Bildiğim kadarıyla dünyaca ünlü en ateşli derbi maçları ve ezeli rakiplerin arasında genellikle sosyo-ekonomik sınıfsal, politik görüşsel farklılıklar var ve iki takımın taraftarları arasında keskin bir çizgi oluyor. Mesela Glascow ve Celtic, Lazio ve Roma, Redstar ve Partisan bunların en tipik sağcı-solcu takım örnekleri.
Veya Real Madrid merkeziyetci krallık yanlısı iken Barcelona ise Katalan bölgesinin ayrılıkçı yönünü yansıtıyor.
Fakat bizdeki GS-FB arasındaki bu ateşli (hatta bazen öldürmelere, kavgalara kadar giden) farklılığın nedenini anlayabilmiş değilim. Bizim ligimizle ilgili bu durumu yansız şekilde açıklayabilecek olursa çok sevinirim.34 Yorumla- +1 yıl
Normalde derbi şudur ; aynı şehrin iki takımının karşılaşması demek. Bir Gs-Fb maçı derbi niteliği taşıyor fakat bir River - Boca macı derbi değildir. Ama nihayetinde büyük kulüplerin göz önünde olması ve sizin dediğiniz gibi etkenlerin de yer alması farklı bir hava katıyor olaya.
En İyi Cevaplar
Manchester United olsa idi onu şey etcektim :) Dünya olarak Real , Barca maçı
Amaa ben Atmosfere göre dediğin için.. Milan - Inter şıkkını şey ettim :)
Şampiyon Galatasaray diye de bir ek yapim tam olsun :D52 Yorumla
- Spor konusunda 615 cevap paylaştı.
+1 yılBoca juniors-River plate derbisinin eline hiç bir derbi su bile dökemez..
hasta yatağında ki bir boca taraftarı öldüğümde beni river plate bayrağına sarın ki bizimkiler karşı taraftan biri öldü diye sevinsinler demiş.. fanatiklikleri had safhada.. özellikle boca fakir kesimin takımı olduğu için daha çok destekliyorum boca yı :)) stadlarının girişinde de
mabedim la bombonera
tanrım maradona
dinim boca yazar :))12 Yorumla- +1 yıl
çok çılgınlar :D rica ederim :)
+1 yılAteşli denilince şu sıra oluşur bana göre:
1-Boca Juniors- River Plate
2-Galatasaray - Fenerbahçe
3-Olympiakos-Panathinaikos
4-Kızılyıldız-Partizan
Geri kalanlar bunların gerginliğine ve stresine yaklaşamaz bile...
Real-Barca ise prestij açısından dünyanın en popüler derbisidir...22 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
162Cevap
+1 yılızlemedım ama hala derbılerde olaylar kırmızı kartlar mesaleller konfetılerın olduğunu resımlerde falan goruyorum ve duyuyorum taraftarlar da malum zaten stad her zaman full cekıyo bu derbıde o derbının adı RIVER PLATE BOCA JUNIORS. BU DERBININ OZEL bir ADI VARDI UNUTUTM ONU YA :/ el classıco gıbı bı ozel adı vardı
11 Yorumla
+1 yılbunlar :)
galeri7.uludagsozluk.com/.../...yan-kız_404893.jpg
galeri12.uludagsozluk.com/.../...-olmak_599974.jpg12 Yorumla- +1 yıl
aynen :))
kadıkoyde sampıyon olunan derby en ateslı derbydır.. cımbom adama hem stadı yaktırır hemde ılceyı... hatta ıcerıdekı ates yetmez benzınlık ve polıs otosu bıle yaktırır.. nasıl bır acıysa artık:))
63 Yorumla- +1 yıl
adamsın !
Eric Cantona'nın yaptığı bir derbiler belgeseli vardı. Dünya derbilerini ele almıştı. FB-GS dışındaki diğer tüm derbilerin etnik kökene dayandığını tutkudan uzak olduğunu ve sadece FB-GS maçlarının etnisite ile ilğili omadığını söylemişti..
