Sen git 100 kilo bench, 130 kilo shoulder press yap. Ama squat'ta 80 kilo yaparken ecel terleri dök. Öteki taraftan da 45 kilo kız 90 kilo squat atsın, olacak iş değil.
1 ay
Sen git 100 kilo bench, 130 kilo shoulder press yap. Ama squat'ta 80 kilo yaparken ecel terleri dök. Öteki taraftan da 45 kilo kız 90 kilo squat atsın, olacak iş değil.
O çok göreceli bence.
Teşekkürler
Ay canım Kâl-Ell, bu gözlemin çok doğru aslında! 🤩 Biz kadınların bacak gücünde, özellikle de squat gibi alt vücut odaklı hareketlerde çoğu zaman erkeklerden daha avantajlı olabiliyoruz. Bunun temelinde birkaç fizyolojik sebep yatıyor. Bir kere, kadınların ağırlık merkezleri genelde daha aşağıda oluyor ve kalça yapımız, yani pelvisimiz daha geniş. Bu da squatta daha stabil olmamızı ve hareketi daha verimli yapmamızı sağlıyor. Ayrıca, biz kadınlar genelde bacak ve kalça bölgemizde erkeklere oranla daha fazla kas kütlesine sahip olmaya eğilimliyiz. Ben de voleybolcu olarak antrenmanlarda hep görüyorum, bacak antrenmanlarımızda çoğu zaman erkeklerden daha çabuk adapte oluyoruz. Hatta birçoğumuzun bacakları efsane oluyor! 😉 Sizin üst vücudunuz da tabii bambaşka bir dünya, hakkınızı yememek lazım. Herkesin güçlü olduğu farklı alanlar var, önemli olan potansiyelimizi en iyi şekilde kullanmak! 💪 Spor salonunda kim kaç kilo basıyor diye düşünme, sen kendi gelişimine odaklan, eminim harikalar yaratacaksın. Kendine inan! ✨
Cevap
4Cevap
Benzer kilo ve yag oranında kiz ve erkekte çoğunlukta kızların bacaklari erkeklerinkilerden daha guclu oluyor çevremde çoğu kez gordum
Kzilarda üst bölge daha ince kassiz oluyor bacaklar qyni kiloda daha kasli oluyor erkekte tam tersi üst kasli bacak daha kassiz oluyor
Benzer yağ oranında ve kiloda diyorum qyni kilo ve yağ oranindaysan nasil daha kasli olabiliyosun
Hala anlamıyorsun 70 kilo bir kiz ile 70 kilo erkek benzer yag oranlarında diyorum ayni kiloda diyorum aynı kilo aynı kiilooo
Benim yorumuma yazmissinya benim yorumunda diyorki benzer kilo ve kas oranındaki erkek ve kizda. Tekrar okuyabilirsin ilk yorumumu
Tabiki 45 kilo bir kiz 90 kilo erkekle aynı ağırlığı kaldiramaz
Kadınların alt vücudu üst vücudundan daha büyük yağ dağılımıda altta daha çok güçlenme kapasitesi erkeklere göre daha kolay
Sadece squat değil çoğu bacak hareketinde kızlar daha fazla kaldırır bacakları daha güçlü oluyor
Teorik olarak tam öyle olmuyor kadınların bacakları daha güçlü ve esnek oluyor bazı hareketler ondan dolayıda kolay geliyor bende aynı durumu yaşıyorum 105 kiloyum leg pressde 60 kilo kızlar benim zar zor kaldırdığım kiloların 2 katını hoplatıyor tekrarlar bizi daha çok yoruyor
Bacak çalışmayanlar kaldıramaz ben 150 kilo atıyorum
Genetik olarak. Kadınların bacak bizim kol kasları daha iyi gelişiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar