Kızlar dün bir arkadaşım saçlarını oksidanla açtığını söyledi 4-5 saat beklettiğini, iyi sonuçlar aldığını söyledi. Siz denediniz mi mümkün mü oksidanla saç açmak, çok yakar mı?Oksidanla saç açma
Oksidan kremler saçı boyarken kullanılan biz kimyasaldır o yüzden açılabilir evet eğer oksidanla saç rengi açmak istiyosanız oksidanı saça doğrudan uygulamak yerine boyayla karıştırarak uygulamak daha az zarar verir ayrıca bu daha sağlıklı bir renk elde etmenize yardımcı olur.
Boyasız, oryalsiz saç açma yöntemleri oldukça tercih ediliyor. Çünkü oryal saçları kurutuyor ve çabuk yıpranmasına yol açıyor. Oksidan da saç açmak için kullanılan bir yöntem, peki işe yarıyor mu?
Oksidan saç açar mı?
Oksidanı saç boyası ile birlikte kullanmaya alışkınız. Saç boyasının daha iyi nüfus etmesini sağlarken, açıcı etkisiyle renk tonunu da ayarlamaktadır. Bu yüzden oksidan numarası arttıkça daha açık renk boyalarda kullanılıyor. Evde oksidanla saç açmak istiyorsanız, 30 ya da 40 volümlük oksidan kullanabilirsiniz. Oksidan oryal gibi 7-9 ton açma kabiliyeti göstermese de, saç rengini 3-4 ton açmaktadır.
Videoda da görebileceğiniz gibi kullanımı oldukça basit. Oksidanı saçlarınızın açılmasını istediğiniz bölgelere uygulamanız yeterli oluyor. Bekleme süresi de aynı saç boyası gibidir, 40-45 dakika arası bekletmek yeterli oluyor. Oksidan volümü büyüdükçe saçlarınız daha fazla açılır, fazla açılmasını istiyorsanız 30 volüm ya da 40 volüm oksidan kullanmalısınız.
30 volüm oksidan nasıl kullanılır?
Oksidan volümleri kullanma şeklini değiştirmiyor. Yine aynı şekilde ellerinize eldiven geçirerek saçlarınıza uygulayabilir, 45 dakika beklettikten sonra saçlarınızı iyice yıkayabilirsiniz. Boya gibi saçlar kuruyken uygulanıyor, saçlarınızın tertemiz olmasına gerek bulunmuyor.
Saçlarınızı açmak için renk açıcı sprey kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Dilerseniz sadece saç uçlarına uygulayarak ombre görüntüsü verebilirsiniz. Argan yağı ve Hindistan Cevizi yağı içeriğiyle saçları derinlemesine besliyor ve yumuşacık yapıyor. Nemli saçlara uygulanıyor, açılması istenen bölgelere iyice yayıldıktan sonra saç taranıyor ve kurutuluyor. Durulanmıyor. Hem uygulaması pratik hem de sonuç mükemmel :)
4-5 saat mi ?! Kafayi mi yemis arkadasin ? Oksidentla sac acilmaz. Mavi pudrayla oksident karistirilir en fazla 45 dk birakilir. Plastik olmustur arkadasinin saclari
Oksidan kremler saçı boyarken kullanılan biz kimyasaldır o yüzden açılabilir evet eğer oksidanla saç rengi açmak istiyosanız oksidanı saça doğrudan uygulamak yerine boyayla karıştırarak uygulamak daha az zarar verir ayrıca bu daha sağlıklı bir renk elde etmenize yardımcı olur.
Bende siyah saç rengini hiç zarar görmeden 40lik oksidanla 10 günde 1 açtım güzel bir renk elde etim ama can sikintisinda güzelim rengi maf ettim kumral boyadım sonuç yeşillenen bir hüsran şimdi akıtmaya uğraşıyorum
Size bi tavsiye kuaför olarak acici ile acilmis sonra kumrala boyanmis yesillenmis sacin tek dogal çaresi.. tipki boya yapar gibi ketçabı saca guzelce yedirip bi 30.35 dk bekletiyorsunuz yıkayın ve yeşilligin gittigini görün 🙏
Benim yakın bir arkadaşım öyle yaptı da saçları çok yıpranmış. Yarım saat bekletmisler sanırım. Turuncu gibi olmuş. Birde üzerine kına yapmış. Bu nasıl duzelebilir. Saçlarımı kescem diyor ama ne yapmalı boya falan mı yapsın. Bilginiz varsa cevap verirseniz çok sevinirim
Arkadaşlar sacımda hiç boya yok sadece oksidanla actım tek basına istedim renk olmadı oksidan saçtan akıtılırmı? Nasıl akıtılır oksidan saçta kaç ay durur rengi yardım plssss?
Ben lise yillarim da perhirol ile acmisdim cok sari olmuyor hafif kizil sulandirip kullaniyordum simdi yine denedim 30dk bekletiyorum boya kadar yipratmiyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
açıyor tatlıom ben 1 senedir açıyorum turuncuda değil koleston 9 lukla açıyorum ben
Ya çok yakın bir arkadaşım yaptı turuncu olmuş sanırım her yeri açmamış. Üzerine kına yakmış sonradan. Saçlarımı kesmeyi düşünüyorum dedi. Onun dışında ne yapması gerek. Yani boya falan mı. Bilginiz varsa cevap verirseniz çok sevinirim