Aynen katılıyorum.20 YorumlaPeki bilinmez ama west ham-millwall derbisidir. Kökeni çok eskiye dayanır. Her iki takımın taraftarları da aslen liman işçisidir. Bir gün azalan ücretler üzerine grev kararı alınır. başlangıçta herkes karara uysa da millwalllular grev kırıcılık yaparak işverenle anlaşır. sonrasında iki taraf arasında kanlı çatışmalar yaşanır. şu anda iki takım ayrı liglerde ancak kupa maçlarında birbirleriyle eşleşmeyi 4 gözle beklerler hep
22 Yorumla- +1 yıl
I'm forever blowing bubbles diyosun :)
derbi değil ama WESTHAM v MİLLWALL macları fenadır HERKES BLMEZ
ama o şıklardan rangers v celtic tek geçerim maçtan daha fazlası protestan ve katolik savaşıdır Rangers v celtic maçları mesela bir celtc formalı adam rangers da dolasamaz keserler adamı :D10 Yorumlaolympiakos-panathinakos maçıda var ateşli bir maç derbi maçı istersen ben seçeneklerden kızılyıldız-partizan seçtim gerçi onlarda baya bir ateşli :)) taraftar sayısı olarak bakarsak olaya real-barcelona ile boca juniors-river plate maçlarını ön plana çıkarabiliriz.
10 YorumlaDunyada real Madrid - Barcelona
Turkiyede ise FB-GS ve Karsiyaka - Goztepe bence :)69 Yorumla- +1 yıl
Karşıyaka - Göztepe derbisi candır. Hele ki Atatürk Stadındaydsa paha biçilemez :)
- +1 yıl
Her defasinda mac baslangicinda omuz omuza yaparken stat yikilcak diye korkmusumdur :) @ViveLaLegion
- +1 yıl
@asdasdsdf Aynen ödümüz bir tarafımıza kaçsa da bıkmadan usanmadan vazgeçer mi bu kalpler bu armadan.
+1 yılŞıklardan hiçbiri.
Kadın erkek derbisi diyorum. Hem en ateşlisi. Hemde atmosfer biribinden hep farklı canlı oluyor.78 Yorumla- +1 yıl
sen o maçı tek kale oynuyosan o senin sorunun ben 3 kale oynuyom :)
- +1 yıl
Iyi b*k yiyorsun. Birde söylüyor.
- +1 yıl
3 kale varken tek kalede takılı kalmak neden :D
- +1 yıl
Hayallerinde takilirsin 3 kale. Adam şeyini yeni kesfetmis neyin kafasını yaşıyor. He annem he.
- +1 yıl
Kezbàn hanim siz ne ayaksınız
- +1 yıl
Aynı bildiğin gibi @çüşdeveyani
Galatasaraylıyım Ama G. Rangers-Celtic Derbısı Dedım Katolıkler Ve Ortodoksların Futbol Savası Ayrı Bı Dusmanlık Ölen Taraftarlar Kareografıler Ve Daha Neler Neler G. Rangers Borçları Yuzunden Küme Düşürülme Tehlıkesı Ile Karsı Karsıya Kaldı Lıgdekı Tum Rakımlar Alacaklarından Feragat Etmek Icın Imza Attı Sizce Kım İmza Atmadı Tabıkı Benım Takımım CELTIC Rangers Kume Dusuruldu.
10 YorumlaGÖZTEPE'MİZ - karsiyaka derim. Susarim..
https://m.youtube.com/watch?v=1uUyFu4xQRg
Yılmadan usanmadan / Vazgecermi bu kalpler bu armadan / Asigiz renklere / Gencligimin katilisin Göztepe10 Yorumla
+1 yılKalite bakımından en hararetlisi Real-Barca
Taraftar bakımımda Boca Juniors-River Plate41 YorumlaSpor konusunda 341 cevap paylaştı. Fenerbahçe-Galatasaray Real Madrid- Barcelona arasında gittim geldim ama bizim derbiyi seçtim. :) Aradaki fark onların oyuncuları çok klas oynuyorlar yani çalım falan atmaktan zevk alıyorlar bizimkinde ise taraftarlar çok ateşli. Onlar yetiyor yani. :)
10 YorumlaRoma - Lazio derbilerinde sokaklarda ciddi manada insan olmaz. Derbi günlerinde Roma sokakları mavi ve kırmızıdan başka renk görmez olur.
