Selamlar, Ümraniye’de yaşıyorum. Yaş 19. Boyum 1.96, kilom 110 küsur. Yıllarca boks ve fitness yaptım. Yani dışarıdan bakıldığında vurursa oturtacak, fiziken tehlikeli bir adamım. Normal şartlarda insanların yolda yürürken benden çekinmesi gerekirken, tam tersi oluyor.
Yolda kendi halimde yürürken motorcular yanımda gaz açıyor, abuk subuk tipler arkamdan hiç tanımadığım halde ağır küfürler ediyor, omuz atmaya çalışıyor. Yaşadığım semtte benden çok daha çelimsiz adamlar laf yemezken, ben neden sürekli bu tiplerin radarına giriyorum anlamıyorum. Bir tane vursam hapse gireceğim, başım belaya girecek diye kendimi zor tutuyorum, sabrım taşmak üzere.
Lisede bir arkadaşım "Sen çok asosyalsin ve hep tek takılıyorsun, o yüzden seni kolay lokma sanıyorlar" demişti. Lise bitti ama durum değişmedi.
Sizce bu işin sırrı ne? İnsanlar bu cesareti nereden buluyor? Dışarıdan bakınca "Bunda iş yok" imajı mı veriyorum yoksa bu tipler özellikle kalıplı adam gördükçe kendi ezikliklerini tatmin etmek için mi bana sarıyor? Ciddi cevaplar bekliyorum.
2 ayGüzel kardeşim, benden 6cm uzunsun. Ben de senin gibi senelerce Spor yaptım, özellikle kick boks ve babamdan dolayı biraz da karateye hakimim. Senin tabirinle kodum mu oturturum lakin artık meydanlarda mertlik namına bir şey kalmadı. Senin yarın kadar eleman arkanı döndüğün an sırtına bıçağı saplar durduk yere canından olursun. Ülkenin geldiği hâl de ortada görüyorsun. * adam öldürenler ne kanundan ne devletten korkmadan ortalıkta geziyorlar. Korkulan değil, saygı duyulan olmak gerekir. Delikanlılık iyidir lakin kimsenin mezar taşına Delikanlı yazıldığını görmedim. Naçizane tavsiyem, kendi hâlinde kendine ve topluma faydalı şekilde yaşamaya devam et. Bırak kendilerini cesaretli sansınlar.
04 Yorumla
Soran2 ayTavsiyelerin ve tecrüben için çok teşekkür ederim reis, yazın gerçekten çok değerli. Sporcu geçmişinden dolayı beni en iyi sen anlamışsın. Kesinlikle haklısın, devir mertlik devri değil ve kimsenin mezar taşına delikanlı yazmıyorlar. Benim derdim de zaten kimseye korku salmak ya da bela aramak değil. Sadece kendi halimde yürürken neden sürekli bu serseri tiplerin radarına girdiğimi anlamaya çalışıyordum. Dediğin gibi, en doğrusu hiç tınlamadan, kendi geleceğime ve yoluma bakmak. Sağ olasın.
- 2 ay
Aslanın namert düşmanı sırtlandır. Ondan radarlarına giriyorsun. Gücün, heybetin kıskananı çok olur. Yolun bahtın açık olsun kardeşim
Soran2 aybenzetmeniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sizin gibi tecrübeli bir sporcudan bu tavsiyeleri almak çok değerli oldu. Söylediklerinizi dikkate alıp tamamen kendi yoluma ve geleceğime odaklanacağım. Sizin de yolunuz açık olsun, iyi forumlar.
- 2 ay
Rica ederim. İyi forumlar 🙋🏻♂️
En İyi Cevaplar
Biri için ne kadar çok tehlike arz edersen o kadar gözüne batarsın dostum anlatıkların her kimse içgüdüsel olarak seninle rekabete girmeye çalışıyor gaz açan motorcu acaba tepkin ne olacak diye bakıyor. Anlattığına göre hayvan gibi sin bu dikkat çektiğin içinde dediğim gibi oluyor ama kurtulmanın yolunu bilmiyorum
01 Yorumla
Soran2 ayÇok doğru ve mantıklı bir analiz, ağzına sağlık. Gerçekten de doğadaki o ilkel rekabet içgüdüsü devreye giriyor galiba. Cüsse dikkat çekince, o tipler de kendi ezikliklerini kanıtlamak ya da 'Bak ben dev gibi adamın yanında nasıl gaz açtım' diyerek kendilerini tatmin etmek istiyorlar. Haklısın, bu cüsşeyle görünmez olmak zor ama en azından niyetlerini anlamak içimi rahatlattı.
- Spor konusunda 1,3b cevap paylaştı.
m 2 ayYıllar önce bı video izledim hala aklım da kapı da koruma biri dağ gibi adam. Harbi sağlam bı tartışma bişe oluyor ve ufak tefek biri o karambolde bir bıçak sokuyor. 5 10 saniye 2 3 tane vuruyor ama acı sonu beklemeye başlayınca anlıyor. Orada can veriyor dakikasin da
04 Yorumla
Soran2 ayHaklısın, sokakta mertlik kalmadı, her köşe başında * arkadan saldıran tipler var. Zaten bu yüzden kendimi frenliyorum ve bulaşmamaya çalışıyorum. Ama benim sorduğum şey 'Gidip bunlarla kavga edeyim mi?' değil, 'Neden sürekli ben hedef oluyorum?'. Amacım gidip millete saldırmak değil, durduk yere bu tipleri üzerime çekmemenin yolunu bulmak
- 2 ay
Bilmiyorum orasını bana satasan yok normal insanım.
Soran2 ayHerkesin sokaktaki tecrübesi ve gözlemleri aynı olmuyor maalesef. Size denk gelmemiş olması güzel bir durum ancak dikkat çeken bir cüsseye sahip olmak sokak psikolojisinde bazen bu tarz durumları beraberinde getirebiliyor. Görüşleriniz için teşekkürler, iyi forumlar
- 2 ay
🙏🙏dikkat et
2 ayBirader acaba bir değişik tipin giyim kuşamin halin tavrın olabilir mi. Birde insanlar benden korksun diye bir istek neredeyse 40 yaşına gireceğim. Ne duydum ne gördüm. Bu nasıl bir istek.
05 Yorumla
Soran2 ayAbi selamlar, saygı duyarım tecrübene ama durumu biraz yanlış anlamışsın. Benim derdim 'insanlar benden korksun, ben mafyayım' kafası değil. Ben yolda kendi halimde yürürken durduk yere laf yiyorum, arkamdan küfür ediliyor diyorum. 19 yaşında bir genç olarak, bu fizikle neden durduk yere hedef seçildiğimi anlamaya çalışıyorum. Giyim kuşamım da gayet normal, sporcu adamım; eşofman, tişört takılırım. Benim isteğim insanların benden korkması değil, kendi halimde yürürken bana saygısızlık yapılmaması."
- 2 ay
Şimdi oldu. İnsanlar her yaşta kıskançtır. Kotudur. Ama ergen yaşlarda davranışlarına hakim olamazlar. Mesela akran zorbaligi denince aklına 40 yaşında adamların birbirini zorbalamasi değil çocukların birbirini zorbalamasi gelir.
Bazen iyi olmak kaybettirir. Zenginsindir. Seni cimrilikle itham ederler guclusundur korkaklikla. Yakisiklisindir. Kıskanılırsın işte mevzu bu bir gün genciz daha 15 16 yaşında bayramlaşmaya akça oğlumla diğer amcama gittik orada çiçek gibi giyinmişiz. Bir grup sokak çocuğu gördüm eli yüzü pis. Amca oğluma dedim bunlar bize satacacak gel bunlar gelmeden biz gidelim arada 100 metre var. Amcaoğlu mal. İnat. Ben korkmam dedi kaçmam dedi. Nitekim çocuklar geldi 10 kişiden fazla. Bize şov yaptılar. Kafam hariç gorunmeyen her yerim mor ve şişliklerle dolmuştu. Suçumuz onlarla yaşıt olmak ve güzel giyimli güzel trasli olmak.
Soran2 ayHikaye gerçekten sokak gerçeğini tokat gibi anlatıyor abi, çok geçmiş olsun geçmişteki olay için de. Kesinlikle haklısın, sokaktaki serserinin derdi mantık aramak değil; sadece kendinden daha iyi duranı, temiz duranı ya da kalıplı olanı gözüne kestirip kendi ezikliğini bastırmak. Değerli vaktini ayırıp bu abi tavsiyesini verdiğin için çok eyvallah.
- 2 ay
Birde muhit önemli. Çok varoslarda takilma mümkün olduğunda kaliteli insanların takildigi mekanlarda takil.
Soran2 ayÇok haklısınız, muhit faktörü gerçekten çok şeyi değiştiriyor. Ancak maalesef günümüz İstanbul'unda artık kaliteli yer bulmak da iyice zorlaştı; en merkezi veya elit denilen semtlerde bile profil çok değişti, her an her yer karışıveriyor. Yine de uyarınızı dikkate alıp olabildiğince daha sakin ve düzgün noktalarda bulunmaya gayret edeceğim. Değerli katkılarınız ve tavsiyeleriniz için tekrar çok teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim.
Yapay Zeka Cevapladı
Of ya, bu durum çok sinir bozucu olmalı! 😠 1.96 boy, 115 kilo ve boks geçmişi... Haklısın, dışarıdan bakıldığında gerçekten ciddiye alınması gereken bir fizik bu. Bazen insanlar kendi içlerindeki ezikliklerini veya korkularını bastırmak için tam tersi bir tepki verebiliyor, yani kalıplı birini görünce daha çok üstüne gitmek isteyebiliyorlar. Senin "iş yok" imajı verdiğini hiç sanmıyorum canım. Tam tersine, belki de o tipler senin kendine güvenli duruşundan veya tepkisiz kalmaman gerektiği içgüdüsünden rahatsız oluyorlardır.
En güzeli, onların bu gereksiz enerjilerine takılmadan kendi yolunda devam etmek. Senin gibi bir sporcu için o öz denetim çok önemli, bravo sana! Odak noktamız hep kendimiz ve sporumuz olsun, bu tür olaylar bizi yıldırmamalı. 💪 Hadi bakalım, antrenmanlarına devam et ve kendini iyi hissetmeye bak! 🥊00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Senin karşılık vermeyeceğini düşünüyorlar. Asi olmadığın için olgun birisin sanırım. Ve egolarını tatmin ediyorlardır.
10 Yorumla
2 ayAuraya inan. Eğer enerjin zayıfsa dış görünüşün o kadar da etkili olmaz
03 Yorumla
Soran2 ayAslında çok doğru bir noktaya değindin, hak veriyorum. Fizik tek başına yetmiyor. Sanırım ben dışarıya fazla sakin, 'zararsız' ve kendi halinde bir enerji yayıyorum. Boks yaptığım için gücümün farkındayım ve bela aramıyorum, bu yüzden fazla mülayim duruyor olabilirim. Sokaktaki serseriler de bu sakinliği 'zayıflık' sanıp salça oluyorlar. Aura ve duruş meselesini kesinlikle gözden geçireceğim.
- 2 ay
İşte doğru nokta
Soran2 ayDaha önce aura ve enerji konusuna hak vermiştim ancak son gözlemlerim durumu biraz farklı kılıyor. Maalesef hem çok sakin ve soğukkanlı olduğum zamanlarda hem de daha gergin/sinirli olduğum anlarda durumun değişmediğini fark ettim. Dolayısıyla bu sorunun aura veya enerji gibi soyut kavramlarla doğrudan bağlantılı olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen sorun benim yansıttığım duruştan ziyade, sokaktaki insanların kendi motivasyonları ve fırsatçı yaklaşımları ile ilgili.
Haddiniöaşana meydan dayağı at bak bakalım korkuyor mu...
015 Yorumla
Soran2 ayDostum inan içimden geçmiyor değil, dövüş spor geçmişim var diyorum tek yumrukta hastanelik ederim çoğunu. Ama devir eski devir değil. Şimdi iki tane vursan ertesi gün adliyedesin, hakimin karşısındasın. Hayatımı, geleceğimi sokaktaki 2-3 serseri yüzünden hapislerde yakmak istemediğim için dişimi sıkıyorum zaten. Mevzu dövememek değil, hukuki sonuçları.
Soran2 ayKesinlikle öyle dostum, ağzına sağlık. Devir artık 'kodum mu oturturum' devri değil, arkandan kimin ne pislikle geleceği belli olmuyor. Mertlik tamamen bitti. Dediğin gibi durduk yere sokak ortasında hiç uğruna canından olan bir sürü insan var. O yüzden en doğrusu bu tipleri hiç görmemiş, duymamış gibi yapıp kendi yoluna bakmak. Hayat sokaktaki üç beş serseriye feda edilemeyecek kadar değerli. Fikirlerin için çok sağ ol.
- 2 ay
Eyvallah... Ben güçlü biri değilim hatta yaşıma göre fiziksel olarak zayıf biriyim. Dövüşmek felan ilk okuldan bu yana hep dayak yiyen taraf oldum. Her hangi dövüş sporu ile meşgul olmadım. Bazen ben de bu gibi durumlarla karşılaşırım ki doğal olarak geri adım atan hep ben olurum. Onun için ola bildiğince gerekirse yolumu değişirim ama bu durumların içinde kalmamaya çalışırım. Çünki ben öldükten sonra olan bana olur... Kimseye bir şey olmaz... Hatta beni öldürene de bir şey olmaz
Soran2 ayÇok samimi ve dürüst bir yaklaşım, teşekkür ederim. Aslında anlattıklarınız sokaktaki en mantıklı hayatta kalma stratejisi. Fiziksel güç ne seviyede olursa olsun, günün sonunda sizin de belirttiğiniz gibi can güvenliği her şeyden önce geliyor. Geri adım atmak veya yolu değiştirmek bir zayıflık değil, aksine arkasında kirli niyetler olan insanlara karşı verilecek en akıllıca karardır. Tecrübenizi ve bu samimi bakış açısını paylaştığınız için sağ olun, iyi forumlar.
Soran2 aySöyledikleriniz gerçekten çok doğru ve maalesef sokak ortasındaki o vurdumduymazlık acı bir gerçek. Yazım tarzınızdan ve yaklaşımınızdan çok iyi niyetli, masum bir insan olduğunuz belli oluyor; anlattıklarınıza gerçekten üzüldüm. Ancak anlam veremediğim bir tezatlık var. Sokaktaki bu tipler bizden fiziksel olarak çok daha zayıf duran kişilere veya hiçbir riski olmayan insanlara neredeyse hiç ilişmiyorlar. Neden hiçbir zararı olmayan, kendi halindeki insanlara karşı bu kadar kötü ve saygısız oluyorlar, neden sürekli hiç tanımadığımız tipler bize şekil yapma ihtiyacı duyuyor, bunu gerçekten çözemiyorum. Güzel dilekleriniz için de ayrıca çok teşekkür ederim, size de hayırlı ve sağlıklı geceler dilerim.
- 2 ay
Bu toplum olarak hepimizde var. Dikkat ederseniz sadece sokaktakı tipler değil okumuşlar, zenginler, yüksek mevki sahipleri gücünü kendinden zayıflar üzerinde gösteriyor. Mesela kuryelere, garsonlara ve ya sokak süpüren dayıya bağırarak gösteriyor. Empati sıfır. Bazen çok duyarım sinirli anıma denk geldi bağırdım diyor. Merak ediyorum aynı sinirler ve aynı olayı eli silahlı mafyatik bir insana yapa bilir mi? Yapamaz bu da o anlık sinirli anı değil de her şeyin bilincinde olarak egolarını tatmin etmek için yapıyor. Ben otel resepsiyonistiyim ve otellerde her türlü insanı görürüm. Bir insanın merhameti yoksa isterse beyin cerrahı olsun para almadan bir insanın ölümüne göz yumar, merhameti varsa sokakta bulduğu yaralı kediye suni teneffüs uygular hayata döndürür... Kurye çalıştığım dönemlerde çok itme kakmalar gördüm... Bir gün bir doktorla karşılaştım benim için kapıyı açmıştı. Sohbet ederken Diplomalar cehaleti alır eşeklik baki kalır diye bir cümle kullandı. Gerçekten bazen insan gücün bile merhametli birinin elinde olmasını ister...
Soran2 aySöylediğiniz her kelimeye sonuna kadar katılıyor ve felsefi yaklaşımınıza hayran kaldım. Tespitiniz çok doğru; güç sahibi olan merhametsizse, statüsü ne olursa olsun zayıf gördüğünü ezmeye çalışıyor. Kuryelik ve resepsiyonistlik geçmişinizden verdiğiniz örnekler de toplumun bu ikiyüzlü ego tatminini çok iyi özetliyor.
Ancak tüm bu doğruların yanında beni asıl çıkmaza sokan şey şu: Neden en çok ezilen, en çok hedef seçilen hep bizim gibi kendi halinde, kimseye zararı olmayan insanlar oluyor? Mesela sokakta 1.55 boyunda bir kadına ya da çok daha savunmasız başka profillere bu tarz kanka yapıldığını neredeyse hiç görmüyorum. Toplum adeta bilerek gelip bizim damarımıza basıyor. İnsan ister istemez 'Neden bunca kişi arasından hep ben?' diye sormadan edemiyor. En ufak bir tepki versek suçlu biz olacağız, gel de bu durumda sabret...
Üstelik bu durumu aileme anlattığımda beni hiç anlamıyorlar, durumuma çok uzak kalıyorlar. Sizin yazı tarzınızdan ne kadar zeki, yaşanmışlığı olan ve analiz yeteneği yüksek biri olduğunuz belli oluyor; beni forumda en iyi anlayan siz oldunuz. Bu değerli ve felsefi bakış açınızla konuya ışık tuttuğunuz için gerçekten çok teşekkür ederim.- 2 ay
Neden biz diye soruyorsunuz ya? İşte o tipler sizin reaksiyon göstermeyeceğinizi biliyor, sokak kavgası için gözaltına alınmamak için böyle ucuz bir şey için kendinizi riske atmayacağınızı biliyor, vururum adama bir şey olue vicdan azabı çekerim düşüncesinde olduğunuzu biliyor... Şuna dikkat etdim bana hitap tarzınız dostumla başladı ve siz olarak devam etdi... Bu konuşmayı o tiplere içinizden gelen merhamet ve insanlıkla yaparsanız zaten sizin merhametli insan olduğunuzu anlıyır... Şimdi karşınızda size lan diye hitap eden, sesini yükselten biri, sorularının önünde sonunda sen kimsin ve benim kim olduğumu biliyor musun diye cümle kuran biri sizin medeniyet ve merhamet çizginizi aşmayacağınızı çok çom iyi anlıyor... Aslında sizin ahlakınızı size karşı silah olarak kullanıyor... Çok emin sizin ona yumruk atmayacağınıza ama siz onun size silah çekeceğine bıçak sallayacağına emin değilsiniz... Siz kendi prizmanızdan bakıyorsunuz olaya çok renkli görüyorsunuz... o kendi parmak arasından bakıyor...
Soran2 ayYazdıklarınızı okurken resmen nutkum tutuldu. Gerçekleri bu kadar çıplak, bu kadar keskin ve tam on ikiden vurarak anlatmanız inanılmaz. 'Senin ahlakını sana karşı silah olarak kullanıyorlar' tespitiniz hayatım boyunca duyduğum en büyük aydınlanma oldu diyebilirim. Karşımdakinin benim medeniyet sınırımı bilip o rahatlıkla üstüme gelmesi, benimse onun kuralsızlığından çekinip frene basmam... Durumu bundan daha iyi özetleyen bir denklem olamazdı.
Ama tam da bu noktada insanın canı çok yanıyor ve çok zoruna gidiyor. Sadece iyi, vicdanlı ve ahlaklı olduğumuz için durup dururken hedef seçilmek, damarımıza basılması ve günün sonunda sinir krizine sokulup sanki suçlu bizmişiz gibi bir de mağdur edebiyatı izlemek sabrımı çok zorluyor. Üstelik bunu en yakınlarıma, aileme anlattığımda da 'Aman boş ver, takma' deyip geçiştiriyorlar, kimse durumun psikolojik ağırlığını anlamıyor.
Size şunu sormak istiyorum: Madem sistem ve sokak böyle işliyor, bu kısır döngüden çıkmak için biz ne yapmalıyız? İlla hayatta kalabilmek veya bu saygısızlıklara maruz kalmamak için kötü, yırtıcı ve merhametsiz biri gibi mi davranmamız lazım? Bu ahlakı silah olarak kullanan tiplere karşı, kendi karakterimizden ödün vermeden nasıl bir duvar örebiliriz, bunun bir yolu var mı?- 2 ay
UZAK DURMAK... Başka yolu yok... Sen sporcusun, boksörsün... Benim attığım yumruk kavga olur, senin attığın yumruk suç aleti olur ve senin lisansını etkiler, ben 5 yıl alsam sen 15 yıl alırsın... En önemlisi seni seven evde bekleyen ailen var. Ama o insanları gitse birinin elinde ölse gelmese diyen bir ailesi var... Bunları göz önünde bulundur sinirlerine hakim ol ve yineliyorum... UZAK DUR.. Şöyle düşün 4 yaşında çocuk sana küfür etse kale bile almazsın... Çünkü bariz zayıf senden sen de biliyorsun o da biliyor. Ve o 4 yaşında çocuk çocuk olduğu için ona dokunamayacağını da biliyor. Sana yaptığı manipülasyon da bu yüzden... Bunu da öyle düşüneceksin... Sokak köpeği seni ısırırsa dönüp onu ısırmazsın ya da intikam almazsın... Aynısını uygula... Neyi hayatında uygularsan onu alışkanlık haline getirirsin...
Soran2 ayYazdıklarınız gerçekten kelimenin tam anlamıyla noktayı koydu. 'Senin attığın yumruk suç aleti olur' hatırlatmanız ve hele o '4 yaşındaki çocuk' ile 'sokak köpeği' benzetmeleriniz zihnimde o kadar büyük bir aydınlanma yarattı ki... Durumu bundan daha net, daha sarsıcı ve daha doğru özetleyen bir mantık olamazdı. Neyi alışkanlık haline getirirsek hayatımızın o olacağı gerçeği de kulağıma küpe olacak cinsten.
Benim çevremde sevgilim olsun, arkadaşlarım olsun maalesef çok egolu, vasat ve hatta sanki başım belaya girsin diye uğraşan inanılmaz toksik tipler var. Beni gerçekten anlayan, içimdeki bu çatışmayı görüp bana bu kadar nokta atışı, adeta bir film karakteri netliğinde ve kusursuzluğunda rehberlik eden ilk insan siz oldunuz. Bu zamana kadar ayırdığınız vakit, paylaştığınız o paha biçilemez tecrübeler ve hayat kurtaran tavsiyeleriniz için size yürekten teşekkür ederim. Ağzınıza, kaleminize sağlık. İyi forumlar, kendinize çok iyi bakın
Niye korksunlar kardeşim sıkar geçerler
01 Yorumla
Soran2 ayKardeşim burası Teksas değil, Ümraniye sokakları. Her laf atan, her yanımda motor bağırtan tip cebinde silahla gezen mafya babası değil; çoğu altındaki motora ya da yanındaki 2-3 kişiye güvenen korkak serseriler. Birine vursan hapse girersin diyorum, sen dizilerdeki gibi 'sıkar geçerler' diyorsun. Klavyeden racon kesmek kolay tabii, gerçek hayat Hollywood filmi değil
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar