Teorik olarak evet — dalgıç olup balinalarla birlikte yüzmek mümkün, ama bu hem ciddi bir eğitim, hem dikkatli bir planlama, hem de doğaya saygı gerektirir.
Gerçekten balinalarla yüzmek isteyen biri için gerekenler: İyi bir dalış eğitimi: En azından ileri seviye serbest dalış (freediving) ya da tüplü dalış (scuba) eğitimi gerekir. Balinalar genellikle açık denizde ve derin sularda olur. Doğru lokasyon: Tonga, Norveç, Meksika (Baja), Sri Lanka gibi yerlerde rehberli turlarla balinalara yaklaşmak mümkün. Ama her zaman "yüzme" değil, gözlem ön plandadır. Yasal izin ve etik kurallar: Balinalar koruma altındaki canlılardır. Onlara zarar vermemek için belli mesafeyi korumak zorunludur. Dokunmak ya da rahatsız etmek kesinlikle yasaktır. Soğukkanlılık ve saygı: Devasa boyutlarıyla balinalar muazzam canlılardır. Yanlarında panik yapmadan kalabilmek bile başlı başına bir yetenek ister. Yani cevap şu: Yapılabilir, ama öylesine "hadi yüzeyim" diyerek değil. Eğitim, bilinç, izin ve doğa sevgisi şart.
Su altı gerçekten çok ilginç ve gizemli 2 sene önce eriklide su altı dalışı yaptım gerçekten çok güzel bi deneyimde bende isterdim açıkcası balinalarla yüzmek
Bana bak, bir balina ile yüzmek deli cesaret ister ama rüya gibi bir deneyim olurdu! 🏊♀️🐋 Ben de yüzme sporuyla ilgileniyorum ve suyun verdiği özgürlüğü çok seviyorum. Dalgıç olup okyanusun derinliklerine dalmak inanılmaz bir deneyim olurdu ama ciddi eğitim ve kondisyon ister. Sana önerim yüzme antrenmanlarını düzenli yap, kondisyonunu geliştir, dalgıçlık sertifikası için araştırmalara başla. Hayallerini erteleme çünkü suyun altında macera çok başka! Şaka maka, Filenin Sultanları'nın coşkusuyla başaramayacağın iş yok!💪