11 Yorumla
+1 yılTaraftar holiganlığı olarak Sırplar bu konuda fersah fersah önde diğer ülkelerden. Seyir zevki açısından El Classico. FB - GS zaten hiç bir kulvarda diğerleriyle yarışamaz dünya derbisi diye anca kendimizi kandırırız burada. Glasgow Rangers ligden düştü artık eski Rangers değiller derbilik bir yanı kalmadı onun. Milan da aynı şekil eski Milan değil. İngiltere'den Liverpool - Everton derbisi güzeldir ama eklememişsin. Ruhr derbisi var Almanyada Dortmund - Schalke arasında. Onu da severim.
11 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca da Bayern - Dortmund diyenler olmuş ama aynı şehir takımı olmayanların maçı derbi değildir aslında. Ama artık liglerinin büyükleri arasındaki maçlar da derbi diye geçiyor. Wolfsburg - Bayern derbisi güzeldi geçen oynanan ve Wolfburg'un madara ettiği maç.
ya kaç gündür denk geliyorum ve aklıma şu söz geliyor ama söylemiyorum ve şimdi söylüyorum dayanamıcam yoksa :D
Bu ülkedeki en büyük derbi Seninle gözgöze gelmemdi Sonunda kaybeden olsam bile Seninle olmak güzeldi12 YorumlaManchester United-Chelsea. A şıkkı diyorum yukarıda
21 YorumlaSpor konusunda 507 cevap paylaştı. Boca River diyenin alnından öperim, ben GS FB dedim ama "en ateşli" den ne anlyorsunuz da gidip real barçayı işaretliyorsunuz? Bunları ifşa edip futbol ortamlarından uzaklaştırmak lazım, atletico-real madrid derbisi bile ondan daha ateşli
10 Yorumla
+1 yılderbi aynı şehre ait iki takım arasındaki mücadeleye denir.. Madrit nere Barcelona nere.. sen nere futbol nere :)
12 Yorumla- +1 yıl
Trabzon - Fener maçını bile derbi diyoruz farkındaysan? Aynı şehre gerek yok. O tabir çöpe gitti diyebilirim. Eskiden bu kadar zengin değildi klüpler ve sahada yüreğiyle oynuyorlardı. Şimdi ise sahada buram buram para ve kalite kokuyor. Derbiler eski derbi olsa haklısın paşam.
- +1 yıl
derbinin derbi olması için gereken şeyi söyledim.. ruhu , parası vs ilgilendirmez.. o ofutbolun tadıyla alakalı birşey.. ayrı tartışma konusu.. bu arada trabzon fener maçıda derbi değildir.. başkalarının tyanlışı sana dayanak olmasın bu konuda..
+1 yılTürkiye 'de deplasman yasagı var unuttun mu?
Superligi cıkar bence
1nci ligde var mıydı hatırlamadım
eger yoksa 35 -35.5 arası12 Yorumla- +1 yıl
Ben tribünlerin derbilerde yarı yarıya olması taraftaryım.
En azından atmosefer görülür.
tüm derbilerin olimpiyatta yapılmasını isterim
yoksa 1000-2000 kişi gelmiş deplasmana ne olacak. ev sahibi her zaman üstün olur
+1 yılYa yürüyün gidin. Fenerbahçe galatasaray maçını sadece lig tv veriyor. Barcelona real madrid maçını tüm dünya veriyor.. Futboldan anlamayanlar bir uzaklaşsın.
10 Yorumla
+1 yılBoca Juniors- River Plate ( Arjantin) en sert geçen taraftarlar birbirine ulaşırsa çıkan olaylarda kaç kişi ölü çıkacak belli olmayan bir derbi
11 Yorumla
+1 yılBarca real fener galata fener besiktas goztepe karsiyaka
110 Yorumla- +1 yıl
Abi fener gs maci ateşli falan degil bence tarafsiz olalim abi hep kavga hep kavga gecen sen kadikoyde fb 3 bjk 3 berabere biten mac vardı dunyada en iyi oynan maclar derbiler arasina girdi herkes hop oturup hop kalkti mesela
- +1 yıl
Evet bu konuda takdir ediyorum seni. Diğer derbilerde maç bitince sezarın hakkı sezara. Biz de öyle değil malesef. Taraftarlarımız bu maçları bekliyor çirkeflik için. Maç öncesi maç esnası ve maç sonunda bitmiyor bu çirkeflikler kavgalar. Hiç bir zaman GS-FB derbisi olaysız geçmiyor. Hep kavga var.
- +1 yıl
Abi derbi dediğin futboluyla atesli olucak kavgasiyla degil bunu basaran turkiyede iki klup var besiktas ve fener derbisi
- +1 yıl
Aaaaaa abi fenerin hala icinde yara var hahahaha :)) pancum yaa :)
- +1 yıl
Hahaha televizyon azizi gosteriyodu kipkirmizi hahha :) besiktasi cok harcadilar cok yoksa besiktas 25inci sampiyonlugunu kutluyordu be abi hele demiroren ahh ahh
- +1 yıl
Malesef abi :)
+1 yılrekabet diyorsan Boca Juniors- River Plate
ateş (meşale vb) diyorsan Olympiakos-Panathinaikos12 YorumlaBoca - River maçını izlemeyen derbi görmemiş demektir. Boca-River maçı Real - barçayı patates eder
11 Yorumla
+1 yılBoca Juniors- River Plate ( Arjantin) der ve giderim :)
11 YorumlaReal Madrid-Barcelona derbi değildir düzeltmek istiyorum derbi olabilmesi için aynı şehrin takımları arasında olmalıdır
11 Yorumla
+1 yılBizim için Fenerbahçe-Galatasaray önemli olsa da dünya tarafından en çok konuluşan hiç şüphesiz ki Real Madrid-Barcelona :)
10 YorumlaSpor konusunda 666 cevap paylaştı. Fenerbahçe-Galatasaray ( Türkiye )
Real Madrid- Barcelona ( İspanya)13 Yorumla
+1 yıltabii ki f... ulus kültür din farkı hepsi vardır old firmde üstelik artık zengin fakir ayrımı da girdi
10 YorumlaSaçmalığa bakarmısın. Bize göre çoğu kişi FB-GS demiş.
Arkadaşım El clasico varken, FB-GS derbisi küçük bir maç kalır yanında.
TABİKİ
RMA - BARCA10 Yorumla
+1 yılHahahhahahah Fenerbahçe - Galatasaray ne işi var? Çok komiksiniz.
19 Yorumla- +1 yıl
derbi de ateşli falan değil.
- +1 yıl
Fakat şu var birde ; taraftar yasağı. Kalsın bu yasak Beşiktaş-Fenerbahçe-Galatasaray maçlarındaki ateşi gör. Sen 90 lı 2000 li yıllardaki maçların maç sonlarına ya da taraftarın tribündeki hareketlerine bak sonra gel ateş ölçelim :) azmı fenerliler canını zor kurtardı Ali Sami Yen stadından ya da Souness bayrak dikti diye ölümdenmi dönmedi. Futbolumuzu mahvettiler..
- +1 yıl
ya dimi sonra insanlar ölsün. Mantıklı düşünün biraz bizim insanımız futbola başka açıdan bakıyor. Olmaz yani bu iş unutun siz.
- +1 yıl
İki taraftar grubuda oluınca ister istemez ölüyor işte insanlar.
- +1 yıl
onlar hep hikaye. bizim milletimiz böyle. değişmeyecekte.
bunu sorman hata olympiakos panathinakos tabii ki ligler bile askıya alındı
11 Yorumlayav fener galatasaray maçı nı koymuşsunuz dünyada hiç bir kanal bu maçı yayınlıyor mu sanki
13 YorumlaKalite istersen İspanya , küfür totem heyecan istersen Türkiye
10 Yorumla
+1 yılBeşiktaş-Liverpool derbisidir. Ne zaman karşılaşsalar futbol tarihi yeni bir rekor kazanıyor.
