Eskiden vücudum çok daha kütleliydi; kollar, karın ve omuzlar her türlü kıyafetten "buradayım" diyordu. Mont giydiğimde bile o yapılı duruş gitmiyordu, kollarım tamamen doluydu.
Tamamen doğaldım ama bayağı gelişmiştim.
Şu an ise durum tam tersi: Omuzlar indi, kollar ve bilekler bile inceldi. Artık o eski heybetim yok, daha "düz" bir fizik halindeyim. İşin garibi, artık spor yapma isteğim de pek yok.
Eski halimin yokluğunu bazen hissetsem de sanırım bu yeni, daha hafif halimi daha çok sevdim.
Aranızda böyle keskin bir fiziksel değişim yaşayan oldu mu? Bu değişimi nasıl karşıladınız ve hangi halinizle daha barışıksınız?
Yaş 22 bu arada benim
Güncellemeler
4 ay
Süper soru olmuşuz 🫢
Güncellemeler
4 ay
Yeni soruya bakın mutlaka
Aşırı güçsüz hissediyorum artık, bu halimi daha çok sevmem normal mi?
Geldi işte, gün ışığı kadar saf ve zarif olan yörük güzeli... Yeni halin güzel, kaslı halinde tahminimce yüzünde ki saf güzelliği bozmuyordur. Ama canını sıkma, alt yapı halen sende, vücudunda spor geçmişinden dolayı gizli kas kütlesi var. Güçsüzüm deme, yüzüne aldananların daha bileğinden haberi yoktur muhtemelen, yavaş yavaş başla. Şınav mekik sayılarını ve plank süreni gün geçtikçe arttır. Beslenme konusuna da gelecek olursak, sadece aşırıya kaçma, sporun ile yemeğini dengede tut, işlenmiş ve yapay gıdalardan olabildiğince uzak dur.
Açıkcası ben çocukken tombul bir çocuktum baya uzun süreler yıllarca öyle yaşadım öyle bilindim zorbalığa maruz kalsamda benliğimle uyuşan oydu sonrasında baya bir kilo verdim 50 kiloya falan düştüm 160 boylarındaydım o zamanlar bu beni halsiz hissettiriyordu beğeni topladığımı hissediyordum ama güçlü de hissedemiyordum şu an 76 kgyim 38 bicepslere sahibim yağ oranım %19 kendimi daha iyi hissediyorum açıkcası kadınım bende ben eski halinizinde çok güçlü olduğunu zannetmiyorum yani çünkü aşırı güçlü isen (kas kütlesi den bahsediyorum) insan bırakamıyor
Kadınlara iri güvenim bence güzel görüntü vermiyor. Ama zayıf fakat atletik vücut güzel durur. mesrla biz erkeklerde bile 40-42 cm kol nasıl güzel duruyorsa 46-48 abartı duruyor. En güzeli fit olmak. Zayıf olunca güçsüz olmuyorsun. Bende evde parkta yapıyorum 2 aydır. 4 yıl ara verdim. Tek tavsiyem sana şu olur. temiz beslen , uyku düzenine dikkat et. Bunlar giderse çöküş yaşanır.
Yaşla birlikte vücutta da fiziksel değişimler oluyor. Benim saçlar gitgide beyazlaştı. Biraz da seyreklik oluşmaya başladı. Gençken göbek hiç yoktu. Şimdi minik bir göbeğe sahibim. Neyse başka bir şey saymayayım ama mutlu olmaya çalışıyorum. 😁
Vücudun dönem dönem “patch” alan bir oyun karakteri gibi değişiyor dostum 😂🏐 22’de böyle hissetmen çok normal. Ben de sakatlık sonrası kütle kaybedip incelmiştim, resmen başka beden.
Eski halini özleyip yeni halini sevmen güzel, bu özgüveni koru. Ama güçsüz hissetmen kısmı önemli. İnternetten temel kuvvet antrenmanı bak, haftada 2–3 gün full body çalış, az ama düzenli olsun 💪⚽ Sonra “eski heybet + yeni farkındalık” kombosuna geçersin, efsane olur.
Bu çok insani bir his. İnsan bazen o kadar yoruluyor ki güçlü durmaktan vazgeçmek istiyor. Güçsüz hissettiğin hâlini sevmen aslında samimiyetle ilgili olabilir. Rol yapmıyorsun, maskesizsin. Ama sürekli o hâlde kalmak da iyi değil. Güçsüzlük geçici bir durak olmalı, varış noktası değil.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
4 ay
bende aynı durumdayım ama maalesef ben senin gibi mutlu değilim önceden ki gücün hissiyatı inanılmazdı şuansa zavallı gibi hissediyorum aslına bakarsan diğer insanlara kıyasla hala güçlüyüm ama ne olabildiğimi gördüm e insan istiyor haliyle [bu arada kaslı kadın çirkin duruyor diyene boydan giriyim]
geri dön, güçlü bir eş hep hayalimdir, değerini bil bence. o kol ve omuz seni savaşçı yapan, yani seni farklı kılan ayrıca seni "sen" yapan şey. kiminin sevmediği kiminin hayalidir
burada sanırım fazla takılıyorsun.. bugün felsefi bir tarafımdan kalktım, sadece insanın içerisindeki değeri görmesine çalışıyorum, sadece senle konuşmuyorum şu an, aynı anda birden fazla kişiyle bu konuşmaları yapıyorum. dinlediğim playlist ise şu anda bu: www.youtube.com/watch ayrıca yaptığın, üstüne alınman, ve bana çıkışman benim nezdimde terbiyesizliktir, etik dışı davranıştır. iyi forumlar..
Kral kızlık bir şey yok, sen ayıp etmişsin baya baya. "güçlü bir eş hep hayalimdir" diyince, ne anlamasını bekliyordun? hadi ilişkisi olduğunu bilmiyorsun diyelim, üstüne bir de ahkam kesiyorsun, benim nezdimde de bu ayıptır. İyi forumlar...
@Asmodeusss kral ben hayalimi söyledim, ilişkisi olduğunu yorumlardan gördüm zaten, ayrıca sana giren çıkan ne? sen toplumdaki afedersin şey guard larından mısın? her şeyi bel altına çekmekten bıkmadınız mı? ne desem ne görsem heryerde ya çak ya sevgili ya yvşa.
Bel altına çektiğim bir şey yok, bana giren çıkan da yok burası forum istediğimi söylerim. Bir sıkıntı olursa modlar halleder zaten merak etme. Şey guard falan da değilim, çok saçma sapan yerlere çekiyorsun konuyu, garip birisin vallahi. "sabahları filozofum" falan diyon da bu filozofluk değil ha, sağdan soldan duyduğu bilgilerle kendini kültürlü göstermeye çalışan parlaklardan farkın yok, haberin olsun.
Kalk git şurdan @q gelmiş kıza y. v. şıyor kız ters yapıncada triplere giriyor saçma sapan yerlerden üste çıkmaya çalışıyorsun senin gibi filozofundan a..
evet akıllıymış :) sende şimdi sus huzurunu kaçırmayayım, ha sana da abi tavsiyesi, her şeyi bel altına çekip ortalığı karıştırma varoşluk yapma. anladın?
yahu kardeşim, bi düşün ulan bir düşün sana ne dedim? "güçlü bir kadın hayalimdi hep" ben sana söyledim bunu sana mı yavşadım ben? Allah akıl versin kendi huzurunu, benim huzurmu, adamın da huzurunu kaçırttın. lan lun yapma
öyleyim evet, sen şunu bi kabul et, biliyorsun da hala haklı çıkacam derdindesin. bide arkadaşına söylemiş gelmiş adamın dediği lafa bak "parlak" sonra da geliyor bana kavga edemezsin diyor. neyse bir şey demeyeceğim, pisleşmek istemiyorum daha fazla.
tamam oldu arkadaşın değil. sen biliyorsun anladın da benim kastetmek istediğimi, ama o tarafa çekiyorsun, insanı ne duruma düşürüyorsun bi empati kurabilsen anlarsın. zaten daha önce bu yüzden iftira aldım, bi de bu herif çıkışınca delirtti. senin işine gelmiyor
Ya kızlar güçsüz oldukları için yasaklı yere vuruyorlar ya onun şakasını yaptım. Herhangi bir kız olsa korkmam da birkaç ay öncesine kadar senin bacaklar kaslıydı 😅
Ya yalan söyleme sizinki acımaz sizde o nefes kesen sancıyı yaşatan baş belalarından yok dhfkfjk normal bir kız vurunca birkaç saniyede geçiyor de sporcu vurduysa aman diyim gözden yaş bile gelebiliyor
@ayarsıZımya neyse hangi ara olmuşsa sonuçta olmuş. Sana şunu da söylemek istiyorum. Sana daha önce sorduğum soruya cevap yazabilir misin? Başka bir şey daha sormak istiyorum çünkü. Sen bilirsin tabi ama düşüncelerin (katılıp katılmama ayrı) kısa öz ve mantıklı gibiydi
@ayarsıZımya süper soru olması geç bile. Anasayfada görünüyordu ve 60 cevap falan var. Neyse soruma cevap vermek istiyor musun. Bide bu bahaneyle yazmak istedim 😂🤦
@Asmodeusss amele olursa anasini bile s***ker benim gibi. 6-7 yasindan beri calisiyom. Hamallikta. Klasik 55 kilodan farkliyim ben. Sende onlarla karistirdin haklisin sende.