ben satarim ahahah
Sos
5 tas
Kutu kutu pense
Ve evcilik ahshsjsjsk
Tahta üzerine çakılmış cam çivilerden yapılan futbol sahasında en küçük para ile (sanırım 5 lira idi) futbol turnuvaları :)
kuka diye bir oyun vardı, 9 taşa benziyordu ama birkaç kuralı farklıydı, ay göründü diye bir oyun vardı takımlara ayrılıp saklanıyorduk karşı takım oyuncularının kalesini onlara görünmeden bulmaya çalışırdık.. futbolcu kartları vardı..
onedio.com/.../200-fotografla-90-lar-cocuklarini-gecmise-goturecek-dev-galeri-344605
Bunu buraya bırakıp gidiyorum :)
ben şimdinin genciyim ve küçük yerde yaşamanın avantajıyla bilirim o havayı. hatta şaşalama dönemim de oldu düzen değişince.
renk oyunu oynardık. yerden yüksek. yakar top. saklambaç. futbol. poşetle kayak(şimdi kar yağıyo kaymaya çıkan yok süt bebelerin), istop, kağıt lüleleri mermi, boruları silah olarak kullanarak iyi-kötü savaşı, konvoyculuk, bisiklet yarışı turnuvası, aylık oyunu, gıcı savaşı, mahallenin yanında ki dağda ekmek içi piknik. :) bağırırdım "anneee ekmek içi sallandırsana" diye. karşıda yeşillik vardı. beton yaptılar. :((
daha çok vardı ya. isim şehiri daha farklı formatta oynardık mesela. ah gri betonlar!
Ayakkabıların içine toprak doldurur kamyonculuk oynardık meşhur 9 taş oyunumuz vardı
hakim jandarma oynardık (kibrit kutusu ile oynanır hakim ceza verir jandarma uygulardı )
Köy çocuğuyuz çocukluğumuz çobanlıkla geçti oyuncağımız elimizdeki değnek ayakkabı yerdeki taşlar ama çok zevkliydi o pahalı oyuncaklar halt etmiş
benim gencigim misket ve tasoyla gecti bi poset misket yapmıstım tasolarda butun seriyi tamamlamıstım simdi oyle seyler yok
hatırlamaz olurmuyuz hiç misket oynamayı ketez sürmeyi ..unutulurmu hiç
Yakalamaca oynardık ben hep mahallenin güzel kızlarını tenhada yakalardım :///777
Yağlı kayış ve uzun eşek oynardık
Hardcore oyunlar sonuçta
Öle gey gibin yakar top bilmemne kasmazdık.
tesbihimi gördün mü
uzun eşek, saklambaç, çelik çomak- 3 taş 5 taş 9 taş 12 taş:))
Kemer, gecenin bir körü saklambaş,üç taş,dokuz taş,tasolar,misketler vs. :D
tsubasa oynuyoduk bi ara...japonca alfabeyi çözdük şifre yazcaz diye :D
Tornet kayardık, oyuncak plastik arabalara tel takıp direksiyon yapardık, uzun eşek oynardık, kışın kar yağdığında karın üzerine su dökep buz pisti yapardık, çıtalı derdik biz uçurtmaya, sapan yapar bahçe bahçe gezerdik.. Ve mahalledeki her bahçeye sırasıyla dalardık.. Kendi bahçelerimiz dahil.. Özlüyor muyum? Eve çok özlüyorum.. :(
bezirgan başı, kutu pense, yakartop, saklanbaç, yağ satarım bal satarım
Şimdiki çocuklar hangi oyunu biliyor ki diye sormak daha doğru olur bence, teknoloji bebeleri =))
sabahtan akşama kadar oyun oynadığım günleri bilirim saklambaç, ip atlama, kovalamaca, orta sıçan vsvs
dokuz taş,çelik çomak,harimole,yağ satarım bal satarım
80 ler 90 lar deniliyorya ben şunu bir türlü çözemedim 85 doğumlu biri 80 lermi oluyor yoksa 90 ların çoçuğumu oluyor aynı durum 95 ler içinde geçerli :D bunu anlayan varsa cevaplasın :))))
sen hangisini seçmek istersen onu seçebilirsin :)
Körebe saklanbaç köşe kapmaca
İp atlardık deli gibi emma estesya diye:)
peçit hatırlayan var mı?
deniz kabuklarıyla oynanıyor, 6 taş atıyorsun sayısına göre taşını ilerletiyorsun. biri diğerinin üstüne gelirse kırar falan eğlenceli oyundur :)
ben amiga 500 oynardım ne pc idi ama
evet hatırlarım. ne günlerdi be
üçlü grup ve simit'i kimse yazmamış yazayım dedim bu arada aglattınız :(.
5 taş oynamayı beceremiyodum ben:(
Kimse ebe tura bir ki üç oynamamış.
dokuz aylık oynardık :D
dokuz taş ,çelik çomak
kutu kutu pense geldi aklıma.
bence bilmezler alayı pcde takılıo
Kagit uzerine cizip fasulyelerle düz oyunu oynardık
loney tunes ve pokemon tasoları
futbolcu kartları
Bizde yani 70 yıllarda çocuk olanlarda eski sinema oyuncularının kartları vardı. Türkan Şoray, Ayhan Yıldız. Bak şimdi hatırladım, bende hiç senin kartın olmadı Nuri ağbi. Büyük eksiklik. Tekrar çocukluğuma dönmek istiyorum, senin kartını da alacağım. Acayip işe yarardı, tabi yanında bi de gazoz kapağı olması şartıyla :))
Doktordum ben.
duygulandım lan.
ÇELİK ÇOMAK OYNARDIK
Çok adam dövdüm la ben o oyunda :))
bana mı didin :)) gel bakim gell
demirdenkorksaktrenebinmezdi do biliyorum ben de :)) tüm karete kidleri toplamış gelmiş adam , olum teker teker gelinn teker teker ...
Yürüyeni boşver sana bişi olmasın :))
tüftüf müçi istop vb
POKemon Tasoları
el kızartmaca
taş,kağıt,makas
simit oynar ölümüne dayak yerdik :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar