MEVLANA'nın bu sözü için neler düşünüyor sunuz?MEVLANA'nın bu sözü için neler düşünüyor sunuz?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Nasrettin Hocanın Ye kürküm Ye hikayesi aklıma geldi şimdi.İyi bir kıyafet içinde saygın bir kişilik olabileceği gibi zayıf ahlaklı bir kişi de olabilir. Aynı şekilde kılıksız, kötü giyimli biri de göründüğünün tersine çok saygı değer birisi olabilir.
ınsanı ınsan yapan et kemık derı yada kıyafetler degıl ınsanı ozellıklerdır. akıl sevkat merhamet sevgı saygı onur edep vb. gıbı. ınsan bu ozellıklerını kabedınce ınsanlıktan hayvanlıga dogru bır gecıs yapar mevlana bu sozuyle bence bunu kastedmıstır
AMA BU SÖZ MANASI HOŞ OLSA DA MEVLANA'YA AİT DEĞİLMİŞ.
düşünmeye gerek yok fazla üzerinde neden dersen herkes çok beğenir bu sözü ama kimse de uygulamaz, uygulayamaz. insan doğası ve algısı buna müsaade etmiyor
Eşege altın semer vursan eşek yine eşektir,tipine bakıpta adam sandıgın öküzdür,önemli olan yüreği ve beynidir,deger yargılarıdır,Çok dogru bir söz.
Cevap
6Cevap
Adamlık dış görünüşte değil diyor haklı e her zamanki gibi doğru olarak. Mevlana'nın sözünün üzerine ne denir ki ?
sanal vaizlik yapana huriler esirin ardından görünüyor ama elletmiyorlarmış hocam:( kadınlar için de aynı şey geçerli mi hani bu dünyada erkeklerle çok konuşmamız yasak ya.
nice insanlar gördüm beyin yok nice beyinler gördüm neydi lan devamı. s
çok dogru bı laf ne ınsanlar var karakterı olmadıgıneden kendısıde yok gıbıdır yanı varlığıyla yokluğu aynıdıdr
Sözün bittiği fakat anlamların dolup taştığı nokta ~ Hayranım tek kelime ile.
Hah, geldi gene.. :))
:))
Düşünecek daha güzel şeyler var.
Günümüzde dahi geçerliliği çok fazla olan bir söz.
Katılıyorum..Görüntüler yanıltıcı olabilir.
güzel şeyler düşünüyoruz
doğru söze ne denir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar