Arkadaşlar oksijenli suyu saçıma gün içinde 4 kere falan uyguladım. İnternette araştırdığım bilgilerde güneş ışığına gerek olmadığı yazıyordu bende kurutma makinesi ile kuruttum uyguladığım yerleri. Ama etki etmiyor, ne yapacağım? Oksijenli su ile saç açmak nasıl yapılır?Oksijenli su ile saç rengi açma
Oksijenli su ile saç açma nasıl yapılır? Yorumlar neler?
Oksijenli su ile saç rengi açma, saçlarının rengini 1-2 ton açmak isteyenlerin tercihi oluyor. Öncelikle oksijenli suyun saçlarınızı 4-5 ton açıp platin rengi yapmasını beklememelisiniz. Fakat var olan saç tonunuzu 1-2 ton arasında açma gücüne sahiptir. Bu da saçlarınız oksijenli su sürünce sarı olacak demek değildir :) Peki oksijenli su ile saç nasıl açılır?
Oksijen suyu ile saç rengi açma nasıl yapılır?
Oksijenli su saç açmak için ne kadar oksijenli su kullanacaksanız, bir o kadar su ilave edip iyice karıştırıyorsunuz.
Saçlarınızı bu su ile ister durulayın, ister tutamlara ayırarak uygulayın.
Uygulama sonrasında saçlarınızın güneşin etkisiyle kuruması gerekiyor. En iyi açılma bu şekilde sağlanır.
Oksijenli su ile saç açmak genelde tatil yapılırken tercih ediliyor fakat evinizin balkonu da güneş görüyorsa aynı etkiyi verecektir.
Saç sağlığınız için haftada 2 defadan fazla kullanmamalısınız. Yoksa saçlarınız kuruyabilir.
Fön makinesi ile kurutmak güneş kadar etki etmese de düzenli kullanımda saçta açılma görülebilir. Uygulama aşaması için buraya da göz atabilirsiniz: Oksijenli su saça nasıl uygulanır?
Saç açmak için en kesin yöntem: Palette Renk Açıcı Sprey
Palette renk açıcı sprey saçları 2-4 tona kadar açıyor. İçeriğindeki Hindistan cevizi yağı sayesinde saçları besliyor ve nem kazandırıyor. Saçlarınızı açmak istiyorsanız, doğal gözükmesi için kesinlikle bu saç açıcı spreyi kullanabilirsiniz.
Palette Renk Açıcı Sprey nasıl kullanılır?
Zaten sprey şişe kutusunda, bu sayede kolayca uygulabiliyor :) Nemli saçlarınıza her yere gelecek şekilde püskürtüyorsunuz. Saçlarınızı tarayıp her yere iyice yedirildiğine emin oluyorsunuz. Ardından saçlarınızı kurutuyorsunuz.
Sadece uçlarına uygulamak istiyorsanız da uygulama aşaması değişmiyor. Saçlarınızda belirlediğiniz yerden uçlara doğru püskürtüp, tarayıp kurulayabilirsiniz. Böylece saçlarınıza ombre görüntüsü verebilirsiniz :)
Oksijen suyu ile saç nasıl açılır diye merak edenler için cevabı verdim :) Doğal saç açma yöntemleri için buraya da göz atabilirsiniz: Boyasız Saç Rengi Açma Yöntemleri
Bak canım alttaki arkadaşların da dediği gibi sprey yardımıyla uygula saçına. Ben yazın ilk uyguladığımda saçım hiç açılmadı, sonra tekrar yaptım yine açılmadı. 5-6 kez yaptıktan sonra falan biraz fark vermeye başladı. Bunda önemli olan şey sabır yani :D. Saçına spreyle sık sonra kurut. Bikaç saat sonra yavaş yavaş gösterir etkisini. Güneşe çıksan daha harika olur. Ama güneş yoksa dediğim gibi fön makinesiyle kurut. Benim saçımın doğal rengi koyu kestaneydi, şimdi altın sarısı gibi oldu. Sonuçtan çok memnunum fakat saçımı az da olsa yıprattı o ayrı.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Oksijenli su ile saç açarken 1e 1 oranını uygula. Yani oksijenli su kadar da saf su ekle. Karışımı sprey şişesine koyup saçlarına homojen miktarda sık ve dağıtıp tara. Fön makinesi ya da saç kurutma makinesi ile saçını kurutmak ya da güneşe çıkmak işe yarayacaktır.
Ama işlem biraz uzun sürebilir, 2 saat kadar ısı uygulaman gerekebilir, saç tonu yavaş yavaş açılır. Bu karışımdan önce ve sonra saçına mutlaka saç kremi uygula ki saçların çok zarar görmesin.
Google güneş de bekletilince iyi sonuç verir diyor. Ayrıca şunları da diyor.-öncelikle oksijeni kafaya boca etmek gayet mantıksız bi vukuat olur; kel olmaya, saç yanmasına, çingene görümüne ve bilumum kötü sonuca sebebiyet verir.
sakın yapma boya daha iyi derim bn sacmn alt ksmni boyadm zaten sacm açk kestane.. birs daha açk renge boyadm iyiydi... o gecince bir kc yil snra oksijnli suyla actım sacm kece gbi sert kırılgan oldu... cok istyorsa boya derim
Saçların siyaha yakın bir renge sahip ise pek etkisini görmez. Kahverengi saçlarda ise haftada en fazla iki kez kullanılarak ciddi bir açılma olur. Benim saçlarım kahverengi sprey şeklinde kullandım saçlarıma püskürtüp güneşte beklettim ve kısa zamanda açılma oldu. Kötü diyenlere bakma çok hoş bir görünüme sahip oluyor saçlar..
bizzat arkadaşımın saçına yaptık heryeri kırılmış gibi oldu bildiğin keçeleşti sertleşti, papatya suyu kullan hem doğal açıyor zarar vermez ve besliyor, kuaförlere danış boya kullanmadan onlar bile açar
Ben saçımı oksijenli suyla açıyorum. uçlarını da farklı bir açıcıyla açtım çok güzel sonuç verdi herkes soruyor hangi kuaför diye ombre denilen saç modelini oksijen suyuyla yaptım yani 😀
saçımda röfle vardı(2 yıl sarı kullandım) boyatıyordum bi ara boyatmaya üşendim sürekkli uzuyolar ve baya siyah kaşlarım kalın oksijenle idare edim dedim sürdüm bi kaç gün dökülmeye başladı ara ara boşluklar oluştu kuaförüm kızdı felan sarımsakla toparladım çıktılar yani bana ders oldu
kökünden tekrar geliyo ama o 2 hafta baya uğraşmıştım kaşımın birazı var birazı yok gezmek fecii yüzümüze mimiklerimize anlam katan şeydir kaş çok incesi anlamsız duruyo şeklide önemli
Saçlarım zaten bakır gibi.Turuncu yani ama koyu turuncu.Fotoğrafımda gördüğün doğal saç rengim.Ben uçları sapsarı olsun istiyorum.Papatya suyu için hem güneş lazım hemde bir kaç gün.Ben hemen olsun istiyorum o yüzden oksijeni seçtim ama bir türlü başaramıyorum.
Ne kadar koyduğunda bagli, ben acmistim gecen yaz, fazla su koyarsak etkisini kaybeder, ama elbet biraz acilmistir, ama bence tavsiyem hic oksijenli suyla uğraşma lorealin sac acicisi var 12 lira güneşte beketince aciyor ve zarar vermiyor , veya oksijenli suyu sadece sur, su etkisini kaybettirir ama saça zarar vermesin diye az bir miktarda su koyarlar, yani fazla koyduysan yüz boşuna bekleme 😶
En İyi Cevaplar