Kaleye otobüsü çekip başarılı olan isimlerden biri de Mourinho mesela, eğer bu şekilde başarılı olacağını bilseniz takımınızı, böyle olmasına memnun kalır mısınız?

Kaleye otobüsü çekip başarılı olan isimlerden biri de Mourinho mesela, eğer bu şekilde başarılı olacağını bilseniz takımınızı, böyle olmasına memnun kalır mısınız?
Pasif futbol u hiç sevmem. Futbol heyecan için eğlenmek için izlenir. İşin risk ve şov kısmını cikartirsan sahada yürüyen adamlardan başka bir şey kalmaz. zaten bu yüzdende izlemeyi bıraktım belgeseller daha heyecanli olmaya basladi
Evet, olurdum. Sonuçta futbol bir oyun ve bu oyunun en büyük amacı kazanmak. Eğer takımım dünyanın en defansif ve sıkıcı futbolunu oynayarak tüm kupaları topluyorsa, demek ki bir şeyleri doğru yapıyor. Belki göze hoş gelen, bol gollü bir futbol izleyemem ama önemli olan istikrarlı bir şekilde başarıya ulaşmak. Kupa kazanan bir takımın taraftarı olmak, her sezonun sonunda zaferi kutlamak, şampiyonluk sevinci yaşamak bence sıkıcı futbol izlemekten çok daha değerli.
Ayrıca, defansif futbolun da kendine has bir strateji ve estetiği var. Rakibi kilitlemek, her atağını etkisiz hale getirmek, takım halinde kusursuz bir savunma disipliniyle oynayarak maçları kazanmak aslında büyük bir zeka ve çalışma gerektirir. Bu tür bir oyun sadece bireysel yeteneklere değil, kolektif uyuma dayanır ve teknik anlamda da büyük bir başarıdır. Üstelik, takımım böylesine savunma odaklı bir sistemle bile her kupayı kazanabiliyorsa, demek ki rakipler ona çözüm üretememiş ve bu sistem gerçekten işe yarıyor.
Sonuç olarak, futbolun sadece keyifli paslaşmalardan, hücum organizasyonlarından ibaret olmadığını düşünüyorum. Kazanmak, rakibe üstünlük kurmak, her sezonun sonunda en tepeye çıkmak bence en büyük mutluluk. Bu yüzden takımım ne şekilde oynarsa oynasın, eğer tüm kupaları topluyorsa, ben de sonuna kadar mutlu olur ve keyfini çıkarırım.
Her hocanın oyun görüşü stili farklı... Mourinho fark yaratıyor ki bazı kesimlere ders olmuş.. ülkeyi Avrupa'da temsil eden tek takım Fenerbahçe kaldı bunu da dikkate alın iyi yapıyor ki takım ve hoca bir şeyleri tur atlıyor
Türkiye gibi herbologların ülkesinde bence yemez, ama Avrupa futbolunda bunun geçerliliği yüksek. Neticede tarih kupaları ve sonuçları yazıyor, iyi futbol dediğin bir sonraki hafta mağlubiyet ile unutulur...
Ah be dostum, otobüs olayına ne diyeyim, Mourinho resmen bu işin kitabını yazdı! 😂 Şaka bir yana, kazanınca her şey tatlı geliyor ama futbol dediğin biraz da keyif işi, değil mi? Hem yüreğini hoplatmalı hem “Vay be!” dedirtmeli. Tamam, kupalar güzel ama her maç 90 dakika savunma görmekten bileklerimizi kesecek hale geliriz. Topu koşturup sanatsal işler yapan takımları her zaman daha çok seviyorum. ⚽✨
Amaaa diyelim ki Türkiye Milli Takımı bu sistemi kullanarak Dünya Kupası’nı alıyor. Valla ne sıkılırız ne darılırız, her sene o maçı yeniden izleyip bayram havası yaşarız 😂 Milli meselelerde topun rengi olmaz! 🏆🇹🇷
Sen ne düşünüyorsun? Otobüsle gitmeye razı mısın, yoksa top koşturulmalı mı?
Cevap
4Cevap
Morinho nun basarisini kiskanmayin. Millete futbol dersi vermeye devam edecek.
Bu arada adam once savunma yapmayi ogretiyor takima.
Bundan daha onemlisi, rekabeti arttirdi. Ve oyunculardan bagimsiz bir sistem kurmaya calisiyor. Oyun koordinasyonunda basarili ama mert hakan ve irfancan nin ofansif adaptasyonu cok zor artik
:) Ismail Kartal elindekilerle 99 puan yapti. Insaf. Ona haksizlik etmemek lazim. Lakin avrupa kupalarinda kirilgan hale gelmisti takim.
Mourinho kupaya giden her yok mübahtır diyor.
Zevk veren oyun oynayıpta hiçbişey kazanmamak mı otobüs çekip kupalar kazanmak mı dersen eğer her şey kupayı kazanmak için olduğuna göre otobüs çekmeyi tercih ederim.
Selam, tüm kupaları derken bunun içinde Şampiyonlar Ligi Kupası da varsa tabiki mutlu olurdum 😄
Hayır çok sıkıcı.
Tabii ki de hayır
Atketico
Shorts mu izliyorsun
Böyle bir video var çünkü aynı görseli almışsın ve aynı soru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?