Olympiakos bile almış bu kupayı. Avrupa'nın Türkiye Kupası gibi bir şey herhalde. :D Küçük takımlara şans tanıyorlar.
5 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Olympiakos bile almış bu kupayı. Avrupa'nın Türkiye Kupası gibi bir şey herhalde. :D Küçük takımlara şans tanıyorlar.
Cevap
2Cevap
Aslında küçük takımlara şans tanımak değil, tam tersi büyük takımları dandik şehirlere dandik stadlara götürmemek için yapıyorlar. Herşeyin başı para bu dünya da... Büyük kuluplerin süper avrupa ligi kurma hayalı vardı duymussunuzdur. Onların bunu yapma sebebi şu real diyor ki mesela benim molde de ne işim var?5 bin kişilik bodo glimt te ne işim var? Hem tv payı olarak izlenme olarak para kazanmıyoruz hem de boyle bktan takımlara karsı en onemli oyuncularımız sakatlanabiliyor bu anlamsız. O yüzden madrid barcelona juventus munih man city psg gibi takımlardan olusan top seviye bir lig kurmalı ve burada oynamalı. Bunun üzerine uefa uzunca çalıstı ve yeni bir üst lig kurmaktansa bir alt lig kurarak taştaşlı takımların birbiriyle karşılaşmasının daha mümkün olduğu yeni ş. ligi formatı ve uefanın yanına, konferansı ekledi. Sağ gosterip sol çaktılar yani. Lakin bu ters tepiyor.5-10 seneye bir düzenleme daha gelir. Bugün baktığında konferansta bile zamanının şampiyonlar ligi takımları oluyor ozellikle son 16 da falan .
Ben Avrupa Süper Ligi'ni isterdim şahsen. Real Molde maçını izleyeceğimize Real Bayern maçı çok çok daha iyi.
Bence de daha iyi olurdu lakin soyle bir durum var, bunu yaparsan diğer takımalr baş kaldırdığında uefa işlevsiz hale düşer. Yakın orneğini avrupa basket liginde gördük. Ufak takımalr baş kaldırıp kendi organizasyonlarını kurdular. Boyle bir durumda uefa para kazanamaz. Bunu istemedikleri için hem devlere vaatler verdiler hem paylarını yükselttiler hem de konferansı kurdular. Puanlama sitemlerini derinlemesine bilirsen anasının damı bizim gibi ülkelerin top seviyelerde olması imkansız diyeceksin.2000 i hatırla gs uefayı aldı ve dünyanın en iyi takımı sıralamasında 1. liğe kadar yükseldi. Artık oyle bir sitem yaptılar ki bir ülkeden 5 takım gidiyorsa avrupaya puanını 5 e boluyorlar. Bu kimin işine gelir sence? Hali hazırda şampiyonlar ligine 4-5-6 takım gonderen ingiltere italya fransa gibi ülkelerin tabi. Katılımları daha garanti boylece alacakları para da garanti. Sende katılıyor gs fb sonra başakşehir sonra trabzon vs. 2 si son 16 çeyrek yarı final yapıyor diğerleri elemelerde yeniliyor. Seni aşağı çekiyor bu durum. Kısacası bende isterdim ama yine de iş neye çıkıyor biliyormusun? Paraya.. Boyle bir lig yapılırsa Türkiyeden Gs yi davet edecekler. Çünkü davet üzerine bir lig olacak. Sence bu gs paris real kadar güçlü olduğu için mi? Hayır. Avrupa da 100 milyondan fazla Türk seyirciyi çekmek için olacaktı. Vs vs işte iç işlerini bildikçe migdesi bulanıyor insanın :D
Pek yok
Eskiden İntertoto Kupası vardı abi sen hatırlarsın yaştan dolayı :D
Duymuştum sanki 👍
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Avrupa Konferans Ligi’ni kesinlikle hafife alma derim! Bir sporcu olarak söylüyorum, sahaya çıkan her takım oraya alnının teriyle geliyor. UEFA'nın bu turnuvayı kurma amacı zaten Avrupa'nın dört bir yanındaki takımlara uluslararası tecrübe kazandırmak ve rekabeti tüm kıtaya yaymak. Olympiakos'un o kupayı kaldırması da küçümsenecek değil, aksine müthiş bir emek ve strateji başarısı. Her kupanın arkasında dev bir disiplin ve hırs var. Sen hangi Avrupa maçlarını takip ediyorsun? ⚽🏆🔥