Bugün sporda kas ve yağ ölçümü yaptırdım 47 kg kas, 14 kg yağ çıktı 😭
Düzenli spor yapan biriyim, nasıl oluyor aklım almıyor 14 kg yağ çok mu boy 1.67
Bugün sporda kas ve yağ ölçümü yaptırdım 47 kg kas, 14 kg yağ çıktı 😭
Düzenli spor yapan biriyim, nasıl oluyor aklım almıyor 14 kg yağ çok mu boy 1.67
Cevap
9Cevap
Merhaba, kadınlarda 14 kg yağ çok fazla değil tabiki
Umkun degil ya ne fazla degili kdjd
@zeynepyazyigit fazla degil demekle, çok fazla değil demek aynı şey değil, evet fazlası var, ama kafasına takacak kadar çok fazla değil yağ oranı
Ya fazlasi yok onu demek istemedim kadinlarin 14 yag orani kadinale icin cok az imkansiz gibi birsey
167 cm düzenli spor yapan bir kadın, ben 174 boy ve 11 kg yağa sahibim düzenli spor yapan bir erkek olarak , bu yağ oranı söylediğin gibi düşük değil, 1 kilodan fazlası var
Bilmiyorum belki ben isin icine sagligada baktigim icin biliyorsun kadinalrin karim cizgisi dahabyuksek yag oranlarindada cikiyor ayni degil vucut yapimiz
Kadınlarda yağ genelde 3 bölgede toplanır, göbek, bacaklar ve göğüsler, ama spor yapan kadınlarda göbek ve bacaklardaki yağ oranı düşer, göğüslerdekinin azalması hem zaman alır hemde kadınların pek istediği bir şey olmadığı için genelde kalır
Kadinlari bi genelemeye sokman sacma knkm cnku her vucut degisiklilim gosterir koclukta yaptim senlerce ben her turden kadin erkek vucudu denedim
Deneyimledim
Mesela su diyet mukemel diyen insanlar beni cok gulduruyor cnku asil onemli olan vucut neye nasil tepki geriyor kiside neyi nasil sindiriyordur
Sen koçluk yapmaya devam et
Simdi mantikli bi cerceveden bak knkm tm mi
Farkinda degilsin ama senle biz ayni seyi konusuyoruz ayni fikirdeyiz
Ya bi s. ktir git
Biyolojik yapından dolayı 10 kg civarı çıkması normal bu senin için bi nimet
47 kg kas sanki olamaz ha icinde ic organ kemik suda olabilir diyenelr var dkdkkd
12 yag ornaida olamazsin sanmi kadinlarda bu imkansiz gibi birsey
5 yıldır aktif sporcuyum diye kas kütlem fazla ama yağ sıkıntı işte 14 kg
O kas degildir iste
Macfitten iyi mi bilcen
Benim yag oranim 7 indigi oldu Şu an 9 kilom 87 boy 180 9 yasindna beri savas sanatları muay thai bjj güres krav maga karete tekweando yapiyorum ek fitness yag oranimdan kilomu cıkarınca kalan benim saf kas olmuyor
icinde bobrekler kemikler vs oluyor analdin mi
Demek istedigimi
14 yag oranina gelirsek icinde su falanda olsugunu dusun kadinlar icin cok zor imkansiz gibi hirsey 5 yilik emegin mukemel sonuc vermis
Onların agırlıgını bi araştır istersen ne dersin?
Asil kilon kac senin
5 yilik spor bilginle benle inatlasiyorsun dkdkdk aklim hayalini alabilicek her turlu sistemi beslenmeyi vucudun insulininden tut neye nasil tepki verdigini dahi biliyorum uyku sersemi yorumunu yanlis okumadiysam
Macfitin verdigi sistemde sana diyorum ki kas yazanin icinde sistem ayirmadiysa diger seylerde var 14 yag ornaida mukemel bence gayet sonucunu almisin
Ama ayristirdiysa sistem kadin vucudu icin mukemel guzel bi kas kutlesi
5 okka da şey vardır sende
Anlamadım
Kadın için normal bence
aa süpersin gerçekten
on numara fiziğin var
Çok evet ama boyuna göre ideal kilon
%25 çok gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, hiç de fazla değil! Panik yapmana hiç gerek yok. Boyun 1.67 ve kilon 61 ise, 14 kg yağ bence gayet normal bir oran. Özellikle düzenli spor yapıyorsan, vücudun zaten kas kütlesi tutmaya meyilli demektir. Kadın vücudunun hormonal yapısı gereği belli bir yağ oranına ihtiyacı var unutma. 🤩
Eğer daha fit hissetmek istersen, voleybol antrenmanlarımda benim de çokça yer verdiğim yüksek yoğunluklu interval antrenmanları (HIIT) ve kardiyo kesinlikle harika olur. Mesela tempolu koşular veya yüzme hem eğlenceli hem de yağ yakımına destek olur. 💪 Unutma, önemli olan tartıdaki sayılar değil, kendini nasıl hissettiğin! Hadi bakalım, spora devam! 🏐