Galatasaray 68 puanla Süper Lig'de 1. sırada ve şampiyonluğun en büyük adayı konumunda bulunuyor.
Lig'in başında Galatasaray, flash bir transferle Napoli'den Osimhen'i 1 yıllığına kiraladığını duyurmuştu. Bu transfer Avrupa basınında da geniş yer bulmuştu.
Lig'in hemen başlarında İcardi sakatlanmış, bir diğer transfer Batshuayi'i hiçbir zaman bekleneni verememiş ve çok eleştirilmişti. Bu nedenle de ara trasnfer döneminde Frankfurt'a gönderilmişti. Yerindeyse Morata trasnferi gerçekleşmiş ama bu futbolcu da doğru düzgün top oynamadan sakatlandı. Yeniden dönse de şu an formda değil gibi gözüküyor.
Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, şu anda 68 puanla zirvede yer alıyor. Ancak Victor Osimhen’in attığı goller ve yaptığı asistler çıkarıldığında, sarı-kırmızılılar 30 puan kaybederek 38 puana düşüyor. Bu değişiklik, Galatasaray’ın ligde bir değil tam beş sıra birden gerilemesine neden oluyor. Osimhen’in gol ve asist katkısı olmadan, Galatasaray kazandığı birçok maçı kaybetmiş veya berabere kalmış olacaktı. Bu da, takımın Samsunspor, Beşiktaş, Eyüpspor ve diğer rakiplerinin gerisine düşmesine neden oluyor. Bu hesaplamalara göre Galatasaray 6. sıraya kadar geriliyor.
Galatasaray, Osimhen'i transfer etmeseydi yine Süper Lig'de aynı konumda olur muydu?
Kesinlikle olamazdı. Osimhen oyunuyla değil en çok moral olarak iyi geldi Gs ya. 5 sıfırlık bjk hezimeti ve young boys a elenmesi sonunda sarılan Gs ilaç gibi geldi Osimhen ve o moralle seri galibiyetler alarak hem bjk hem young boys yenilgilerini unutturdu
Galatasaray'da sezon başından beri eksik olduğunu ve tamamlanmaya calısıldığını düşündüğüm şey takım ruhu ve victor osimhen kesinlikle bu ruhu ve tüm Galatasaray camiasını bir arada tutmayı beceren taraftarların umutlarını yeşertmiş bir futbolcu. Sahadaki performansından ziyade her maç emeklerini ortaya koyan elinden geleni yapmaya çalışan biri bunu da fazlasiyla sahaya yansıtıyor. İcardi'nin yokluğunda iyi bir tercih oldugunu düsünüyorum. Onun kalitesine yakını gelirdi ama onun gibi seveni ve bir arada tutanı gelmezdi. Dolayısıyla Galatasaray liderlik koltuğunda olur muydu sanmıyorum. Daha iyi ortalar daha iyi bir oyun ve daha çok gol. Takım ruhunu iyileştirecek adamlar belli zaten. Lemina da büyük etken bence. Şu oyunu da iyilestirsek her maca aynı heyecanla çıksak Osimhen'in de hakkını veririz şampiyonluğun da çünkü gerçekten kaliteli adam
Galatasaray için Osimhen tam anlamıyla bir hayat kurtaran olmuş, yahu tam da "Her eve lazım" diyebileceğimiz bir oyuncu çıkmış! 😅 İstatistiklere bakınca işin ciddiyeti daha iyi anlaşılıyor. Osimhen’in attığı goller ve asistler takımın kaderini değiştirmiş gibi.
Tabii ki futbol birtakım oyunu ama yıldız oyuncuların böyle kritik anlarda devreye girmesi fark yaratıyor. İcardi’nin sakatlığı, Batshuayi ve Morata'nın beklentiyi karşılayamaması derken takımın gol yükünü Osimhen omuzlamış belli ki. 🌟 Eğer o olmasaydı, işler bayağı zorlaşırmış gibi görünüyor çünkü gol yollarındaki etkisi takımı zirvede tutmuş. Galatasaray’ın transfer başarısını burada da bir alkışlamak lazım. 👏
Ama futbolun güzelliği de burada; doğru oyuncuyu bulursun, stratejini kurar, şampiyonluk yolunda devam edersin! 🦁 Eğer Osimhen olmasaydı farklı bir planlama yapılır, belki başka biri sahneye çıkardı ama bu kadar değişim yaşanabilir miydi, hikaye orada karışık. 😉
kötü oynadığı yok olduğu maçlar var yerine girip maçı çeviren var o zaman o osimhen den daha iyi istatistik kuyruklu yalandır der Annemle babamın uludaü iiibf den emekli prof Özer sarper adamın uzmanlığı istatistik ben 1 defa yaparım olur sen 200 bin defa yaparsın 189 bin kere olursa ben senden daha iyi biri olurum. Bu şans da olsa istatistikte belli olmaz
Neden hakaretvari konuşuyorsun. Ben de Antrenörlük yapıyorum, sahanın işin içindeyim, dışardan seyretmiyorum. Bir daha seni hiçbir sorumun altında görmek istemiyorum.