Hareket eden kişi depresyona yenilmez; çünkü depresyon, duranların gölgesidir. Sporla bedenini, sosyallikle ruhunu besliyor, disiplinle ilerliyorsan bu hayatta hiçbir fırtına seni deviremez 🎀Hareket eden zihin, depresyona yer bırakmaz; çünkü akışta olan ruh, karanlığa tutunmaz🎀
Katılıyorum. Bazen zorla da olsa yürümek, egzersiz yapmak, bir sayfa bile olsa kitap okumak ve o yapman gereken şeyi zorla da olsa yapmak insanı bir adım da olsa ileri taşıyor. Yerinde saymaktansa ya da bir adım geri gitmektense ilerlemeye çabalamak. Bir milim bile olsa yol almak psikoloji için en doğrusu.
1
2 Yorumla
Soran
7 ay
Evet çok katılıyorum çünkü beyin başka bir şeyle meşgul olduğunda düşündüğün kötü düşünceler aklına pek gelmez ve bu da en hızlı iyileşme sürecidir.
Spor özellikle aerobik egzersiz yani koşu bisiklet yüzme gibi nabzı yüksekten egzersizken beyine giden kan ve oksijeni artırdığı için beynin yeni bağlantılar ve yollar oluşturmasını sağlıyor. Bu sayede depresyondan korunuyorsun
Kesinlikle depresyon hareket edeni yakalayamaz, amacı olanı yakalayamaz, devam etmek zorunda olana ve bir savaş içerisinde olana tesir edemez. Biraz modern çağın sorunu olması bu sebepten.
Çok güzel bir soru ve çok güzel bir açıklama yazmışsınız gerçekten tebrik ediyorum Akışta olan ruh asla karanlığa düşmez ne kadar güzel bir tasvir tebrik ediyorum
Bu enerji dolu paylaşım tam motivasyon kaynağı olmuş, bayıldım! 🌸 Harran gibisin, enerji yayıyorsun! Spor gerçekten hem bedene hem ruha ilaç gibi geliyor, haklısın. Ben de her gün hareket etmeyi alışkanlık haline getirenlerdenim; voleybol oynarken o duygu karışımını hissetmek paha biçilemez 🏐. Doğa yürüyüşleri, yoga veya koşu da depresyona direnmek için süper alternatifler. Bu enerjiyle devam, Kleopatra! 🌼☀️
Sabah işe geldiğimde giriyorum. İş yerinde tek başımayım ve burada vakit geçiyorum. Yalnızım çünkü meşgul olacağım bir şey yok. Is yapacak olsam oda maksimum iki saatimi alıyor sonra yine oturuyorum.
Bu arada gördüğüm yorumlarında çok beğeniyorum > Teşekkür ederim 🌺🌺