"Seni arkadaş olarak görüyorum" samimiyetsizliği nedir?

ekşi sözlük'te takılırken denk geldi birşeyler paylaştım, burda da bu konu üzerine bir soru sormak istedim.

Bana göre bu durum karşı tarafa doğuştan eklenmiş bir özellik gibi geliyor. Bizim için hiç hoş değil hatta berbat bir durum. Hani erkek tarafından da bikere bile duymadım; tamam, arkadaş olalım cevabını ama ısrarla günümüz Türkiye'sinde bu lafı duymak endişe verici ki, bu lafı duyan adamların %99'u da eyvallah der çekip gider. Sonrasında arkadaş taklidi yapmalar felan sinir bozucu bir süreç gerçekten. Çin işkencesi gibi...

Şimdi diyeceksiniz ki, karşımdakini kırmamak adına yapıyorum, ediyorum, söylüyorum.

Zikretmeniz gereken cümleler örnek olarak veiyorum;

-kusura bakma aynı şekilde hissetmiyorum,

-senden hoşlanmıyorum,

-seninle ilgilenmiyorum

demek yerine;

-seni arkadaşım/dostum görüyorum,

-ama seni kaybetmek istemem,

-sen çok iyi bir insansın

gibi artık kitsch sayılabilecek kalıplaşmış zırvaları sayıklamayı kibarlık addediyorsunuz. . Eğer derdiniz karşınızdakini, onu da kendinizi de üzmeden kopartmaksa, açık yüreklilikle çıkıp ilgilenmediğinizi söylemeniz lazım. Yani cesaret gösterip sorunun sizde değil basbayağı onda olduğunu söylemeniz lazım. Bu o kişinin kusurunu yüzüne vurmak anlamına gelmez. Bir şekilde ikinizin uyum sağlayacağınıza inanmadığınızın dile getirilmesi olacaktır, ki zaten esas olan budur.

Ha tabii asıl amacınız kopartmak değil de kancayı takıp ciğerlerini deşmekse, bu söylemden daha etkilisini de ömür billah bulamazsınız.

Kısacası, karşı tarafın bu konu hakkındaki acizliği, korkaklığı ve samimiyetsiliği erkekleri bezdirdi!
"Seni arkadaş olarak görüyorum" samimiyetsizliği nedir?