Erkek arkadaşım çok sinirli sevgim onu değiştirebilir mi?

erkek arkadaşımla 1 yılı aşkın süredir birlikteyiz. iyi kötü günlerimiz oldu. onu çok seviyorum. aynı şekilde o da beni çok seviyor. ancak sorun şu ki erkek arkadaşım sinirlerini kontrol edemiyor bazı durumlarda. kontrol edememekten kasıt etrafta kim var kim yok aldırmadan bağırıp çağırıyor hatta ağzını bile bozuyor bazen. ama 10 dakika sonrada hemen geçiveriyor siniri. saman alevi gibi bir parlayıp sönüyor hemen.dün eski erkek arkadaşımla ilgili bazı şeyler sordu bana ve hiç gereği yokken tartışma çıkardı. kolumu sıkıp zarar vermeye çalıştı. çok ağladım üzüldüm. o da üzüldü. sarıldı bana. ama ağlamam durmayınca tekrar sinirlendi eve bıraktı beni. sonra kendimden nefret ediyorum diye mesajlar yazmaya başladı. böyle olmasını o da istemiyor ama kontrol edemiyor kendini. özünde çok iyi biri. değer verir, önemser.. ama bu sinir olayını ne yapacağımı bilmiyorum. evlenince sorun olmasından korkuyorum. eskiden daha sinirliydi şu an daha iyi eskiye göre. bunu tamamen yok edebilir miyiz önümüzde evlenmek için 7 yıl kadar bir süre var. nasıl bir yol izlemeliyim. neler yapmalıyım. yardımınıza ve önerilerinize ihtiyacım var. bu arada şunu da belirtmeliyim ki benim bu konuyla ilgili şahsi düşüncem şu ; babası asker. çok disiplinli ve sert yetiştirilmiş. ve aiesiyle sürekli sorun yaşamış bu güne kadar. tüm bunların onun sinirlerini yıprattığını düşünüyorum ve psikolojik destek almasını söyledim. psikolojik desteği gerektiren bir durum yok hayatım. ilk görüşmemizde seninle uzuu uzun konuşacağım beni anlayacağını umuyorum dedi. açıklaması ne bilmiyorum ama sizin de fikirlerinizi almak istedim. teşekkür ederim şimdiden
Erkek arkadaşım çok sinirli sevgim onu değiştirebilir mi?