5 gü

1.96 boy 115 kiloyum ama herkesten saygısızlık görüyorum, neden sürekli ben hedef oluyorum?

Merhaba arkadaşlar, İstanbul Ümraniye’de yaşıyorum. Yaşım 19, boyum 1.96, kilom ise 108-115 civarında değişiyor. Geçmişte boks ve fitness’la uğraştım; fiziken oldukça kalıplı, güçlü ve antrenmanlı biriyim.

​Normalde bu boy ve kütledeki insanlardan çekinilmesi, mesafe konulması gerekir diye düşünürsünüz değil mi? Ama durum bende tam tersi işliyor. Yolda kendi halimde yürürken bile garip bir şekilde sürekli saygısızlığa, laf atılmasına veya garip hareketlere maruz kalıyorum.

​Özellikle şu motorcu tipler durup dururken yanımda motor bağırtıyor, omuz atacak gibi geçiyor ya da arkamdan hiç tanımadığım tipler durduk yere ağır küfürler (ana avrat, ağır hakaretler) savuruyor. Sokakta 1.55 boyundaki kızlar ya da ufacık çocuklar bile bu kadar laf yemiyordur, ama ben neredeyse her gün benzer bir saygısızlıkla karşılaşıyorum.

​Dışarıdan güçsüz durduğumu kesinlikle sanmıyorum, bu fizikle bu kadar hedef olmak bana hiç mantıklı gelmiyor. Vursam karşı tarafı hastanelik ederim, başım belaya girer, hapse girerim diye kendimi çok zor tutuyorum. Dişimi sıkıyorum ama bir gün bir yerde patlamaktan korkuyorum.

​Lisedeyken bir arkadaşım bana "Seni dışarıdan güçsüz sanıyorlar çünkü hep teksin ve asosyalsin" demişti. Şimdi lise de bitti ama bu durum hâlâ devam ediyor.

​Sizce bu durumun sebebi ne olabilir? Gerçekten yalnız/tek başıma yürüdüğüm için mi kolay hedef görünüyorum, yoksa ben mi olayları kafamda çok büyütüp abartıyorum? Bu tarz durumlardan sıyrılmak için dışarıya nasıl bir imaj vermeliyim, ne yapmamı önerirsiniz?

1.96 boy 115 kiloyum ama herkesten saygısızlık görüyorum, neden sürekli ben hedef oluyorum?