2 ay

Müşteri temsilcileri neden bu kadar kaba, sorun çalışanlarda mı yoksa patron baskısında mı?

Geçen antrenmanda top pompasının ucu kırılmıştı. Yeni bir pompa ucu almak için Decathlon’a gittim. Ürünü bulduktan sonra kasalara yöneldim. Girişte bir kasa vardı, arkasında da “self kasa” yazıyordu. Çok bilmediğim için kartla ödeyenlerin orayı kullandığını düşündüm ve girişteki kasaya gittim. Nakit ödeme yapılıp yapılmadığını sordum.

Kasadaki görevli bana oldukça sinirli bir şekilde, “Hoş geldiniz dedim ya!” diye karşılık verdi. Ardından telefonu çaldı, konuşurken işlemi yaptı ve beni bekletti. Açıkçası ne yapacağını anlamaya çalışırken biraz garip hissettim. En sonunda ise “İşleminiz çoktan bitti beyefendi” dedi, yine aynı sert tavırla.

Açıkçası bu tarz davranışları anlamakta zorlanıyorum. Kimi çalışanlar gerçekten isteksiz mi davranıyor, yoksa üzerlerinde baskı olduğu için mi bu şekilde müşterilere yansıtıyorlar, emin olamıyorum.

Sizce ne oluyor?

Müşteri temsilcileri neden bu kadar kaba, sorun çalışanlarda mı yoksa patron baskısında mı?