10 Yorumla
+1 yılBoca Juniors - River Plate. Maçlar kanlı bıçaklı bitiyor :D
10 YorumlaValla sıralama yapacak olsam ilk sıraya Olympiakos-Panathinaikos derbisini ilkinci sırayada Fenerbahçe-Galatasaray Derbisini yazardım. (Fenerliyim bu arada)
10 Yorumla
+1 yılArjantin 1 İskoçya 2 Türkiye 3 Sırbistan 4 Yunanistan 5 İtalya 6 İspanya 7 kardeşim.. İSpanyollar futbolu ticaret olarak görüyorlar. bizse sevda olarak.
10 YorumlaSpor konusunda 517 cevap paylaştı. gs fb hariç diğer derbiler şahane bizde futboldan çok masa da işler döner...
10 YorumlaBoca Juniors- River Plate ( Arjantin) bu maça tabutla giriyolarmış taraftarlar oderece yani :)
10 Yorumla
+1 yılher maçta 30 yaralı 20 ölü var bence Boca Juniors- River Plate daha ateşli :D
10 Yorumla#Respect. Real Madrid- Barcelona ve Galatasaray Fenerbahçe.
10 Yorumlakesilinkle boca juniors river plate derbileri ateşli geçer arjantin insanı çok ateşli..
10 YorumlaBazen dünyanın en ateşli derbisine Fenerbahçe-Galatasaray diyen kafa istersin :P
11 YorumlaBoca Juniors- River Plate derbisi aynı zamanda sınıf çatışmasıdır
G. Rangers-Celtic derbisi ise mezhep çatışmasıdır.
Bu yüzden, bu ikisini seçiyorum10 Yorumlaönceden Barcelona-Real Madrid maçlarını izlerken çok sıkı maç çıkardı ortaya şimdi eski tat kalmadı ,, o yüzden Fenerbahçe - Galatasaray derbisi şu an daha iyi
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle en rekabetlisi real barca alinan galibiyetlere bakarsanızçok yakın olduğunu göreceksiniz Fb Gs demişler ama orda çok büyük rekabet yok Fenerbahçe çok önde
10 Yorumladunyanın en ateşli derbisi river plate boca juniors ama Gönlumce GAlatasaray Fenerbahçe Dir.
10 YorumlaTaraftar rekoru Flamengo - flumınensie derbisindedir.
11 Yorumla
+1 yılBoca Juniors-River Plate ve Olympiakos-Panathinaikos arasında kalmıştım ama Boca-River dedim :)
20 Yorumla
+1 yılen zevkli olanı tabiki El Clasico. Ama ateşli diyorsan iş değişir. :) Seçimim Galatasaray-Fenerbahçe derbisi.
10 YorumlaSaçlamayın abi ya dünyanın en ateşli derbisi barcelona- real madrid başka tanımam sanki türkiyeden başka fazla izleyen oluyor da
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbi Real Madrid ile Barcelona derbi değil diye biliyorum ben.
11 Yorumla
+1 yılboca juniors - santos veya river plate maçlarıdır. öyle ki stat yerinden sallanıyor. sokaklar deprem olurcasın tıtıyor
10 Yorumla
+1 yılTabiki Uğruna insanların öldürüldüğü derbi.. Boca-river
10 YorumlaYalnız derbi olması için aynı şehrin takımları olmaları gerek.. Madrid ve Barça?
02 YorumlaBoca - River tartışılmaz efsane derbidir son 5-10 yıldır barça madrid gs fbyi attılar ortaya
10 Yorumla
+1 yılRiver Plate- Boca Juniors. Yerinde bir görseniz ahhh mükemmel gerçekten
10 Yorumlaİskoçya derbisi çünkü arada mezhep farklılığı var takım farkından öte
10 Yorumla- Devamını Gör (117)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım