Son yıllarda çevrenizde kürek sporunu yapmaya başlayan arkadaşlarınız oldu mu? Kürek sporuna ilginiz var mı?

İş seyahati vesilesi ile İstanbul'a gelmiştim. Gezerken Haliç'te Küçükçekmece'de, Büyükçekmece'de, Kalamış'ta ve Caddebostan'da kürek çeken sporcuları gördüm. Özellikle İstanbul'da ilginin çok olduğunu gözlemledim kürek sporuna. Bu sporu yapan bir kişiyle ayaküstü sohbet ettim. Pandemi süreci ile birlikte kürek sporuna ilginin arttığını , insanların kapalı alanlardan uzaklaşıp açık havada spor yaparak hem sağlık açısından daha güvenli; hem de zihinsel olarak rahatladıklarını söylediler. Dedim neden bu sporla bu kadar ilgilisiniz? Kürek sporu dedi harika bir kardiyo egzersizi ve tüm vücudu çalıştırarak kas dengesini geliştiriyor bilgisini verdi. Tabii açık havada doğa ile iç içe güzel manzaralarda spor yapmak hem fiziksel sağlık açısından sadece değil; mental sağlık açısından da faydalı olduğunu düşündüm. Kürek çekip kondisyonunu düzeltmek isteyen de var. Bir de bu dikleştirme ile alakalı skolyoza çok fazla yardımcı bir spor olduğunu söylediler. Kalamış kürek kulübünde üye bir kişinin bana söylediği şey kulübün yaklaşık %65'i kadın üyelerden oluştuğunu anlattı. Kadınların sürekliliği daha fazlaymış. Bu spora şu anda katılım oranları %80'ler de gözüküyor. Çok önemli bir ayrıntı daha söyledi burada kadınların istediği huzur içinde sporlarını yapmak ama erkeklerin geliş amacı da daha farklı olduğunu söylüyor eğitmenler.
Güncellemeler
1 yıl
2010 yılında Dünya kürek şampiyonası İstanbul'da yapılmış. O sırada Deniz küreği teknelere alınmış tekneler federasyon tarafından alındıktan sonra kullanım amaçlı olarak antrenörlere verilmiş. 2-3 kulüp iken şu anda 100'e yakın kulüp olmuş pandemi ile birlikte artış göstermiş. Https//tkf. gov. tr/Kulüplerimiz. Tüm Türkiye'de yaşadığınız yere en yakın kürek kulübüne buradan bulabilirsiniz.
Son yıllarda çevrenizde kürek sporunu yapmaya başlayan arkadaşlarınız oldu mu? Kürek sporuna ilginiz var mı?