Totem Örnekleri: Futbol maçında takımının 3. golü atmasını isteyen kişinin “üç, üç, üç” şeklinde tezahürat yapması, milli piyango çekilişinde çıkmasını istediği sayıyı içinden veya sesli olarak tekrar tekrar söylemek sınavdan önce okunmuş su içmek, otobüsün gelmesi için sigara yakmak, sınava girerken uğurlu tokayı takmak ya da tişörtü giymek futbol takımı kazansın diye maçını izlememek, sınavdan bir hafta önce tırnak kesmemek, sınav sonucuna kendisi bakmayıp başkasına baktırmak üniversite sınavını kazanma sebebi olarak o gün giydiği tişörtü düşünmek, sevdiği kişiyle beraber olabilmek için sürekli onun hayalini kurmak :-)
Totem olayı futbol konusunda oluyor genellikle sıkı bir taraftardır ve kendince totem yapar işte ben bu maçda totem yaptım böyle yaparsam hep kazanıyoruz inancı yani takımının galibiyetlerinden kendinede bi pay çıkartır ben bole yaptığım için hep kazanıyoruz falan
Kadınların totemi olurmu bilmem yani futbol dışında totem yapan olduğunu sanmıyorum.
totem yüksek enerji taşıdığına inanılan kişi ya da nesnelerdir.bu enerjiyi taşımak güç gerektirir.bu sebeple totem olan şeye dokunulmaz.bir çeşit şanetli de sayılabilir.toteme dokunana ya da ona uzun süre bakana ölüm getireceğini düşünürler.kimi kabilelerde hiç sönmeyen ateşler vardır(gaz filan şeyolmuştur sanırım,neyse) işte bu ateş totemdir.üzerinde yemek pişirilmez pişirilirse öldürür vs.
Her servis öncesi şortunu düzeltir havluyla yüzünü kolunu siler sonra burnuna dokunur sonra iki kere saçlarını kulağının arkasına atar. istisnasız her servis öncesi sırasıyla bunları yapar.
Totem kimi insanın aslında çoğu insanda olan ama abartıldığında çokçabuk açığa çıkan bir his duygu davranıştır,bu kimi zaman kutsallaştırmaktır,kimi zaman davranış olarak sergilemektir,kimi zamanda hislerinde olan duygudur örnek:Misal sen hep sağdan gidince şanslı günündesindir,ama yolda arkadaşın gelip senın yerını kaptında orası benım uğurlu yerim deyip geçebilirsin kızabılırsın buda bır totem gibi birşeydir,aşırısı zararlıdır,Aşk Tutulması filmini Fenerbahçe Sevdasını ve birçok totem görüceksin:)
Okul bahçelerinde totemden çok ne var güzelim. Totemi kutsallaştıranlar milletin camideki yatırların ziyaret edilmesine karşıdırlar fakat kendileri her poposu sıkıştığında ankaradaki tapınağa koşmaktanda vazgeçmezler.Taptıkları totemin unutulmaz olması için heryere onun adını vermek onlar için bir alışkanlık ve saplantı haline gelmiştir. Amerikada-Avrupada o tür kahramanların adı 1 yerde be 1 taneyle sınırlı olarak yaşatılırken bizim 81 ilin bütün ilçelerinde adı geçen mahallesi-sokağı-caddesi-bulvarı-avm,si - kültür merkezi - okulları - dernek şubeleri mutlaka olmak zorundadır yada olmaktadır. Her parkta-meydanda- heykelleri mutlaka vardır. Biriler sivil devrim yaptıda daha bu sene okul kitaplarındaki resimlerini,hitabesini kaldırdılar. Gün gelecek bütün ilçelerdeki adı ve heykelleride kalkacaktır. O totem haline getirilen şahısı bende severim fakat totem haline gitirilmesini doğru bulmuyorum malesef.
Örnek; her fenerbahçe maçı olduğunda eve Cikarken asansöre binmicem merdivenle çıkıcam eğer asansörle cikarsam yeniliriz. Totem bişey uğruna bişey söylemektir eskiden çocukken hepimiz yoldaki taşlara basarsam salagim falan demisizdir bu da bir totem alsinda
Benim totemim demiyimde başım sıkıştığında okuduğum bir dua var o duayı ne zaman okusam endişe ettiğim şey selamete eriyo.. 😉.. Dua da bu; Bismillahillezi Duasının Türkçe Okunuşu “Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdi ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim.”
Anlamı Allah’ın yüce ismine sığınana yerde ve gökte hiç bir şey zarar veremez! O, her şeyi işitir ve her şeyi bilir.
biz Türkler totemi bir durumun gerçekleşmesi için yapılan diğer bir durum olarak biliriz. Ancak gerçekte Amerika ve Avustralya kıtasında yayılan bir inançtır. totem genelde mutlu olmak istediğinde yaparsın birşey olması için gerçekleşmesi için yapılır. bide aşk tutulmasını seyrettiysen tolgahan sayışman orda totem yapıyor :)
Herhangi bir durumda istediğin bir şey olursa o duruma geldiğin vakit tekrar istediğinin olmasını düşünmek bir nevi batıl inanç. Mesela Galatasaray maçlarını boynumda atkıyla izlersem Galatasarayın kazanacağına inanmam. Bu bir totem. Ya da wcye girersem maç esnasında takımın gol yiyeceğine inanmam 😄
Totem, halk arasında bir durumun gerçekleşmesi için, diğer bir durumun yapılması ya da yapılmaması olarak bilinir. En azından bizim toplumumuzda totem kelimesi yalnızca bu anlamda kullanılır. Ayrı zamanda Kuzey Amerika’da ve Avustralya’da yayılan bir inanç olarak da bilinir. İnsanlar taş, ağaç, hayvan gibi şeyleri kutsal olarak kabul edip bunun ismine de totem derler.
yerlilerin inançlarını gösterme şekillerinden biridir ve malesef bazı bilinçsiz insanlar bu tarz şeylere yönelerek maneviyatlarına ne kadar zarar verdiklerinin farkında değiller sanırım kendi dinimizi öğrenmek konusunda giderek cahilleşiyoruz örnek yoga, meditasyon gibi şeyler uzakdoğu dinlerinin ibadet şekilleridir..
Totem: istenilen bir durumun, olayın gerçekleşmesi halinde; aynı olayın tekrar gerçekleşebilmesi için gerçekleştiği zamandaki yapılanları tekrarlamaktır.
Valla ben hala yapiyorum istemsizce. Mesela "saate baktığımda son rakam tek sayiysa istediğim olacak" tarzinda yani örnek verdim Şu an . Bu ve buna benzer seyler. Ama buna bagli kalmiyorum yani yine de kendimi alıkoyamıyorum.
Yapılan herhangi bir şeyin uğurlu geleceğine inanmaktır...
genelde futbol fanatikleri yapar... Örneğin, maç günü giydikleri bir forma vardır ve onun uğurlu geldiğine inanırlar... Bu formayı giyerek totem yaptıklarını söylerler...
simdi sizlere bir cok acıklamasını yapacağım mesele bir esnafın benim dükkanımın önünden bir köpek veya kedi gectiğinde o gün benim için cok kazançlı oluyor. Gibi seyler veya ufakken oynadığımız misketler hani bazı cocuklar der ya bu benim uğurlu misketim :D veya is yerlerinde yapılan siftah yani kasaya giren ilk para. gibi bir çok sey var
Büyüye girdiğini sanmıyorum ama bu tarz şeyler bana saçma geliyor. Çok sağlıklı uygulamalar olduğunu düşünmüyorum. Eski sevgilinin dönmesini istiyorsan, ona dair takıntılarını serbest bırak
Sen o dönsün diye ısrarla istedikçe kafanda planlar kurdukça ona negatif enerji gönderirsin. Ayrıca onun dönmesine odaklandıkça geçmişte yaşarsın ve aşk hayatını bloke edersin. yani yapacağın şu ki onu umursamayacaksın. dönse de olur dönmese de olur diyeceksin
Mesela bir cafedesin. kapidan iceri bir kadin girerse eski sevgilim bana doncek, erkek girerse donmiycek dersin. donerse totem tutmus olur. yaptim tuttu benim baska bisey mesela
çok istediğim bir şeyse eğer hemen o an içimden 39 kere söylerim ve bunu yaparken hiç ara vermem kimseyle de konuşmam dua gibi bir şey oldu benim için. bazen zorluyorum kendimi yapmayım diye yok, olmuyor :)
mesela ben önemli bir sınavım açıklanacağı zaman hep akşam tam saat 5 te sisteme girer bakarım çünkü sınavımın sonucunun böylece iyi olacağını düşünürüm.
Maçla ilgili bi terim değil ama maç üzerinedn anlatırsam bazıları der mesela şu maçı ben izlemeyince hep kazanıyoruz der totem yaptım bugunde izlemiycem vs. der bunun gibi şeylere denir.
evet bazı kızların totemi sevgilisinin aldığı oyuncak ayısıdır yada kolyesi onu takınca uğur getirir sanar yada o ayıyla o gece uyuyunca herşey güzel olacaktır gibi tabi bunlar genel totemler sadece bir dilek için yapılan totemlerde vardır maddi ve manevi olabilir kuyuya para atıp aşk dilemek yada dua edip gerisini tanrıya bırakmak gibi ... kısacası elinden hiçbirşey gelmeyeceği için elinden birşey geliyormuş gibi yapmak .
bu kararı aldıktan sonra her gün okula giderken aynı kişiye sadaka veriyodum bir kaç gün verdim ve bidaha orda görmedim :) baya verdiğimi hatırlıyorum ama kendisine ev almış bile olabilir :)
cenabet ne ders notuma bakarım ne iddaa oynarım ne de başka birşey :) kısacası abdestli gezmek yapacağım iş için totemdir :) birde maç izlerken yer değiştiririm sürekli :) adamlar ataktayken bildiğim bütün duaları okurum :)
totem şudur örneğin bugun maçı tek ayak ustunde ızlersem macı kazanacazdır eğer kı ayagını yere ındırırde yenılırse benım yuzumden yenıldı gıbı bişidir
İnkar ediyoruz belki ama totemi hep yapıyoruz sanırım. Benimki kendimi şartlandırarak oluyor biraz. Mesela bir şeye ulaşmak için önce onunla alakası olmayan bir şeyi yapmam gerektiğine inandırıyorum kendimi.
Totem yapılışı için gerekli malzemeler un yumurta sut şeker. Yapilisi malzemeler uygun olculerde karistirilarak 180 derecelik firinda pisirilir toteminizi afiyetle yiyebilirsiniz 😊
Milli macta cok seneler once yaptigim totem sayesinde david beckham. Panalti kacirmisti kem gozlu oldugum soylenir :) ayagi kayip dusmustu hirbo herkes bemi evliya sandiydi :)
ooo sana da kırk saat burada açıklama mı yapalım. fazla takma işte, gerçeklik payı yoktur. tabi halk arasında totem yapmak anlamında kullanılan tabiri mi kast ediyorsun yoksa diğer anlamlarda mı
En İyi Cevaplar