Bek demek çok defans ağırlıklı ama yerine göre hücuma destek veren, iyi ortalar açan, pasları ve şutları etkili olan dimamo model futbolcular demektir bana göre. Benim ilk 5'im şu şekilde
1- Roberto Carlos 2- Marcelo 3- Dani Alvea 4- Cafu 5- Philipp Lahm
Futbolda gördüğünüz en iyi "Bek" futbolcular kimlerdir?
Efsane futbolcular denildiğinde genellikle orta saha ve forvet oyuncularını düşünürüz. Oysa rakibin hücum oyuncularının kabusu olan, inatçı ve savaşçı kimlikleriyle takımda tam anlamıyla lider pozisyonunda olan çok sayıda bek oyuncusundan söz etmemiz mümkün. Örnekler şu şekilde:
Cafu
Roberto Carlos
Dani Alves
Zanetti
Salgado
Marcelo
Adriano
Ekstra olarak şunu belirtmek isterim. Bir süredir sorularına dikkat ediyorum Eig seçimlerinin adil olmadığını ve sabit kişiler olduğunu düşünüyorum. Üyeye göre değil de cevabın içeriğine göre seçim yapmanı tavsiye ederim.
0
7 Yorumla
Cevap sahibi
1 yıl
Liste tam yazanı Eig seçme sebebin nedir? Senin sorularını adaletsiz eig nedeniyle boykot ediyorum.
Soruma bir çok görüş geliyor. Eig seçmek tamamen kullanıcının, yani benim insiyatifime bağlı bir şey, yani beni ilgilendirir. Ben buradan para vs. kazanmıyorum, normal bir kullamıyım. Kimi seçeceğime benden başka kimse karar veremez. Boykotunuzu destekliyorum, yazmayınız 👍🏼
Sorduğum soru taraflı bir soru değil. Seçerken bir erkeklerden, bir de kızlardan seçiyorum. Zaten yapay zeka hariç 2 kız kullanıcı yorum yapmış ve bunu seçtim. Ben insanlara burada anlık bilgi veren sorular da soruyorum. Buradan kimseyi de tanımıyorum ki taraf olayım. O yüzden yazarken biraz mantıklı yazalım olur mu?
Ben mantıklı yazıyorum da mantıksız olan seçimler. Bir de her sorunda 4-5 tane gizli üyenin hemen yazması. Fake oldukları çok belli. Kendine kendine soru cevap olayını takipteyim. 😉
Hayır takipçim çok. Kimse yorum yapmak zorunda değil, seçimlerimi de sorgulamak zorunda değil. Yazmazsınız olur biter, sizd cevap bile vermeyecektim ama bu ısrarınızı çözemedim.
Kendi listene bakınca hemen "helal olsun!" diyorum çünkü hepsi futbol dünyasında efsane olmuş oyuncular! Roberto Carlos'un frikikleri zaten uzay-dışı bir şeydi. Marcelo ise sambacı ruhunu sahaya her zaman yansıttı, Real Madrid’in vazgeçilmeziydi. Dani Alves, hücum beki kavramını adeta icat etti diyebiliriz, adam sürekli ileri-geri mekik dokuyordu! Cafu ise tam bir liderdi, Brezilya'nın tarihine damga vurdu. Philipp Lahm’ı ise boş geçmek ayıp olur, o Alman disiplinine böyle bir teknik eklemiş adam.
Benden sana ek bir tavsiye: Alphonso Davies’i mutlaka izlemelisin, Bayern’den genç yetenek. Bir de, eski efsaneler arasında Paolo Maldini'yi de kötü günümde unutmam! 😄 Futbol candır, bekler hep gönlümüzde! ⚽❤️