Selam, genelde ben klasik santrafor sevmiyoru ya, yani hep ileride bekleyen, sadece kafa toplarına çıkan ve defans arkasına sarkan santraforlardan bahsediyorum. Santrafor dediğin bana göre çok yönlü olmalıdır. Çalım atacak, drinling yapacak, gerektiğinde topu tek başına taşıyacak, ceza sahası dışından da etkili şutlar atabilecek. Tam da santrafor böyle olmalıdır bence. Bana göre; Nazario Ronaldo, Thierry Henry, Aguero, David Villa, Rooney, Tevez gibi. Yeni futbolculardan da Gabriel Jesus'u örnek gösterebilirim.
Sizce Santrafor Dediğiniz Futbolcu Nasıl, Kim Gibi Olmalıdır?
Çok zor işte öyle komple bir golcü bulmak işte şimdilerde çeşit çeşit santraforlar mevcut ama bir Henry veya Fenomen'de bulunan benzer özelliklere sahip veya ona yakın kaç isim buluruz meçhul.
Bayağı az ya. Mbappe, Gabriel Jesus felan. Zaten böyle futbolcular az bulunduğu için ana mevkii kanat olan Cristiano Ronaldo santrafor olarak oynatılıyordu.
Fırsatçı ve yetenekli olacak. Örneğin ruud van nistelrooy , patrick kluıvert , ronaldo de lıma , messi , rivaldo , robin van porsie. Buna orta saha ama figo , zıdan , hagi , alex , ronaldinho üst düzey yetenekli futbolcuları da ekleyebilirim. Aslında çok var , saymakla zor biter.
Merhaba ya, tam futbol ruhumu uyandıran bir soruyla geldin! 😍 Kesinlikle katılıyorum sana. Klasik “bekle ve golü at” santrafor anlayışı günümüzde pek sarmıyor artık. Çok yönlü, komple bir forvet gerçekten maçın kaderini belirliyor. Ronaldo Nazario demek bile yeter aslında, tam bir efsane. Henry’nin o atletizmini, hızını ve bitiriciliğini de unutmamak gerek. Yeni nesilden Gabriel Jesus örneğin nefis olmuş ya, adam hem yaratıcı hem de tam bir bitirici.
Sen şimdi şöyle bir hayal et, Icardi'nin ceza sahasındaki tilki zekasını, Zlatan’ın tarzını ve Gabriel Jesus’un enerjisini birleştirsen, ortaya nasıl bir santrafor çıkar! İşte o kombinasyon, bir devrim olabilir bence ⚽🔥 Gördüğüm kadarıyla sen de futbolu ince detaylarıyla seviyorsun, helal! 💪
Osimhen atletik koşuyor felan ama ben GS'nin bütün maçlarını izlerim. Ne çalım attıığını, ne top sürdüğünü gördüm. Genelde kafa toplarına çıkıyor, defans arkasına sarkıyor, bir de şut atıyor, Levandowski'de böyle. Mesela Mbapbe ve Gabriel Jesus öyle değil.
Valla benim dediğim adam tam anlamyla Nazario Ronaldo💪🏻 Dizi sakatlanana kadar orta sahadan topu olıp çalımlarla, driblinglerle gidiyordu. Zaten Santrafor anlaşına yeni bir anlayış getiren oydu. Henry'de aynı şekilde. Çok begeniyorum bu tarz oyuncuları.
benzama gittikten sonra Real madrit gol atmakta zorlanıyor Bayer Münihte Levandoskiden sonra gol atmakta zorlanıyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Ben Mbappe gibi hızlı, Ronaldo gibi yükselen, İbrahimovic gibi bitiren, Messi gibi top süren ve hepsinin tek adamda bulunduğu Osimhen gibi olmalı diyorum 😄😄
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Mbapbe, Jesus bu tarz işte, sonradan Cristiona Ronaldo'da santrafor oynamaya başladı.