Savunma sanatlarıyla Uğraşanlarınız varsa.Buraya yazsın.
Dereceleri varmı.
Size göre hangi savunma sanatı daha iyi
Kız erkek farketmiyo.Herkes yazsın
Dereceleri varmı.
Size göre hangi savunma sanatı daha iyi
Kız erkek farketmiyo.Herkes yazsın
Çoğunu yaptım. Wing Tsun eğitmenliğim var şu anda, belki bir ara salon çalıştırırım.
Kişiye bakar bu işler. En başta kendine güven olmalı, pısırık adama dünyanın en iyi silahını versen iş yapamaz.
İyi olması yeterli değil, sevebilmen lazım. Sevmediğin sporda başarılı olamazsın. Kısa sürede sert dövüşmeyi öğreneyim dersen kick boks, muay thai, box iyidir. Kendime sanatsal anlamda da bir şeyler katayım, uzun sürede öğrenmeye razıyım dersen Wing Tsun, Bjj, Ninjitsu. (Bjj ve ninjitsu Tr'de çok gelişmiş değil, hocasını bulmak mesele)
Aikido kendi adıma söyleyeyim, çok sakin adamın işi. ÇAbuk sıkılabilirsin. Sokaktaki insanlara karşı kendini iyi savunursun. Lakin bir boksör ile karşılaşırsan aikido ile pek bir seçeneğin olmaz.
Özetle, wing tsun ya da boks öneririm. Hangisi hoşuna giderse.
Peki bayanlar için uygun mu boks?
Sen sifu musun?EBMAS'ta mı çalıştın?Ayrıca BJJ ile ilgili Türkiye'de güzel veren bir yer var.Igor Silva'nın altındaki Balaban jj takımı.Ben oradayım.Bu sene IBJJF'in London Open Mat turnuvasında dört tane madalya aldık.EBMAS'tan Sifu Egemen Baranok'ta bizle beraber.Birçok kişi bizle gelip çalışıyor.Onun dışında söylediklerine katılıyorum.Ancak Wing Tsun'un sokakta çok etkin olduğu yönündeki iddiaya pek katılamıyorum.Zincir yumruk olayı birazcık yapısına ters gibi.Aynı şekilde BJJ'de tek kişi ile
yapılan da etkili.Ama iş sokak kavgasında çok kişi ile karşı karşıya kalmak olabilince işin seyri değişiyor.
Sifu değilim. Ona daha çok uzun zaman var, önce kendi hayatımı düzene koymam gerekiyor. Bjj konusunda aynı şeyi söylüyoruz, hocasını bulmak mesele diyorum. Karate gibi her şehirde düzinelerce salon yok. Bjjde sadece spor olsun diye değil de dışarı için de derse kişi, tabiki ekstradan dövüş eğitimi almalı. Zincir yumruğa gelince, wtde işin pazarlamasından dolayı geç öğretilen şeyler var. Zincir yumruk, gerçek anlamda atmasını bilene çok büyük avantaj. Sifumuzun sadece bir dokunuşu ile bütün gün
WT-BJJ karışımı.Uff.Felaket birşey oluyor.Gördüğüm için biliyorum :) Tanıştığımıza ve karşılaştığımıza çok memnun oldum :)
babam kung fu hocası bi' ara çalıştırdığı yerde takılıodum orada edindiğim bilgiye göre kung fu hepsinden daha etkili..
daha devam etmio hocam eskiden bi' salonu vardı..
Ben tekvandocuyum siyah kuşak 2.dan . Tekvandocu tekvando iyi der karateci karate iyi der. AmA aikidoya karşıda ilgim yok değil :) savunma sanatı iyidir;)
hocamız bana Taekwondo Tam savunma sanatı değil derdi...Ama ayriyetten hapkido öğretirdi.
Ben savundum çoğu kez ama hocalar doğru söyler ;)) Hapkidoda çok güzel şu sopalarla yapılan dimi
Yakın dövüş işte.Sopa bıcak yumruk tekme :)
:D süper yaaa
Ama bilemiyorum Tekvando müsabakalarına bakıyorum sanki hiç bişe bilmiyorlarmiş gibi Tekme atıyolar.SİYAH kuşak müsabakalarını görmedim.LİNk varsa atsana.
Türklerin maçlarını bende sevmiyorum zaten molayla sakatlıkla geçiştiriyorlar herseyin kolayına kaçılıyor malum. Şu korelilerin maçlarını bir izle. O tekmeler havada ucuyor güm diye oturuyor karşılıklı. Bizde bir taraf döver diğeri bakar dayak yiyor tırsar numaraya başlar ;)
Oda Doğru Türkiyede pek güzel değil maçlar. siyah kuşağı bilmiyorum ama sanırım onlarda aynı olabilir. Ha bide Hep aynı şeyleri yapıyolar çeşit çeşit teknikleri var aslında Tekvandoda ?Genelde tekme kullanılır ama onunda birsürü Çeşidi var öyle dimi ?
Evet ama maç için baya tekniğimiz var. Poomseler neredeyse her yıl değişiyor . Ben şu sınav dönemini bir atlatyımı aikido hapkido atıcam kendimi olmuyor böyle :) :D. 6 ay gitmedim 7 kilo aldım ;)
Nerde gidiyorsun Tekvandoya
Isparta :)
Cevap
8Cevap
dövüş sanatı diyorsan ben varım :) kick box yaptım 7 ay eğitim aldım. müsabakalara katılmadım
dostum kilo verme hakkında pek bir bilgim yok ben kilo aldığım için 181 boy 84 kiloyum kilo almayla ilgilenmiştim ama bildiğim kadarıyla kullandığın bir vitamin ve hücrelerdeki yağları yakmaya yarıyo binevi oksijen vazifesi görüyor yağ yakma amaçlı. fakat 2 haftada 10 kilo hızlı bir düşüş bunu yavaşlatmalısın ciddi sorunlarla karşılaşabilirsin ayrıca boyunu ve kilonu bilmiyorum ?
Ne ile ilgilendiğine bağlı,savunma sanatı demişsin en iyisi aikido,2,3 yıl ögrendikten sonra tai box canavar olursun.Saldırı için cok gizli spor ve spor salonu var
Aikidoya baslamistim, yas 19, heryerimi morarttilar biraktim.
Geçmiş olsun ozaman sana :)
eh baya oldu ama sagol
:DDD
Dayanamadım :(
Shotokan Karate siyah kuşak 1.dan,1.dandan sonra bir süre Kyokushin karate de yaptım.1 yıl kick-boks,şuanda 6 aydır da BJJ öğrencisiyim.
Yroum olarak ta Pollux'a katılıyorum.Daha fazla eke gerek yok.
Beni hiç yorma profilime bakıver :)
Wing chun diyim başka bişi demiyom bknz google
sen Wing chun mu yapıyorsun
Yok sadece ilgileniyorum haberler müsabakalar vs kalıbım müsait degil agır kalırım hızlı yumruklar lazım wing chun için. Çok etkili sanat.
Sapan kullanıyorum, çok iyi taş atarım.
havadaki eblek kuşlara gelsin <7
Kickbox
aikido yapıyorum ben
Taekwondo 2. dan :)
wing tsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar