SPORCULAR VE DİYETİSYENLER ACİL BAKİNNN‼️‼️‼️‼️?

Arkadaşlar selam. Durumumu özetleyip bir an önce tavsiyelerinizi almak istiyorum. Ama lütfen sadece gerçekten emin olduğunuz şeyleri yazın.

Yaklaşık bir yıl önce 120 kiloydum. Oradan 75 kiloya kadar düştüm, ama sonra tekrar 85 kiloya çıktım. Bu kiloyu verirken size yemin ederim, neredeyse hiçbir şey yemeden, günlerce aç kalarak verdim. Resmen anoreksiya noktasına geldim. Günde sadece su içiyordum. Hal böyle olunca kilo verirken ciddi kas kaybı yaşadım. Şu an vücudumda kiloluyken bile olmayan sarkmalar var. Öyle ki, 120 kiloyken giydiğim pantolonlar şu an olmuyor. Vücut hacmim küçülmedi, sadece güçsüzleştim ve dağıldım gibi.

Şu an tekrar biraz toparlamaya çalışıyorum ama beslenmem hâlâ çok kötü. Örneğin, sabah sadece bir çorba içiyorum ve akşama kadar başka bir şey yemiyorum. Günlük kalori alımım muhtemelen 500’ü geçmiyor. Protein ise neredeyse sıfır. Hayvansal ürün olarak sadece yoğurt, süt ve tavuk yiyorum. Yumurtayı, peyniri, zeytini bile tüketmiyorum. Sebze olarak sadece salatalık, domates ve bazen havuç yiyorum. Yani yelpazem inanılmaz dar ve bu da beni iyice güçsüzleştirdi. Vücudumda kas kalmadı gibi hissediyorum. Şu an 80 kiloyum ama başka 80 kilolara göre bedenim hâlâ 2XL – 3XL civarında.

Size birkaç şey danışmak istiyorum:
1. Protein tozu kullanmalı mıyım? Çünkü şu anda günlük beslenmemde neredeyse hiç protein yok.
2. Doktora gidersem hangi tahlillere baktırmalıyım?
3. Ekstra bir takviye öneriniz olur mu?
4. Fitness çok sevmesem de, galiba başlamak zorundayım. Ama maddi olarak şu an spor salonuna yazılamıyorum. Evde yapabileceğim bir şey var mı?
5. Yürüyüşten de nefret ediyorum ve sosyal anksiyetim nedeniyle dışarı çıkmak bana zor geliyor. Gün boyu yatıyorum, neredeyse hiç hareket etmiyorum. Bu durumda hangi sporları önerirsiniz?

Lütfen gerçekten işe yarar tavsiyeler verin, çünkü artık fiziksel ve mental olarak çok yıprandım. Teşekkür ederim şimdiden.
SPORCULAR VE DİYETİSYENLER ACİL BAKİNNN‼️‼️‼️‼️?